Hyppää pääsisältöön

Korentolampi – luontodokumentti veden pinnalta ja pinnan alta

Luontodokumentissa seurataan pienen lammen kiehtovaa elämää.
Sudenkorennot viihtyvät pienellä metsälammella. Luontodokumentissa seurataan pienen lammen kiehtovaa elämää. Yle TV1,Korentolampi

TV1 perjantaina 21.6.2019 klo 9.05 - 9.30, Areenassa

Metsälampi tarjoaa elinympäristön korennoille, sammakoille ja hämähäkeille. Luontodokumentti Korentolampi seuraa pienen lammen kiehtovaa elämää niin veden pinnalla kuin pinnan allakin.

Dokumentti kuvaa sudenkorentojen lyhyttä, mutta värikästä elämää. Korentojen kanssa samaa lampea asuttavat kaakkurit, sammakot ja monenlaiset hyönteiset suursukeltajista vesihämähäkkeihin.

Korentolampi on palkittu Yhdysvalloissa IWFF-luontoelokuvafestivaaleilla parhaana pitkänä esikoisohjauksena. Parhaan kuvauksen palkinnon dokumentti on saanut tuli Puolan Lodzissa kansainvälisillä Puchalski Film Festivaaleilla.

Käsikirjoitus: Kari Hautanen ja Ilkka Kopsala. Kuvaus ja ohjaus: Kari Hautanen. Tuotanto: Mandart Production, Suomi, 2004. Dokumentti on esitetty Ykkösellä edellisen kerran 2018.

Lisää ohjelmasta

Keskustele
  • Hartausohjelmissa kysellään toivoa ja lohdutusta Ukrainan tilanteeseen

    Television ja radion hartausohjelmissa rukoillaan rauhaa.

    Hartausohjelmissa rukoillaan rauhan puolesta ja etsitään rohkaisua levottomuuden keskelle. Ukrainan tilanne näkyy ja kuuluu lähipäivinä sekä televisio- ja radiojumalanpalveluksissa, aamu- ja iltahartauksissa että Pisara-ohjelmassa. Sunnuntaina 13.3. klo 10 lähetetään myös suorana Yle TV1:llä ekumeeninen ja uskontojen välinen Rauhanrukous Ukrainan puolesta.

  • Alkuvuoden hartausohjelmissa uskon pohdintaa ja postikortteja maailmalta

    Radion ja tv:n hartausohjelmissa toivoa sävelin ja sanoin.

    Vuoden 2022 alkupäivinä on tarjolla runsas kattaus hartausohjelmia. Televisiossa nähdään arkistojen kätköistä nostalginen jumalanpalveluslähetys Lakeuden Rististä. Loppiaisena pohditaan lähetystyötä Nojatuolikirkossa. Radiossa kuullaan mm. moderni Verkoston jumalanpalvelus Munkkiniemestä sekä eri-ikäisten yhteisöllinen radiomessu suorana Haapajärven kirkosta. Radiohartauksissa saadaan postikortteja maailmalta. Musiikkina jumalanpalveluslähetyksissä kuullaan niin kanteleen helkyntää kuin urkuja ja bändimusiikkia.