Hyppää pääsisältöön

Akallinen mies – elokuva maaseudun murroksesta Laineen viimeinen ohjaustyö

Akallinen mies -elokuvassa Puumalaisen pariskunnan elo maalla sujuu omalla painollaan.
Unto (Martti Järvinen), Reino (Aleksi Koski) ja Liisa (Elisabeth Haavisto). Akallinen mies -elokuvassa Puumalaisen pariskunnan elo maalla sujuu omalla painollaan. Yle TV1,Akallinen mies

TV1 sunnuntaina 24.6.2018 klo 11.35 - 13.25
Areenassa 7 päivää

Unto (Martti Järvinen) ja Liisa Puumalainen (Elisabeth Haavisto) ovat naimisissa ja elo maalla sujuu omalla painollaan. Maaseudulla eletään murrosaikaa ja kyläläisten on löydettävä uusia keinoja leipänsä eteen.

Kylän miehen kehittävät lomakeskusta, jota varten he tarvitsevat lainaa ja takaajan. He yrittävät pimittää vaimoiltaan suunnitelmansa, mutta pikkukylässä asiat kulkevat nopeasti naapurin korviin.

Rooleissa nähdään myös Ahti Kuoppala, Kauko Helovirta, Raili Tiensuu, Esa Saario ja Maija-Leena Soinne.

Edvin Laine on ohjannut Akaton mies -elokuvan jatko-osan vuonna 1985. Akallinen mies jäi Laineen viimeksi ohjaustyöksi.

Tuotanto: Kinosto Oy. Elokuva on esitetty edellisen kerran Ykkösellä vuonna 2014.

Lisää ohjelmasta

  • Hartausohjelmissa kysellään toivoa ja lohdutusta Ukrainan tilanteeseen

    Television ja radion hartausohjelmissa rukoillaan rauhaa.

    Hartausohjelmissa rukoillaan rauhan puolesta ja etsitään rohkaisua levottomuuden keskelle. Ukrainan tilanne näkyy ja kuuluu lähipäivinä sekä televisio- ja radiojumalanpalveluksissa, aamu- ja iltahartauksissa että Pisara-ohjelmassa. Sunnuntaina 13.3. klo 10 lähetetään myös suorana Yle TV1:llä ekumeeninen ja uskontojen välinen Rauhanrukous Ukrainan puolesta.

  • Alkuvuoden hartausohjelmissa uskon pohdintaa ja postikortteja maailmalta

    Radion ja tv:n hartausohjelmissa toivoa sävelin ja sanoin.

    Vuoden 2022 alkupäivinä on tarjolla runsas kattaus hartausohjelmia. Televisiossa nähdään arkistojen kätköistä nostalginen jumalanpalveluslähetys Lakeuden Rististä. Loppiaisena pohditaan lähetystyötä Nojatuolikirkossa. Radiossa kuullaan mm. moderni Verkoston jumalanpalvelus Munkkiniemestä sekä eri-ikäisten yhteisöllinen radiomessu suorana Haapajärven kirkosta. Radiohartauksissa saadaan postikortteja maailmalta. Musiikkina jumalanpalveluslähetyksissä kuullaan niin kanteleen helkyntää kuin urkuja ja bändimusiikkia.