Hyppää pääsisältöön

Blockfesteille saapuva Pusha T puhututtaa: Daytona-albumilla ja Drakella otsikoihin

Pusha T
Pusha T Artisti

Suomeen saadaan elokuussa esiintyjä, joka on samaan aikaan pitkän linjan legenda, sekä yksi Jenkkien ajankohtaisimmista artisteista.

Kanye Westin tuottama Pusha T viimeistelee Blockfestin artistikattauksen.

Amerikkalainen rap-artisti ja malli Playboi Carti perui päällekkäisten aikataulujen vuoksi keikkansa Tampereen Blockfesteillä. Uutiset ovat huonoja toukokuussa debyyttialbuminsa julkaisseen Cartin faneille, mutta legendaarinen Pusha T ei ole hullumpi lisä jo valmiiksi vaikuttavaan artistikattaukseen.

Pusha T kuuluu tämän hetken puhutuimpiin artisteihin. Toisaalta syy löytyy hiphopin konkarin juuri julkaisemasta ja kriitikoiden ylistämästä Daytona-albumista, toisaalta erimielisyydet Draken kanssa ovat tuoneet medianäkyvyyttä.

Julkinen kiista räppäreiden välillä alkoi, kun Pusha T vihjasi uuden levyn Infrared kappaleellaan Draken käyttävän haamukirjoittaja Quentin Milleriä. Muutama viikko sitten Drake julkaisi “Duppy Freestyle” -kappaleen, jolla hän solvaa Pusha T:tä ja hänen lähipiiriinsä kuuluvia henkilöitä, kuten Daytona-albumin tuottanutta Kanye Westiä. Pusha T vastasi solvaukseen nopeasti julkaisemalla kappaleen The Story of Adidon. Rap-kansa saa odottaa tarinan seuraavaa käännettä.

Oman soolouransa lisäksi Pusha T tunnetaan alun alkaen 90-luvun alusta 2010-luvun lopulle saakka aktiivisen hiphop-duo Clipsen toisena jäsenenä. Myöhemmin Pusha on keskittynyt omaan soolouraansa Kanye Westin G.O.O.D Music -levy-yhtiössä. Tänä päivänä Pusha T vaikuttaa myös kyseisen levy-yhtiön johtoportaassa.

Pusha T:n tuoreen Daytona-albumin isoimmaksi kappaleeksi on noussut If You Know You Know, joka on striimannut Spotifyssa vajaassa parissa viikossa yli 10 miljoonaa kertaa. Albumi on saanut ylistystä kriitikoilta ja sen jokainen kappale vaikuttaisikin päätyneen Pushan keikkasettiin aiemmilla keikoilla – toivottavasti samaa herkkua on luvassa myös Ratinalla.