Hyppää pääsisältöön

Kesäksi kotiin – Eppu ja Kurt Nuotio: ”Rento suurkaupunki on luovuuden lähde”

Ella Kannisen kanssa juhannusta juhlistavat Berliiniin muuttaneet kirjailija Eppu Nuotio ja teatteriohjaaja Kurt Nuotio.
Ella Kannisen kanssa juhannusta juhlistavat kirjailija Eppu Nuotio ja teatteriohjaaja Kurt Nuotio. Ella Kannisen kanssa juhannusta juhlistavat Berliiniin muuttaneet kirjailija Eppu Nuotio ja teatteriohjaaja Kurt Nuotio. Yle TV1,Eppu Nuotio,Ella Kanninen,Kurt Nuotio,Kesäksi kotiin

TV1 perjantaina 22.6.2018 klo 20.00 - 20.30, uusinta sunnuntaina 24.6. klo 11.05
Katsottavissa Areenassa

Viisi vuotta sitten kirjailija Eppu Nuotio ja teatteriohjaaja Kurt Nuotio vaihtoivat saaristoidyllin Hiittisissä suurkaupungin sykkeeseen Berliinissä.

Berliini oli Epun yllätykseksi ollut Kurtille aina se paikka, jossa tämä oli halunnut asua.

Eppu ja Kurt Nuotio ovat toimittaja Ella Kannisen vieraana uudessa ohjelmasarjassa Kesäksi kotiin. Ella keskustelee vieraidensa kanssa siitä, minkälaista on tasapainoilla kahden maan ja kahden kulttuurin välissä.

Vihdoinkin yhteistä aikaa

Kesäksi kotiin -sarjan kuvauspaikka, Klippanin saaren ympäristö, on Epulle ja Kurtille tunteikas juuri juhannuksen aikaan. Samaisilta vesiltä pariskunta lähti aikoinaan viettämään ensimmäistä yhteistä juhannustaan.

Nyt reilu 30 vuotta myöhemmin Nuotiot elävät uutta kuherruskuukauttaan Berliinissä, jossa pari on viimein löytänyt kaivattua yhteistä aikaa niin perhearjesta kuin kiihkeätahtisesta työelämästä.

Suvaitsevainen suurkaupunki

Berliinistä Nuotiot ovat löytäneet suvaitsevaisen kaupungin, jossa kerran murrettuja muureja rikotaan jatkuvasti suhteessa ihmisiin muista maista ja kulttuureista.

Rento suurkaupunki ja erilainen kieli- ja kulttuuriympäristö on ollut suuri luovuuden lähde Nuotioille, jotka molemmat työskentelevät parhaillaan uuden kirjan parissa; Kurt omaelämäkertasarjansa neljännen osan ja Eppu uuden dekkarinsa kanssa.

Nuotioille on uudessa kotikaupungissa selvinnyt myös se, että suomalaiset siivousvälineet ovat Saksassa kovaa valuuttaa!

Tuottelias pariskunta

Eppu Nuotio on julkaissut jo yli 70 teosta. Epun kädenjälki on tullut tutuksi myös lukuisista näytelmistä, lauluista, tv-ohjelmista sekä kolumneista. Lapsille ja nuorille suunnattu kulttuuri on erityisen lähellä Epun sydäntä.

Vuonna 2010 Eppu Nuotion monipuolinen työ lasten- ja nuortenkirjailijana palkittiin Kaarina Helakisa -palkinnolla.

Kurt Nuotio on tehnyt pitkän ja maineikkaan uran teatterissa sekä ohjaajana että teatterinjohtajana. Suomalaisen musiikkiteatterin saralla Nuotio on ollut kiistaton suunnannäyttäjä.

Teksti: Taina Heinonen

Keskustele
  • Hartausohjelmissa kysellään toivoa ja lohdutusta Ukrainan tilanteeseen

    Television ja radion hartausohjelmissa rukoillaan rauhaa.

    Hartausohjelmissa rukoillaan rauhan puolesta ja etsitään rohkaisua levottomuuden keskelle. Ukrainan tilanne näkyy ja kuuluu lähipäivinä sekä televisio- ja radiojumalanpalveluksissa, aamu- ja iltahartauksissa että Pisara-ohjelmassa. Sunnuntaina 13.3. klo 10 lähetetään myös suorana Yle TV1:llä ekumeeninen ja uskontojen välinen Rauhanrukous Ukrainan puolesta.

  • Alkuvuoden hartausohjelmissa uskon pohdintaa ja postikortteja maailmalta

    Radion ja tv:n hartausohjelmissa toivoa sävelin ja sanoin.

    Vuoden 2022 alkupäivinä on tarjolla runsas kattaus hartausohjelmia. Televisiossa nähdään arkistojen kätköistä nostalginen jumalanpalveluslähetys Lakeuden Rististä. Loppiaisena pohditaan lähetystyötä Nojatuolikirkossa. Radiossa kuullaan mm. moderni Verkoston jumalanpalvelus Munkkiniemestä sekä eri-ikäisten yhteisöllinen radiomessu suorana Haapajärven kirkosta. Radiohartauksissa saadaan postikortteja maailmalta. Musiikkina jumalanpalveluslähetyksissä kuullaan niin kanteleen helkyntää kuin urkuja ja bändimusiikkia.