Hyppää pääsisältöön

Kokeile täyteläistä ruismuhennosta lisukkeena

Portion med buljongkokt svedjerova och stuvad råg.
Portion med buljongkokt svedjerova och stuvad råg. Kuva: Yle / Carina Ahlskog Strömsö (tv-ohjelma),ruokaohjeet,ruis

Meidän pitäisi käyttää enemmän kotimaisia viljalajejamme esimerkiksi riisin asemesta. Tätä täyttävää ruismuhennosta voi tarjota monien ruokien lisukkeena.

Ainekset, 4 annosta:

  • 2 dl kokonaisia rukiinjyviä
  • 1 keltasipuli
  • 2 herkkusientä
  • 1 litra kasvislientä
  • 2 dl ranskankermaa
  • 1 ruukku persiljaa
  • ½ ruukkua timjamia
  • suolaa
  • mustapippuria
  • 2 timjaminoksaa

Tee näin:

  1. Keitä rukiinjyvät lähes kypsiksi yhdessä litrassa vettä pakkauksen ohjeen mukaan.
  2. Silppua keltasipuli ja herkkusienet. Lisää ne rukiinjyvien joukkoon.
  3. Kaada joukkoon sen verran kasvislientä, että seos peittyy, ja anna hautua, kunnes kaikki liemi on imeytynyt.
  4. Sekoita joukkoon ranskankerma ja silputut yrtit. Mausta suolalla ja mustapippurilla.

Tarjoa esimerkiksi kaskinauriiden lisukkeena.

Strömsö

Ruudussa

Strömsö Instagramissa