Hyppää pääsisältöön

Lampaansyöjät – komediaklassikko suomalaisesta miehestä

Veikko Huovisen romaaniin perustuvan komedian päärooleissa ovat Heikki Kinnunen ja Leo Lastumäki.
Heikki Kinnunen ja Leo Lastumäki näyttelevät kaveruksia, jotka lähtevät lomallaan korpeen. Veikko Huovisen romaaniin perustuvan komedian päärooleissa ovat Heikki Kinnunen ja Leo Lastumäki. Yle TV1,Lampaansyöjät

TV1 perjantaina 22.6.2018 klo 23.25 - 00.55
Areenassa 30 päivää

Kirjailija Veikko Huovisen romaaniin perustuva komedia Lampaansyöjät (12) kertoo ystävyydestä, kesälomanvietosta ja lampaansyönnistä.

Komediaelokuvien klassikossa tavataan metsänhoitaja Sepe ja toimistotyöläinen Valtteri. Päärooleja näyttelevät Heikki Kinnunen ja Leo Lastumäki.

Miehet päättävät tehdä irtioton harmaasta arjesta ja toteuttaa talven aikana suunnittelemansa "Operaatio Lampaansyöjät". He haluavat viettää kesälomansa korvessa, järvenrannalla, metsästää lampaita ja paistaa niistä rosvopaistia.

Reippaan ulkoilmaelämän lomassa he kallistelevat pulloa ahkerasti sekä juttelevat ja mietiskelevät maailman asioita.

Elokuvan musiikin on säveltänyt Seppo "Paroni" Paakkunainen. Ohjaaja Seppo Huunonen sai elokuvasta parhaan tuottajan Jussi-palkinnon.

Käsikirjoitus: Pekka Hakala, Seppo Suunonen ja Veikko Honkanen. Ohjaus: Seppo Huunonen. Tuotanto: Filmi-Ässä Oy, Suomi, 1972.

Keskustele
 • Alkuvuoden hartausohjelmissa uskon pohdintaa ja postikortteja maailmalta

  Radion ja tv:n hartausohjelmissa toivoa sävelin ja sanoin.

  Vuoden 2022 alkupäivinä on tarjolla runsas kattaus hartausohjelmia. Televisiossa nähdään arkistojen kätköistä nostalginen jumalanpalveluslähetys Lakeuden Rististä. Loppiaisena pohditaan lähetystyötä Nojatuolikirkossa. Radiossa kuullaan mm. moderni Verkoston jumalanpalvelus Munkkiniemestä sekä eri-ikäisten yhteisöllinen radiomessu suorana Haapajärven kirkosta. Radiohartauksissa saadaan postikortteja maailmalta. Musiikkina jumalanpalveluslähetyksissä kuullaan niin kanteleen helkyntää kuin urkuja ja bändimusiikkia.

 • Jouluiset gospelin sävelet kaikuvat Riemulauluissa su 12.12. klo 10

  Haastateltavana lastenlääkäri Leena Kaartinen.

  Joulukuun Riemulauluissa teemana on Tienraivaaja. Saarnakeskustelussa haastatellaan lastenlääkäri Leena Kaartista, joka on tehnyt merkittävää auttamistyötä Afganistanissa. Lahden Gospelkuoro tunnelmoi Marjaana Turusen johdolla. Laulusolistina esiintyy Laura Autio. Lotilan koulun musiikkiluokkien Laulupuu-kuoron herkät lauluesitykset tuovat herkkää adventin tunnelmaa. Riemulaulujen juontajina toimivat Elina Vaittinen ja Riku Suokas.

 • Hoosianna kajahtaa televisiossa ja radiossa ensimmäisenä adventtina 28.11.

  Ensimmäinen adventti kutsuu laulamaan Hoosiannaa.

  Ensimmäisenä adventtisunnuntaina 28.11. klo 10 lähetetään Hoosianna-jumalanpalvelukset suorana sekä televisiossa että radiossa. Televisiojumalanpalvelus tulee Pyhän Pietarin kirkosta Siuntiosta ja radiojumalanpalvelus on perheiden Hoosianna-kirkko, joka lähetetään Lohjalta Pyhän Laurin kirkosta.