Hyppää pääsisältöön

Liemessä kypsennetyt kaskinauriit täyteläisen ruismuhennoksen kera

Monikaan ei ole välttämättä kuullut kaskinauriista. Ennen perunan yleistymistä se oli Pohjoismaissa perusruoka-aine, ja sitä viljeltiin nimensä mukaisesti hiljattain kasketuilla mailla. Sen voi myös korvata nauriilla, jota saa kaupoista helpommin.

Ainekset, 4 annosta:

  • 4 pientä kaskinaurista
  • 100 g voita
  • 1 rosmariininoksa lehdet riivittyinä
  • 1 valkosipulinkynsi veitsen lappeella murskattuna
  • 3 dl kasvislientä

Tee näin:

  1. Leikkaa kaskinauriiden ylä- ja alapäästä pieni siivu pois, jotta niihin tulee enemmän paistopintaa.
  2. Sulata voi paistinpannulla ja lisää nauriit, rosmariini ja valkosipuli.
  3. Kaada joukkoon kasvisliemi. Anna hautua kannen alla noin 30 minuuttia, kunnes nauriit ovat pehmeitä.
  4. Ota kansi pois ja anna liemen saeta voikastikkeeksi. Ruskista nauriit kummaltakin puolelta valellen niitä voikastikkeella.

Tarjoa ruismuhennoksen kanssa.

Lisätietoja:

  • Rasva vähentää kaskinauriin karvautta ja tuo esiin sen täyteläisen maun. Nauris ei maistu yhtä karvaalta, mutta sen voi valmistaa samalla tavalla.