Monikaan ei ole välttämättä kuullut kaskinauriista. Ennen perunan yleistymistä se oli Pohjoismaissa perusruoka-aine, ja sitä viljeltiin nimensä mukaisesti hiljattain kasketuilla mailla. Sen voi myös korvata nauriilla, jota saa kaupoista helpommin.
Ainekset, 4 annosta:
- 4 pientä kaskinaurista
- 100 g voita
- 1 rosmariininoksa lehdet riivittyinä
- 1 valkosipulinkynsi veitsen lappeella murskattuna
- 3 dl kasvislientä
Tee näin:
- Leikkaa kaskinauriiden ylä- ja alapäästä pieni siivu pois, jotta niihin tulee enemmän paistopintaa.
- Sulata voi paistinpannulla ja lisää nauriit, rosmariini ja valkosipuli.
- Kaada joukkoon kasvisliemi. Anna hautua kannen alla noin 30 minuuttia, kunnes nauriit ovat pehmeitä.
- Ota kansi pois ja anna liemen saeta voikastikkeeksi. Ruskista nauriit kummaltakin puolelta valellen niitä voikastikkeella.
Tarjoa ruismuhennoksen kanssa.
Lisätietoja:
- Rasva vähentää kaskinauriin karvautta ja tuo esiin sen täyteläisen maun. Nauris ei maistu yhtä karvaalta, mutta sen voi valmistaa samalla tavalla.