Hyppää pääsisältöön

Sulje silmät ja sukella Kapteeni Nemon kyydissä vedenalaiselle maailmanympärysmatkalle

Sukellusvene on kohonnut pintaan satumaista taivasta vasten.
Kuvakooste: Mikko Pienipaavola, kuvat: Pixabay Sukellusvene on kohonnut pintaan satumaista taivasta vasten. Sukelluslaivalla maapallon ympäri,taivas

Ranskalainen tieteiskirjailija Jules Verne (1828–1905) kirjoitti sukellusveneistä ja avaruusmatkailusta aikana, jolloin höyryveturi oli kehittynein liikkumismuoto. Antero Alpola ja Yrjö Kostermaa loihtivat vuonna 1956 samannimisen alkuperäisteoksen pohjalta kuunnelman Sukelluslaivalla maapallon ympäri.

Sukelluslaivalla maapallon ympäri on pysyvästi kuunneltavissa ja ladattavissa Areenassa.

Muuan itäintialainen laiva on havainnut liikkuvan kummituksen Australian itärannikolla.― Uutistenlukija, Sukelluslaivalla maapallon ympäri

Vuonna 1870 julkaistu tieteisseikkailu Sukelluslaivalla maapallon ympäri kertoo professori Aronnaxin ja hänen palvelijansa Conseilin matkasta maailman merillä kapteeni Nemon sukellusvene Nautiluksella.

Antero Alpola sovitti ja Yrjö Kostermaa ohjasi menestysromaanin pohjalta radiokuunnelman, jossa ennen seikkailuun sukeltamista ihastellaan Vernen lähes profetioiden tapaan toteen käyneitä teknologisia visioita. Kuunnelma sai ensilähetyksensä 1956.

Ääninä kuullaan Kaarlo Halttunen, Sakari Halonen, Heikki Savolainen, Keijo Komppa, Eila Pehkonen ja Leevi Kuuranne.
Keskustele