Hyppää pääsisältöön

Allsång på Skansen ensi-illassa – Sanna Nielsen ja Peter Jöback valmiina yhteislauluun

Sanna Nielsen
Sanna Nielsen juontaa Allsång på Skansenin kolmatta kesää peräkkäin. Sanna Nielsen Kuva: SVT / Janne Danielsson Sanna Nielsen,Allsång på Skansen,Yle TV1

Laulaja ja juontaja Sanna Nielsen nousee jälleen Sollidenin lavalle Tukholman sydämessä. Sanna johtaa yhteislaulutapahtumaa ja -ohjelmaa Allsång på Skansenia, kolmatta kesää peräkkäin.

Suosittu yhteislauluohjelma Allsång på Skansen nähdään tänäkin kesänä suorana TV1:llä ja Areenassa tiistai-iltaisin 26.6.2018 alkaen kello 21.00.

"Tuntuu, kuin palaisin kotiin! Olen oppinut olemaan jännittämättä, vaikka ohjelmat ovat suoria lähetyksiä. Jos jotain odottamatonta tapahtuu, yritän tarttua siihen ja – "go with the flow", annan mennä", sanoo juontaja Sanna Nielsen.

Ruotsin yleisradioyhtiö SVT on kutsunut ohjelmaan pitkän rivin eri musiikkigenrejä edustavia muusikoita, jotta kaikenikäiset katsojat viihtyisivät television ääressä.

Sanna osallistuu toimituksen kokouksiin ennen kauden alkua, mutta ei halua päättää keitä kutsutaan.

"Tiedän, miten ilahduttavaa on saada kutsu yhteislauluun! Mutta koska itse olen esiintyvä artisti en halua sanella, ketkä osallistuvat ja ketkä eivät. SVT saa huolehtia siitä."

Yhteislaulua suorassa lähetyksessä – unelma vai painajainen?

Lähetyksen aikana Sanna liikkuu yleisön seassa. Kuka hyvänsä voi yllättäen joutua esiintymään soolona suorassa lähetyksessä. Joillekin se on haave, toisille painajainen.

"Hahaa, yritän tulkita yleisöä", Sanna lupaa. "Joidenkin ilmeet viestivät selkeästi esiintymiskammosta, enkä lähesty heitä mikrofonini kanssa. Valitsen sen sijaan heidät, jotka vaikuttavat haluavan osallistua."

Mikä helpotus. Yhteislaulusta nauttivat henkilöt voivat istua yleisössä huoletta.

Sanna Nielsen juontaa ohjelmaa nyt kolmatta kesää peräkkäin. Onko hänellä jokin tietty yhteislauluun liittyvä muisto?

"Kyllä, kun Barbro "Lill-Babs" Svensson saapui ohjelmaan. Hän on fantastinen – kyllä, puhun hänestä preesensissä, sillä hän tulee olemaan seurassamme ikuisesti. Hän saapui harjoitussaliin maanantaina, kun kaikki olivat väsyneitä, ja sai meidät houkuteltua laulamaan. Hän säteili uskomatonta lämpöä ja energiaa. Hän on todellinen esikuva!"

Sanna Nielsen ja Barbro "Lill-Babs" Svensson.
Sanna Nielsen ja Barbro "Lill-Babs" Svensson vuonna 2016. Sanna Nielsen ja Barbro "Lill-Babs" Svensson. Kuva: STELLA PICTURES/All Over Press Sanna Nielsen,Lill-Babs,Allsång på Skansen

Musikaalitähti Peter Jöback palaa Skansenin lavalle

Allsång på Skansenin avausjaksossa tiistaina 26.6. vierailevat artistit Shirley Clamp, Shirin, Jireel ja Peter Jöback. Peter voi tässä vaiheessa tituleerata itseään yhteislaulun veteraaniksi.

"Uskoisin, että olen osallistunut ohjelmaan noin parisen kymmentä kertaa. Aloitin jo 80-luvulla! Mutta nyt on kulunut neljä vuotta sitten viime kerran, ja ensimmäistä kertaa Sanna juontaa show’ta, joten tästä tulee huimaa!"

Peterin vuosi on työtä täynnä. Syyskuussa koittaa hänen oman show’nsa ensi-ilta, Med hjärtat som insats. Hän on työstänyt tuotantoa useita vuosia.

Lisäksi hän julkaisee ensimmäisen studioalbuminsa seitsemään vuoteen ja esiintyy pääroolissa musikaalissa Oopperan kummitus. Jääkö tuleville vuosille enää mieluisaa työtä?

"Kyllä, haluaisin osallistua enemmän elokuva- ja tv-tuotantoihin. Toivon, että liikkuvasta kuvasta tulisi seuraava juttuni."

Peter Jöback hallitsee useimmat tyylilajit. Onko hänellä kenties itselleen erityisen rakas kesäkappale?

"Ehdoton suosikkini on Mats Paulssonin Visa vid vindens ängar! Se oli äitini suosikki ja laulan sen myös omille lapsilleni."

Ruotsinkielinen teksti: Eva Frantz
Suomennos: Eva Lamppu

Allsång på Skansen esitetään suorana Yle TV1:ssä ja Areenassa joka tiistai klo 21.00 kahdeksan viikon ajan 26.6.2018 alkaen. Ohjelman suomeksi selostaa Hanna Pakarinen.

Keskustele