Hyppää pääsisältöön

Kaltimo

Markus Kajo: Ajatusten miljoonalaatikko
Markus Kajo: Ajatusten miljoonalaatikko Kuva: Yle / Annukka Palmén-Väisänen ajatusten miljoonalaatikko

Kaltimo

Minä kun en jaksa koko aikaa tuolissa istua kutjottaa, enkä seistä kovin monta tuntia peräkkäin, niin olen hankkinut sängyn.

Sellaisin kaavailuin, että sängyssä voisi levähtää, lukea kirjaa silmillä, tai tutkia kännykkää. Ja nukkua.

Niin eipä voikaan!

Estyy lepo täysin! Ja muu rentouma.

Nykyään, siis.

Alussa kaikki oli hyvin:

Kun halusin huokaista hetkiseksi, oikaisin sängylle. Saatoin lukea pitkiäkin kirjoja siinä sängyssäni ihan rauhassa. Tai paksuja.

Ja nukkua monta tuntia.

Oli kulta-aikaa se!

Joka hetki oli juhlahetki selälle siinä sängyssä.

(Nukun mieluusti kyljelläni tai selälläni, päin vastoin kuin käärmeet jotka nukkuvat kai mahallaan. Vaikka en kyllä ole ihan varma. Kuitengin, oli selälle hyvä se sänky.)

Sitten alkoi sänky puoltaa. Ja tietenkin juuri siihen suuntaan, johon puoltaminen haittasi eniten.

Patja tuli kaltevammaksi ja kaltevammaksi, vietti enemmän ja enemmän toiseen reunaan, siihen reunaan, josta sänkyyn aina menin.

Lopulta jouduin laittamaan patjan alle pieniä superloninpätkiä antikaltevoitumisesteiksi, että en olisi vierinyt lattialle kuin mäyräkoira.

Mutta koko ajan enemmän ja enemmän kaltimoksi meni sänky. Piti lisätä yhä paksumpia superloninkappaleita patjan alle.

Lopulta ei enää sekään auttanut, vaan sängyssä pysyi enää vain pitämällä kädellä ja jalalla kiinni sängyn seinänpuoleisesta reunasta.

Vihdoin ei sekään riittänyt, vaan jouduin kääntämään patjan toisin päin.

Sänkyni on siis seinän vieressä.

Patjan kääntämisen jälkeen sänky oli edelleen ihan kaltimo, mutta vietti nyt seinään päin.

Pysyin sängyssä siis hyvin. Ei tarvinnut edes olla superlonifyllinkejä patjan alla!

Ajattelin: “Nytpä on kissan päivät minulla!” ja että “Älyni ansiosta pelastuin!”

Iloisesti hyräillen menin sänkyyni joka ilta, ja seinään päin viettävä patja piti minut turvallisesti sängyssä koko yön. Kertaakaan en pyörinyt lattialle kuin mäyräkoira.

Mutta voi!

Pian lätistyi patja taas - ulkoreunaltaan, joten se ei enää viettänyt niin kovasti seinään päin.

Lätistyminen jatkui, ja pienen ajan kuluttua patjasta tuli tasainen kuin biljardipöytä. Ei viettänyt sinne eikä tänne, se - vähään aikaan.

Sen jälkeen kavala sänky alkoi taas viettää enemmän ja enemmän samalle puolelle kuin alussa, niin että koko ajan olin pyörähtämässä lattialle, ja jouduin laittamaan taas superlonipaloja patjan alle.

Ja nyt eivät nekään enää auta!

Minulla on hieno sänky. Mutta jos haluan rentoutua siinä pitkälläni, paikallani pysyäkseni joudun pitämään toisella kädellä ja toisella jalalla hankalasti sängyn seinänpuolireunasta kiinni, ja kuka voi rentoutua kun yrittää hampaat irvessä estää itseään pyörimästä lattialle kuin koira!

Ja tuolissakaan en jaksaisi aina kutjottaa. Enkä jaksa seisoa kovin monta tuntia peräkkäin, enkä juoksennella pihalla tai kaupungilla ympäriinsä, enkä edes kellua järvessä saukkona, kun on kylmä vesi siellä.

Miten voi käydä tälle näin!

Kuka korvaa kaltimo-sängyn viheliäisyysvaikutukset, kuka?!

Miten voi kohdella näin!!

Kysyy nimim.

“Yksi monten puolesta”

Kommentit

Uusimmat sisällöt - Näkökulmat

 • Matkakertomuksia - Osa I/V - Matkakuume

  Tähän sai kirjoittaa vain 60 merkkiä. Epistä! 60 on liian vä

  Monesti ilahdun pienestä minä. Esim. sähkömiehen jäljiltä kun on jäänyt millin pituisia eri värisiä johdonkatkileita, niin minusta ovat ne niin kauneita ja ilahduttavia, että voisin sirotella ne kaura-spelttipuuron päälle ja syödä huomenpuuroni seassa..

 • Testaa itsesi, oletko liian normaali!

  Täytyy tunnustaa joskus nettitestautuneeni.

  Uskon, että jotakuinkin terve ihminen tietää riittävän tarkkaan, millainen on, ja ei ole. Lisäksi ystävät ja viholliset auttavat ihmistä näkemään oman kuvansa paremmin. Minkä tautta sitä sitten pitää tukea kapitalistin klikkausrahastoa klikkaamalla jotain testiä netissä?

 • Kaksi, mistä sietäisi

  Nuhtelun ansaitsijia (2 kpl.)

  Ainkin ennen vanhaan yksi ”poliisin langettamista” rangaistuksista oli nuhteleminen. Siis että polisii nuhteli sitä, kerta oli töppöillyt hän. Että mitä vasten nuin teit, ja että yada yada yada. Ja toinen siinä kuuntelee kaula punoittaen, ja häpeää, ja parantaa tapansa!

 • Ilom päivä!

  Hyviäkin asioita tapahtuu, sentään.

  Lienen kertonut kissasta, joka asuu kotini lähistöllä, viettää usein aikaa kerrostaloasuntonsa saunan avoimen ikkunan ikkunalaudalla ja katselee minua, kun talsin kotea kohti. Ja lienen kertonut, että pitkään aikaa ei ole näkynyt sitä kissaa..

 • WC:n pesy ym. juttuja joita naiset rakastavat

  Kylppärinpesun sukupuolimetafysiikkaa on tämä.

  "...Olin varautunut kunnon litkuilla, joiden tuoteselosteessa oli kannustava määrä varoitusmerkkejä; pääkalloja, kaasunaamareita, ylösalaisin olevia ristejä ja muita graafisia pelotteita..."

 • Havaittuja ja kuultuja eroja naisten ja miesten välillä

  Naiset eroavat miehistä, mutta ei aina päinvastoin.

  "Laiskana päivänä miehestä on kiva jos kaupassa nainen (tyttöystävä, vaimo) ottaa ostoskärryt ja työntää niitä, mutta uros-tomerana päivänä miehestä tuntuu, että nainen otti miehuuden pois samalla kun otti kärrien hallinnan. Kärrejä työntävien miesten rinnalla hän tuntee itsensä koiraksi..."