Hyppää pääsisältöön

Teddy Rok Seven roiski väriä Suomen jazzkentälle 2000-luvun alkupuoliskolla

Kotimaisen jazzrytmin villipeto Teppo Mäkynen soitti ensimmäisen soololevynsä ympärille kasatulla Teddy Rok Seven -yhtyeellä lumoavan keikan Tavastia-klubin lavalla vuonna 2004. Musiikkiohjelma Ruma-klubi taltioi esiintymisen.

Rumpalilla on paljon valtaa tommoses musassa, mitä me soitetaan.― Teppo Mäkynen

Teppo Mäkysen luotsaama Teddy Rok Seven oli vuosina 2003–2006 toiminut jazzkokoonpano, jonka soundia ryyditti funkin ja afrobeatin lisäksi myös hip hop ja nu-jazz. Mäkysen loihtimat sävellykset oli tarkoitettu alun perin vain studioon, mutta rytmivelho kokosi projektilleen myös keikkakokoonpanon.

Yhtyeessä musisoi Abdissa Assefa, Jukka Eskola, Timo Hirvonen, Jay Kortehisto, Timo Lassy ja Ville Riippa. Teddy Rok Seven -nimen alla julkaistiin yksi albumi, Jazz-Emmalla palkittu Universal Four.

Konsertti käynnistyy kappaleella Damn Straight, joka on hypnoottisen ajatonta utua lämpimään kesään. Keikan päättävä Around the Clock on taasen vahvasti afrobeat-sävyillä kyllästetty road trip halki Fela Kutin auringonpolttaman Afrikan.

Ruma-klubin haastattelema Mäkynen avaa Teddy Rok -nimen taustoja ja pohtii rumpalin roolia yhtyeen soittamassa musiikkityylissä.

Keskustele