Hyppää pääsisältöön

Viikon 26 vinkit: kesän iloksi uusia sarjoja ja Allsång på Skansen!

Kaksi miesparia eri vuosikymmeniltä katsovat kameraan.
Kaksi tarinaa rakkaudesta. Kaksi miesparia eri vuosikymmeniltä katsovat kameraan. Kuva: Fremantlemedia International / Yle Kuvapalvelu draamasarjat,kaksi tarinaa rakkaudesta

Juhannus on takana, sarjakesä edessä! Viikolla 26 starttaavat muun muassa Rouvat ryöstäjinä - ruotsalainen sarja kahdesta elämäänsä kyllästyneestä naisesta, jotka päättävät ryöstään pankin -, kolmiosainen historiasarja Marx, Nietzsche ja Freud, BBC:n uusi draamasarja Kaksi tarinaa rakkaudesta ja Avaran luonnon Villi Patagonia. Lisäksi luvassa on muun muassa Rantahotellin ja Tanskalaisen maajussin uudet kaudet.

Tiistaisin päästään taas nauttimaan yhteislaulun ilosta ja hurmasta suorissa Allsång på Skansen -lähetyksissä. Ohjelman juontajana on Sanna Nielsen, ja lähetykset suomeksi selostaa Hanna Pakarinen.

Perjantaina 29.6. ensiesityksensä saa tuore dokumentti Lauri Markkanen - matkalla supertähdeksi, vol 2. Dokumentti on jatkoa syksyllä 2017 esitetylle dokumentille.

Lisäksi ohjelmassa on jälleen runsaasti elokuvia, dokumentteja ja urheilua. Muista katsoa myös Yle Areenan tarjonta, josta löytyy paljon myös pelkästään Areenassa nähtäviä sarjoja ja elokuvia.

MAANANTAI 25.6.

Rouvat ryöstäjinä (12) - uusi sarja alkaa!

Yle Fem klo 19.45
(Enkelstöten / Ruotsi, 2015) Jenny Bengtsson ja Cecilia Svensson ovat kaksi 60-vuotiasta keskiluokkaista naista Kalmarista. Kun he ymmärtävät, ettei tulevaisuus näytäkään valoisalta, he päättävät ryöstää pankin. Ruovat ryöstäjinä kertoo kahdesta naisesta, opettajasta ja lääkäristä, jotka joutuvat tilanteeseen, jossa odotukset vanhuusiästä romuttuvat. He ovat kyllästyneitä työtilanteisiinsa: päivittäin heitä kritisoivat oppilaat, vanhemmat, potilaat ja esimiehet. Muiden mielestä naiset eivät ammatillisesti vastaa odotuksia.

Nyt koittaa aika tehdä jotain muuta. Jenny on eroamassa miehestään Gunnarista ja joutuu selvittämään myös avioehdon, jonka hän oli jo unohtanut. Cecilia ja hänen miehensä Jan unelmoivat talon hankkimisesta Provencessa, mutta Cecilian huonot osakekaupat jarruttavat toteutusta. Kun Cecilia hoitaa kuolevaa potilasta sairaalassa, avautuu mahdollisuus, joka aluksi tuntuu hullulta, mutta pikkuhiljaa sopivalta. Naiset päättävä ryöstää Karlaplanin Handelsbankenin konttorin Tukholmassa. Pääosissa: Sissela Kyle (Cecilia), Lotta Tejle (Jenny), Tomas von Brömssen, Ralph Carlsson. Ohjaus: Felix Herngren & Emma Bucht. Tuotanto: FLX / Yhteistuotanto. Yle Areena 31 päivää.

Nainen katsoo vasemmalle, taustalla näkyy keltainen puutalo.
Rouvat ryöstäjinä. Nainen katsoo vasemmalle, taustalla näkyy keltainen puutalo. Kuva: Ulrika Malm komediasarjat,Enkelstöten,Rouvat ryöstäjinä

Minun totuuteni 1/6 - uusia jaksoja

Yle Fem klo 20.30
(Min sanning) Sarjassa tavataan tunnettuja ja kiisteltyjäkin ruotsalaisia, jotka kertovat elämäntyöstään. Jason "Timbuktu" Diakité on räppäri, joka etsii omaa sukuhistoriaansa. Nyt puhutaankin juurista ja identiteetistä. Yle Areena 31 päivää.

Dokumenttiprojekti: Muodonmuutoksia

Yle TV1 klo 21.30
Bikinifitness on nuorten naisten suosikkiharrastus. Se vaatii ankaraa itsekuria, tiukkaa dieettiä ja rankkaa treenaamista. Mikä saa nuoret naiset kilpailemaan keskenään ruumiin täydellisyydestä? Ohjaus: Kati Juurus. Yle Areena toistaiseksi. Uusinta

Jutta odottaa pääsyä lavalle
Dokumenttiprojekti: Muodonmuutoksia. Jutta odottaa pääsyä lavalle Kuva: Yle/Meira Valtonen Dokumenttiprojekti,dokumenttiprojekti: muodonmuutoksia

TIISTAI 26.6.

Allsång på Skansen 1/8 - kesän laulut alkavat!

Yle TV1 klo 21.00
Allsång på Skansen on suora yhteislauluohjelma Tukholman Skansenilta. Kahdeksana peräkkäisenä kesätiistaina ohjelman juontaja Sanna Nielsen ystävineen kutsuu katsojat yhteislauluun. Lavalla on iso orkesteri, jonka vieraaksi saapuu lukuisa joukko eturivin artisteja. Ohjelmalla on pitkät perinteet: sitä on tehty jo lähes 40 vuotta, sillä ensimmäinen ohjelma esitettiin 3.8.1979. Lähetyksen selostaa suomeksi Hanna Pakarinen. Ohjelmaa voi seurata ilman selostusta valitsemalla lähetyskieleksi ruotsin. Allsång på Skansen tulee myös Areenasta (suomi) ja Arenanista (ruotsi), mutta vain suorana.

Sanna Nielsen i ett hav av blommor
Allsång på Skansenin juontaa Sanna Nielsen. Sanna Nielsen i ett hav av blommor Kuva: Janne Danielsson / SVT Allsång på Skansen,Sanna Nielsen

Historia: Marx, Nietzsche ja Freud 1/3 - uusi sarja

Yle Teema klo 21.00
Nämä miehet muuttivat maailmantaloutta, kyseenalaistivat yhteiskuntaa ja porautuivat ihmismieleen. Millaisessa maailmassa Marx, Nietzsche ja Freud elivät, keitä he olivat ja miten he vaikuttavat nykyajassa? Tuotanto: BBC. Yle Areena 91 päivää

Kaksi tarinaa rakkaudesta (12)

Yle TV1 klo 22.00
(Man in an Orange Shirt) Uusi draama kertoo siitä, kuinka vaikeaa on löytää todellista rakkautta keskellä ihmispaljoutta, ja kuinka traagista on, jos tunteen joutuu kieltämään yhteiskunnan painostuksesta. Läntinen maailma ei ole aina hyväksynyt kahden miehen tai kahden naisen välistä rakkautta – ja monella maailmankolkalla sitä ei hyväksytä vieläkään.

Kaksi erillistä rakkauskertomusta miesten välisestä rakkaudesta Britanniassa kuvaavat hienosti sitä, miten maailmankuva on muuttunut kuuden vuosikymmenen aikana, ja mitä se merkitsee aiemmin kielletyille tunteille. Vielä pitkään toisen maailmansodan jälkeenkin homoseksuaalisuus oli rikos, ja sitä pidettiin sairautena ja häpeällisenä asiana. Seksuaalisuutta toteutettiin salassa ja häpeillen. Meidän ajassamme kenties hankalinta on löytää oikeaa rakkautta deittisovellusten ja sosiaalisen median ylitarjonnan seasta. Aitoa rakkautta voi olla yhtä vaikea löytää kuin vaalia, vaikka ajat muuttuvat.

Kaksi eri aikakautta, kaksi tarinaa – vai onko kyseessä vain saman traagisen tarinan toisinto, jossa onnen voi menettää jo ennen kuin sen on löytänytkään. Pääosissa: Oliver Jackson, James McArdle, Julian Morris, David Gyasi, Joanna Vanderham, Laura Carmichael, Vanessa Redgrave. Käsikirjoitus: Patrick Gale. Ohjaus: Michael Samuels. Tuotanto: Kudos Film and Television, BBC, Britannia 2017. Yle Areena 31 päivää

Kaksi miesparia eri vuosikymmeniltä katsovat kameraan.
Kaksi tarinaa rakkaudesta. Kaksi miesparia eri vuosikymmeniltä katsovat kameraan. Kuva: Fremantlemedia International / Yle Kuvapalvelu draamasarjat,kaksi tarinaa rakkaudesta

KESKIVIIKKO 27.6

.

Blondit! 1/4 - uusi sarja alkaa

Yle Fem klo 18.30
Miksi niin monet vaalentavat hiuksiaan, vaikka blondien sanotaan olevan tyhmiä? Mona ja Ragna lähtevät Hollywoodiin etsimään nykyajan blondimyyttien alkujuurta. He tapaavat vastustamattomia platinablondeja ja alkavat nähdä oman blondiutensa uudessa valossa. Norjalainen sarja blondien kulttuurihistoriasta. Tuotanto: NRK, 2017. Suomenkielinen tekstitys. Yle Areena 31 päivää

Kaksi blondia katsoo ja hymyilee kameraan violettia taustaa vasten. Toisen hiuksiin suihkutetaan sivusta hiuslakkaa.
Blondit! Kaksi blondia katsoo ja hymyilee kameraan violettia taustaa vasten. Toisen hiuksiin suihkutetaan sivusta hiuslakkaa. Kuva: Jorn Veberg / Yle Kuvapalvelu dokumenttiohjelmat,Blondit!

Prisma: Lemmikkien villi sydän 1-2

Yle TV1 klo 19.00
(Pets – Wild at Heart) Lemmikkejä kohdellaan usein perheenjäseninä, mutta niillä on salainen maailma, jota tuskin tunnistaisimme. Uudet kuvaustekniikat paljastavat niiden luonnolliset vaistot. Tuotanto: BBC, Iso-Britannia. Yle Areena 8 päivää. Uusinta

Lemmikkejä kohdellaan usein perheenjäseninä, mutta niillä on villi maailmansa, jota tuskin tunnistaisimme.
Prisma: Lemmikkien villi sydän. Lemmikkejä kohdellaan usein perheenjäseninä, mutta niillä on villi maailmansa, jota tuskin tunnistaisimme. Kuva: John Downer Productions 2015 Yle TV1,Prisma: Lemmikkien villi sydän

Junamatka Eurooppaan 3/6

Yle Teema klo 21.00
(Great Continental Railway Journey) Michael Portillo matkustaa Italiassa kulttuurin, kauneuden ja vauhdin perässä nyt Pisasta Garda-järvelle. Tutustumme muun muassa Maseratiin, Carraran marmoriin, Pisan kaltevaan torniin ja italialaiseen ruokaan. Jakson lopuksi menemme Pohjois-Italian Gargnanoon ja sieltä veneilemään Garda-järvelle. Yle Areena 76 päivää

Mies istuu junassa, vanha kirja auki ja katsoo kameraan.
Junamatka Eurooppaan. Mies istuu junassa, vanha kirja auki ja katsoo kameraan. Kuva: Yle Kuvapalvelu Matkailuohjelmat (Tv),Junamatka Eurooppaan

TORSTAINA 28.6.

Kino Klassikko: Playtime (S)

Yle Teema klo 21.00
(Playtime, Ranska 1967) Mestarikoomikko Jacques Tatin klassikko herra Hulot'n vaelteluista huippumodernin Pariisin toimisto- ja yöelämässä, missä hän luo kaaosta pelkällä läsnäolollaan. Yle Areena 15 päivää. Uusinta

Herra Hulot (Jacques Tati) tarkastelee modernia maisemaa. Kuva elokuvasta Playtime (1967).
Playtime. Herra Hulot (Jacques Tati) tarkastelee modernia maisemaa. Kuva elokuvasta Playtime (1967). Playtime,Jacques Tati,Teemalauantai

PERJANTAI 29.6.

Lauri Markkanen - matkalla supertähdeksi vol. 2 - uusi dokumentti!

Yle TV2 klo 19.00
Koripalloilija Lauri Markkanen yllätti NBA-maailman tulokaskaudellaan. Yle urheilu seurasi Markkasen tulokaskautta, sen ennätyksiä ja vastoinkäymisiä. Millainen oli todellisuus häikäisevän tulokaskauden arjessa, mitä odotuksia suomalaistähdellä on jatkonsa suhteen ja miten Markkasta nyt arvioidaan NBA-piireissä? Dokumentti on jatkoa syksyllä 2017 esitetylle Matkalla supertähdeksi - Lauri Markkanen -dokumentille. Yle Areena 48 päivää

Lauri Markkanen.
Lauri Markkanen - matkalla supertähdeksi vol 2. Lauri Markkanen. Kuva: Tomi Hänninen / Yle Kuvapalvelu Lauri Markkanen

Koripallon MM 2019 karsinta: CZE - FIN

Yle TV2 klo 19.45
Suomi kohtaa koripallon MM-karsinnassa Tsekin. Suomen joukkueessa on mukana tauon jälkeen Sasu Salin, Petteri Koponen ja Lauri Markkanen. Selostajana on Antti-Jussi Sipilä.

Kino: Diplomatia (12)

Yle Teema klo 21.00
(Diplomatie) Volker Schlöndorffin 2014 ohjaama draama miehitetystä Pariisista vuonna 1944. Komentaja von Choltitz ja ruotsalainen konsuli Nordling neuvottelevat kaupungin muistomerkkien kohtalosta, jotka Hitler on käskenyt räjäyttää. Pääosissa: Niels Arestrup, André Dussollier. Ohjaus: Volker Schlöndorff. Yle Areena 15 päivää. Uusinta

Kenraali von Choltitz (näyttelijä André Dussollier) elokuvassa Diplomatia
Diplomatia. Kenraali von Choltitz (näyttelijä André Dussollier) elokuvassa Diplomatia Kuva: Jerome Prebois Diplomatie (play),teeman elokuvat

LAUANTAI 30.6.

Pesäpallon Itä-Länsi, naiset

Radio Suomi lauantaina 30.6. klo 15.50 naiset
Radio Suomi sunnuntaina 1.7. klo 15.50 miehet

Pesäpallon arvo-ottelutapahtuma Itä-Länsi järjestetään ensimmäistä kertaa Joensuussa. Yle Puhe on mukana tapahtumassa koko viikonlopun, otteluiden selostajana on Mikko Hannula.

Avara luonto: Villi Patagonia 1-3 - uusi sarja alkaa

Yle TV1 klo 18.45
(Wild Patagonia - Land of the Unexpected) Eeppiset vulkaaniset voimat puskevat ylös Andien huippuja, mutta etelässä glasiaalinen jää jäytää näitä uusia vuoria. Eläinten on löydettävä keinot selviytyä tässä Patagonian villissä ympäristössä. Vuorten suojanpuolella sadetta on hyvin niukasti ja kuivien tuulten puhaltaessa myös elämän on keksittävä rohkeita ja nerokkaita keinoja selviytyä eloonjäämiskilpailussa. Patagonian valtava rantaviiva ulottuu kolmelle valtamerelle, jotka kohtaavat pahamaineisessa Cape Hornissa. Nämä myrskyisät meret ovat kuitenkin täynnä elämää. Tuotanto: BBC, Iso-Britannia. Yle Areena 15 päivää.

Lintu huuhtaa nokka auki, kurkku suorana.
Avara luonto: Villi Patagonia. Lintu huuhtaa nokka auki, kurkku suorana. Kuva: John Brown / Yle Kuvapalvelu Avara luonto,Avara luonto: villi Patagonia

Priscilla - aavikon kuningatar (S)

Yle Teema klo 21.00
(The Adventures of Priscilla, Queen of the Desert, Australia 1994) Pride-viikon teemaan sopivasti kolme drag-artistia kiertää bussinrämällä kuivan kuumaa mannerta bloody Abbaa kuunnellen. Pääosissa: Hugo Weaving, Guy Pearce, Terence Stamp. Ohjaus: Stephen Elliott. Yle Areena 8 päivää

Terence Stamp, Guy Pearce ja Hugo Weaving elokuvassa Priscilla, aavikon kuningatar
Priscilla - aavikon kuningatar. Terence Stamp, Guy Pearce ja Hugo Weaving elokuvassa Priscilla, aavikon kuningatar Priscilla, aavikon kuningatar,teeman elokuvat

SUNNUNTAI 1.7.

Lahden Ironman

Yle TV2 klo 12.30
IRONMAN 70.3 -kilpailu kilpaillaan ensimmäisen kerran Suomessa ja samalla karsitaan MM-kisoihin. Kaikkiaan Suomen tapahtumaan osallistuu 1 800 kilpailijaa eri ikäluokissa. Tapahtumassa on edustettuna 39 eri kansallisuutta.

Tanskalainen maajussi 1/11 - uusia jaksoja

Yle Fem klo 17.25
(Bonderøven) Tanskalaisen realitysarjan 19. tuotantokausi. Frank kartoittaa pellot ja puutarhan sekä yrittää korjata jarrurumpua. Uusi talo saa lattiaansa laatoituksen ja tilalle syntyy uusi vasikka. Yle Areena 31 päivää

Tanskalainen maajussi ruohikossa makaavan vasikan kanssa.
Tanskalainen maajussi. Tanskalainen maajussi ruohikossa makaavan vasikan kanssa. Kuva: DR / Yle Kuvapalvelu Tanskalainen maajussi

Rantahotelli 1/6 (S) - uusia jaksoja

Yle Fem klo 19.50
On kesä 1932, ja kanta-asiakkaat saapuvat jälleen hotelliin. Uusi vieras Aujust Molin rouvineen kuitenkin ravistelee idylliä. Herra Weyse ihastuu heti rouva Moliniin, mutta se on tulella leikkimistä. Yle Areena 90 päivää.

Mies pitää naista sylissään.
Rantahotelli. Mies pitää naista sylissään. Kuva: Mike Kollöffel draamasarjat,rantahotelli

Lue myös - yle.fi:stä poimittua