Hyppää pääsisältöön

Yle vastaa: Haluamme tarjota jokaiselle pääsyn kiinnostaviin ohjelmiin

Kuva jota käytetään kuvituksena vastineiden yhteydessä
Kuva jota käytetään kuvituksena vastineiden yhteydessä Yle,yle vastaa

Julkaisemme Ylestä lehdille lähetettyjä kirjoituksia, vastauksia ja oikaisuja. Tämä vastaus on julkaistu Turun Sanomissa 22.6.2018.

Lähetämme televisiossa lähes 20 000 tuntia ohjelmaa vuodessa. Esitämme tv-kanavilla käytännössä kaikki uudet kotimaiset ohjelmat. Verkossa tarjoamme lisäksi muun muassa sellaisia suoria videolähetyksiä, jotka eivät mahdu television tai radion ohjelma-ajan puitteisiin vaikkapa pitkän kestonsa vuoksi.

Tekijöitä edustavien järjestöjen kanssa tehdyn sopimuksen perusteella voimme julkaista Areenassa myös vanhempia draamaohjelmia Ylen arkistoista. Näistä Toivotut-nimikkeellä julkaistavista draamoista on tullut varsin suosittuja. Tämä sopimus kattaa kuitenkin ainakin toistaiseksi vain verkkojulkaisemisen.

Yle pyrkii osaltaan auttamaan ihmisiä digiaikaan. Nettiä ikä kaikki -kampanja haastaa kaikki opettamaan digitaitoja omalle läheiselle seniorille. Televiossa näytettävien opetussisältöjen lisäksi kampanjaan kuuluu kirjastokiertue Suomen kaupunkeihin. Turun kirjastoon kiertue saapuu 23.8.

Toivomme, että jokainen saisi avun sekä laitteiden että palvelujen käyttöön niin, että pääsisi katsomaan ja kuuntelemaan juuri häntä kiinnostavia sisältöjä. Ylen tehtävä on palvella jokaista suomalaista.

Petri Jauhiainen
julkaisupäällikkö
TV ja Areena, Yle