Hyppää pääsisältöön

Kaksi tarinaa rakkaudesta – koskettavaa brittidraamaa kielletystä onnesta

Brittidraamaa miesten välisestä rakkaudesta.
Brittidraaman pääosia näyttelevät James McArdle (vas.), Oliver Jackson-Cohen, Julian Morris ja David Gyasi. Brittidraamaa miesten välisestä rakkaudesta. Yle TV1,kaksi tarinaa rakkaudesta

TV1 lauantaina 29.8.2020 klo 22.50 - 00.50, Areenassa

Vuosi 1944. Brittiarmeijan kapteeni Michael Berryman (Oliver Jackson-Cohen) rakastuu taiteilija Thomas Marchiin (James McArdle), kun samaan aikaan maailma kuohuu heidän ympärillään.

Vuosi 2017. Nuori eläinlääkäri Adam Berryman (Julian Morris) ajautuu suhteeseen asiakkaansa Steven (David Gyasi) kanssa. Kestääkö heidän romanssinsa kiusaukset?

Brittidraama Kaksi tarinaa rakkaudesta (12) kertoo miesten välisestä rakkaudesta kahdella aikakaudella. Ykkönen esittää kaksiosaisen brittidraaman yhtenä kokonaisuutena.

Maailma on muuttunut

Kaksi kertomusta miesten välisestä rakkaudesta Britanniassa kuvaavat, miten maailmankuva on muuttunut kuuden vuosikymmenen aikana, ja mitä se on merkinnyt aiemmin kielletyille tunteille.

Vielä pitkään toisen maailmansodan jälkeenkin homoseksuaalisuus oli rikos, ja sitä pidettiin sairautena sekä häpeällisenä. Seksuaalisuutta toteutettiin salassa ja häpeillen.

Miten löytää onnen?

Kaksi eri aikakautta, kaksi tarinaa – vai onko kyseessä vain toisinto samasta traagisesta tarinasta, jossa onnen voi menettää jo ennen kuin sen on löytänytkään.

Pääosissa nähdään Vanessa Redgrave, Joanna Vanderham ja Laura Carmichael.

Man in an Orange Shirt. Käsikirjoitus: Patrick Gale. Ohjaus: Michael Samuels. Tuotanto: Kudos Film and Television, BBC, Britannia 2017. Draama on esitetty Ykkösellä edellisen kerran 2018.

  • Hartausohjelmissa kysellään toivoa ja lohdutusta Ukrainan tilanteeseen

    Television ja radion hartausohjelmissa rukoillaan rauhaa.

    Hartausohjelmissa rukoillaan rauhan puolesta ja etsitään rohkaisua levottomuuden keskelle. Ukrainan tilanne näkyy ja kuuluu lähipäivinä sekä televisio- ja radiojumalanpalveluksissa, aamu- ja iltahartauksissa että Pisara-ohjelmassa. Sunnuntaina 13.3. klo 10 lähetetään myös suorana Yle TV1:llä ekumeeninen ja uskontojen välinen Rauhanrukous Ukrainan puolesta.

  • Alkuvuoden hartausohjelmissa uskon pohdintaa ja postikortteja maailmalta

    Radion ja tv:n hartausohjelmissa toivoa sävelin ja sanoin.

    Vuoden 2022 alkupäivinä on tarjolla runsas kattaus hartausohjelmia. Televisiossa nähdään arkistojen kätköistä nostalginen jumalanpalveluslähetys Lakeuden Rististä. Loppiaisena pohditaan lähetystyötä Nojatuolikirkossa. Radiossa kuullaan mm. moderni Verkoston jumalanpalvelus Munkkiniemestä sekä eri-ikäisten yhteisöllinen radiomessu suorana Haapajärven kirkosta. Radiohartauksissa saadaan postikortteja maailmalta. Musiikkina jumalanpalveluslähetyksissä kuullaan niin kanteleen helkyntää kuin urkuja ja bändimusiikkia.