Hyppää pääsisältöön

Yle panostaa e-urheiluun – isoimmat ja tärkeimmät tapahtumat nähdään Kakkosella ja Areenassa!

Aleksi “allu” Jalli ASSEMBLY-tapahtumassa.
Aleksi “allu” Jalli ASSEMBLY-tapahtumassa. Kuva: Jussi Jääskeläinen / Yle assyt

Yle panostaa tänä vuonna kattavasti pelaamiseen ja e-urheiluun. Tarjolla on asiantuntevaa, ajankohtaista ja viihdyttävää sisältöä alan harrastajille ja uusille katsojille.

Yle e-urheilu näyttää kanavillaan kesän ja syksyn aikana isoimmat ja mielenkiintoisimmat e-urheilutapahtumat maailmalta. Ohjelmistossa ovat muun muassa Assembly Summer, CS:GO:n Major-turnaus Lontoosta ja Overwatchin World Cup. Mukana on Suomen kovimpia peliasiantuntijoita ja ammattipelaajia kuten Joona ”natu” Leppänen ja Jenny Kåla. CS:GO:n lähetyksiä juontaa tuttu parivaljakko Teemu “wabbit” Hiilinen ja Juha “aNGeldusT” Kurppa.

– Suomalaiset e-urheilijat kisaavat maailman huipulla, ja kiinnostus e-urheilua kohtaan kasvaa koko ajan. Haluamme vastata tähän monipuolisella ja aiempaa laajemmalla tarjonnalla. Tulemme seuraamaan e-urheilua laajalla rintamalla ja esitämme kovimmat tapahtumat kotimaasta ja maailmalta, Yle Urheilun strategiasta ja oikeuksista vastaava päällikkö Robert Portman sanoo.

Lähetykset nähdään kokonaisuudessaan Yle Areenassa ja useimpien tapahtumien finaalit myös Yle TV2:ssa. Kisastudioita juontaa urheilutoimittaja Otto Rönkä.

Lisäksi Yle Kioski seuraa e-urheilun uutisia ja tarjoaa pelikulttuuriin liittyvää sisältöä viikoittaisessa pelistriimissä, e-urheilun viikko-ohjelmassa ja Retropelisarjassa omalla YouTube-kanavalla. Kioskin kanavakasvoja nähdään myös Ylen e-urheilu -tapahtumissa. Peliturnauksia seurataan lisäksi viikoittain FTW Livessä.

Kioskissa ja FTW Livessä peliohjelmia viikoittain

Kioskin viikoittaisessa pelistriimissä tartutaan viihteellisesti pelimaailman ajankohtaisimpiin tapahtumiin ja uutisiin. Ohjelmaa juontaa Jesse “mauton” Sarkkinen, jonka vieraiksi saapuu artisteja, julkkiksia, urheilijoita ja pro-pelaajia. Striimissä keskitytään ensisijaisesti tiukkaan pelaamiseen unohtamatta tärkeimpiä kuulumisia. Pelistriimin parhaimmat palat julkaistaan myös koosteena.

E-urheilun viihteellisessä mutta tiukan asiantuntevassa viikko-ohjelmassa puolestaan käsitellään viikon tärkeimmät peliuutiset Instagramissa ja YouTubessa. Ohjelmaa juontavat Miisa “Naiades” Nuorgam ja Lauri “Cyanide” Happonen.

Satunnaisille pelaajille suunnatussa Kioskin viihteellisessä Retropelisarjassa YleX:n Katri Norrlin pelaa nuoruudesta tuttuja pelejä jättäen nostalgialasit pöydälle!

FTW Livessä nähdään viikoittaiset peliturnaukset YLE TV2:ssa, Yle Areenassa ja Yle FTW YouTube-kanavassa. Aleksi” MrJallu101” Koli juontaa ja selostaa kaikki lähetysten pelit yhdessä pelattavan pelin asiantuntijan kanssa. Lähetykset nähdään perjantaisin 12.10. alkaen klo 22.

Jokaisessa lähetyksessä on eri peli. Kauden aikana pelataan muun muassa PlayerUnknown’s Battlegroundsia, CS:GOta, Fortnitea ja Overwatchia.

Yle e-urheilun ohjelmassa ovat muun muassa seuraavat tapahtumat

Heinäkuu

ESL One Cologne, 6.-8.7.
Viidettä vuotta Kölnissä järjestettävä massiivinen Counter-Strike: Global Offensive -turnaus. Maailman parhaat joukkueet tavoittelevat isoa rahapalkintoa 15 000 katsojan edessä. Myös suomalainen ENCE pelasi paikan Kölnin turnaukseen. Alkusarjan ottelut ovat nähtävissä Yle Areenassa ja finaali näytetään myös Yle TV2:ssa.

Elokuu

Assembly Summer 2018, 2.-4.8.
Suomen suurin peli- ja e-urheilutapahtuma, jossa kisataan myös CS:GO ja iRacing sm-finaalit. Yle Areena näyttää pelejä kolme päivää ja TV2 lähettää finaalin 4.8. klo 20.45.

Overwatch World Cup 17.-19.8.
Etelä-Koreassa pelattava Overwatch World Cupin karsinta. Suomen joukkue taistelee paikastaan marraskuussa pelattavaan finaaliin.

Dreamhack Stockholm, 29.8. - 2.9.
Tukholman Globen täyttyy CS:GO-faneista, kun mm. Ninjas in Pyjamas, Fnatic ja SK Gaming kamppailevat kultaisesta pokaalista. Nappaako ruotsalainen joukkue palkinnon kotiyleisön edessä?

Syyskuu

CS:GO Majors London , 20.-23.9.
Vuoden tärkein Counter-Strike-turnaus pelataan Lontoon Wembleyn areenalla. Maailman parhaat joukkueet kisaavat miljoonan dollarin palkinnosta.

Blast Istanbul
Blast-turnaus rantautuu Turkkiin. Paikalle on kutsuttu maailman parhaimmat CS:GO-joukkueet.

Marraskuu

Overwatch World Cup -finaali
Overwatchin maailmancupin finaali pelataan marraskuun alussa.

Lisää ohjelmasta