Hyppää pääsisältöön

Poldark-tähti Eleanor Tomlinson Ylen haastattelussa: ”Demelzan rooli on kasvattanut minua"

Poldark
Näyttelijä Eleanor Tomlinson tekee upean roolityön Poldark-sarjassa. Poldark Yle TV1,Eleanor Tomlinson,Poldark

Poldarkin päättäväinen ja rohkea Demelza on näyttelijä Eleanor Tomlinsonin unelmarooli.

Poldark-tähti, näyttelijä Eleanor Tomlinson vastaa puhelimeen Monte Carlossa, jossa hän osallistuu legendaariselle tv-festivaalille.

”Kiitos kysymästä, voin oikein, oikein hyvin”, näyttelijä tervehtii soinnikkaalla äänellään.

Poldark-sarjan menestys ilahduttaa Tomlinsonia. ”Minulle on suuri kunnia, että saan olla mukana. Poldark on menestynyt upeasti ja kerännyt uskomattoman fanijoukon. Kaikki tämä tekee nöyräksi.”

”Olen hyvin onnekas. Odotankin, että pääsemme aloittamaan viidennen tuotantokauden kuvaukset heti kun mahdollista.”

Poldark
Demelza (Eleanor Tomlinson) ja Ross Poldark (Aidan Turner) haluavat korjata tekemänsä virheet. Poldark Kuva: Poldark,Yle TV1

Ross ja Demelza uuden edessä

Poldarkin suomalaiset fanit pääsevät seuramaan neljännen kauden tarinaa tuoreeltaan, sillä sarja alkoi Ykkösellä vain muutama päivä Britannian ensi-illan jälkeen.

Sarjan päähenkilöt, Demelza ja Aidan Turnerin esittämä Ross Poldark haluavat nyt korjata tekemiään virheitä, ja saada parisuhteensa kuntoon. Perhe on uuden tilanteen edessä, kun Ross lähtee politiikkaan mukaan ja se vie hänet Lontooseen.

”Demelzan vastuulle jää arjen pyörittäminen, maatila ja kaivos. Ross luottaa vaimoonsa, mutta uusi tilanne rasittaa suhdetta”, Eleanor Tomlinson kertoo.

Demelza vierailee myös Lontoossa. ”Suuri kaupunki on vieras ja pelottava, mutta Demelza nauttii siitä. Cornwall on hänelle kuitenkin rakkain paikka, siellä on hänen sydämensä ja kotinsa.”

”Voitte varautua siihen, että näette enemmän tunteita kuin koskaan aikaisemmin. Sanoisin, että neljäs kausi on tähänastisista paras”, Tomlinson paljastaa.

Poldark
Demelzan vierailu Lontooseen tekee hyvää hänen ja Rossin parisuhteelle. Poldark Poldark,Yle TV1

Kadulta talon emännäksi

Kotoaan karanneen nuoren Demelzan elämä sai uuden suunnan, kun hän sarjan ensimmäisellä kaudella tapasi kotiseudulleen palanneen Ross Poldarkin. Molemmat auttoivat toisiaan vaikeassa tilanteessa.

Sittemmin Demelzasta on tullut äiti ja talon emäntä, joka tietää oikeutensa. Nainen on osoittanut pärjäävänsä hienoimmissakin piireissä.

”Demelza on uskomattoman vahva ja hän näyttää Rossille, että pystyy hoitamaan asiat omin avuin. Paria yhdistää kuitenkin luja side, sillä he ovat luvanneet huolehtia toisistaan ja rakkaudestaan”, Tomlinson kuvailee.

Kemiat kohtaavat

Eleanor Tomlinsonin ja Aidan Turnerin yhteistyö on syventynyt sarjan edetessä. Yhteisissä kohtauksissa on kemiaa.

”Olemme Aidanin kanssa hyviä ystäviä ja keskustelemme kohtauksista. Muistutamme kumpikin roolihahmojamme, sekin varmaan auttaa. Olemme hyvä tiimi”, Tomlinson naurahtaa.

”Vaikeiden kohtausten tekemistä helpottaa, kun olemme näytelleet avioparia nyt viitisen vuotta. Siinä ajassa oppii tuntemaan toisen aika hyvin.”

Aksentti kohdalleen

Sarjan ensimmäisellä tuotantokaudella Tomlinsonille oli haastavinta Demelzan puhetapa.

”Halusin, että osaan puhua oikealla aksentilla. Poldark on Cornwallin alueen ihmisille läheinen, lähes heidän omaisuuttaan. Vertailuakin oli odotettavissa, sillä sarjasta on aikaisemmin 70-luvulla tehty jo yksi versio.”

”Nyt tärkeintä on tuntea käsikirjoitus hyvin tarkkaan. Kuvauksissa on tiedettävä, mitä Demelzalle on tapahtunut ennen kyseistä kohtausta, mitä on meneillään ja mitä on seuraavaksi tulossa.”

Poldark
Demelzasta on kasvanut nainen, joka pärjää omin avuin. Poldark Yle TV1,Poldark

Poldarkin tarina kestää aikaa

Poldarkin huikea suosio kumpuaa Eleanor Tomlinsonin mukaan siitä, että katsojat rakastavat draamasarjoja, mutta myös romaaneista tuttuja hahmoja – ja tietenkin rakkaustarinoita.

”Pohjimmiltaan tarina kertoo heikommassa asemassa olevien ihmisten elämästä. Se on myös kertomus pariskunnasta, joka kohtaa vaikeuksia. Asetelma, joka vetoaa sukupolvesta toiseen – vuosikymmenestä toiseen.”

Vahvoja naisia näkyviin

Draaman tekijät ympäri maailman toivovat näkyvämpiä roolia naisille, enemmän naisia käsikirjoittajiksi sekä ohjaajiksi.

Asia on lähellä Eleanor Tomlinsonin sydäntä. Hän sanoo olevansa onnellinen siitä, että hän voi näytellä vahvaa naista sarjassa, jonka on käsikirjoittanut nainen, brittiläinen Debbie Horsfield.

”Debbie on onnistunut tuomaan Demelzan hahmoon nykyaikaa ja pitää hänet tapahtumien keskipisteessä. On tärkeää, että draamasarjojen katsojille tarjotaan vahvoja hahmoja.”

Poldark
Poldark-sarjaa kuvataan Cornwallin huikeissa maisemissa. Poldark Yle TV1,Poldark

Demelzaan helppo ihastua

Eleanor Tomlinson kertoo kasvaneensa ihmisenä Demelzan roolin myötä.

”Saattaa kuulostaa hassulta, mutta näin se vain on. Siitä hetkestä, kun tutustuin Winston Grahamin romaaneihin ja Debbien käsikirjoitukseen, ihastuin Demelzaan. Hän on todella innostava hahmo.”

”Demelza on niin rehellinen ja aito. Hän on lähtöisin vaatimattomista oloista, mutta ei ole unohtanut taustaansa. Hän on elämänsä aikana kohdannut paljon vaikeuksia, mutta pärjännyt silti elämässään.”

”Haluan Demelzan ansiosta olla parempi ihminen”, upea näyttelijä miettii.

Poldarkin neljäs tuotantokausi Ykkösellä torstaisin 14.6.2018 alkaen klo 21.05. Katsottavissa myös Areenassa. Näyttelijä Eleanor Tomlinsonin puhelinhaastattelu tehty Monte Carlon tv-festivaalien aikana 19.6.2018.

Keskustele