Hyppää pääsisältöön

Selviääkö YleX:n Köpi 500-asteisesta tuli-infernosta? – Uusi Viki, Köpi ja Henkka – tieteen armoilla pistää YleX:n Vikin ja Köpin koville!

Viki, Henkka ja Köpi seisovat ja katsovat kameraan.
Viki, Henkka ja Köpi seisovat ja katsovat kameraan. Kuva: Yle Kuvapalvelu Tiedeohjelmat (Tv),Viki, Köpi ja Henkka - Tieteen armoilla

YleX:n Viki ja Köpi heitetään karusti ja varoittamatta tieteen armoille uudessa, elokuussa alkavassa Viki, Köpi ja Henkka – tieteen armoilla -sarjassa, jossa Yle Kioskin tiedetoimittaja Henry "Henkka" Tikkanen yllättää kaverinsa Vikin ja Köpin mitä erikoisimmilla tieteellisillä testeillä.

Selviääkö Köpi 500-asteisesta tuli-infernosta? Pystyykö pelkkä kahvakuula pelastamaan Vikin korkealta putoavan jääkaapin alta? Onnistuuko sanatestin tekeminen ralliautossa 150 kilometrin tuntivauhdissa?

"Tämä on pelottavinta, mitä oon ikinä tehnyt!”
― Ville “Viki” Eerikkilä

Edessään Vikillä ja Köpillä on yllätystehtäviä, joita ei todellakaan kannata kokeilla omin päin kotona. Tehtävät ovat stunt-ammattilaisten tai muiden asiantuntijoiden avulla toteutettuja, mutta vaativat uskallusta ja myös luottamusta tieteeseen ja fysiikan lakeihin.

Pelottavalta näyttävien tehtävien lisäksi koetaan myös muunlaisia kauhuntunteita: miltä tuntuu, kun näkee yllättäen rakkaan pelikonsolinsa hydraulipuristimessa tai joutuu piiloleikkiin armeijan kanssa ja etsijöillä on käytössään teknologian huipputuotteet?

“Nyt on kyllä vähän kakkaa housussa, mutta mitäpä sitä ei tieteen nimissä tekisi.”― Juuso “Köpi” Kallio

Henkka tekee armottomasti tieteellisiä testejä ja kokeita ystäviensä kustannuksella ja vie heidät samalla ulos omilta mukavuusalueiltaan kohtaamaan omat pelkonsa. Mutta jokaisen jakson lopussa Viki ja Köpi maksavat Henkalle potut pottuina.

Odottaa suloinen kosto, jossa auttajina toimivat muun muassa laulaja Evelina, näyttelijä Alina Tomnikov, tubettaja MiskaMH, rap-mummo Eila, Kioskitoveri Gogi, Jokerit Dance Team, räppäri ja tubettaja Slim Mill ja britti-tubettaja Dave Cad.

Viki, Köpi ja Henkka - Tieteen armoilla alkaa 14.8. Yle TV2:ssa ja Areenassa.

Viki, Henkka ja Köpi seisovat ja katsovat kameraan.
Viki, Henkka ja Köpi seisovat ja katsovat kameraan. Kuva: Saku Tiainen Tiedeohjelmat (Tv),Viki, Köpi ja Henkka - Tieteen armoilla

Yle TV2