Hyppää pääsisältöön

Ekopolis – Voiko kaupunkisuunnittelu pelastaa maailman?

Länsimainen idealismi ja kiinalaiset rahoittajat törmäävät ekokaupunkihankkeessa.
Eero Paloheimo osallistui Singaporessa Eco City -foorumiin. Länsimainen idealismi ja kiinalaiset rahoittajat törmäävät ekokaupunkihankkeessa. Yle TV1,ekopolis

TV1 tiistaina 3.7.2018 klo 12.10 - 13.10, maanantaina 16.7. klo 23.25
Katsottavissa Areenassa

Kun miljardi kiinalaista muuttaa kaupunkiin, maapallon tila muuttuu pysyvästi.

Suomalainen professori Eero Paloheimo ja kiinalainen liikemies Zhang Yue aikovat pelastaa maailman. He haluavat keksiä uudenlaisen kaupungin.

Länsimainen idealismi ja paikallisten rahoittajien intressit törmäävät, kun suomalainen insinööri lähtee edistämään yhtä Kiinan uusista ekokaupunkihankkeista.

Erilaiset utopiat

Zhang aikoo rakentaa maailman korkeimman ja ekologisimman pilvenpiirtäjän maailmanennätysvauhdilla.

Paloheimo on suunnitellut ainutlaatuisen puhtaan teknologian kaupungin, jonka rakentaminen Pekingin ulkopuolella sijaitsevaan laaksoon joutuu kuitenkin vastatuuleen.

Anna-Karin Grönroosin ohjaama dokumentti kysyy, onko urbaanin ihmisen tulevaisuus Kiinan kirsikkalaaksoissa vai kurkottamassa taivaisiin?

Tuotanto: Illume Oy, 2013. Dokumentti on esitetty Ykkösellä edellisen kerran 2016.

Keskustele
  • Hartausohjelmissa kysellään toivoa ja lohdutusta Ukrainan tilanteeseen

    Television ja radion hartausohjelmissa rukoillaan rauhaa.

    Hartausohjelmissa rukoillaan rauhan puolesta ja etsitään rohkaisua levottomuuden keskelle. Ukrainan tilanne näkyy ja kuuluu lähipäivinä sekä televisio- ja radiojumalanpalveluksissa, aamu- ja iltahartauksissa että Pisara-ohjelmassa. Sunnuntaina 13.3. klo 10 lähetetään myös suorana Yle TV1:llä ekumeeninen ja uskontojen välinen Rauhanrukous Ukrainan puolesta.

  • Alkuvuoden hartausohjelmissa uskon pohdintaa ja postikortteja maailmalta

    Radion ja tv:n hartausohjelmissa toivoa sävelin ja sanoin.

    Vuoden 2022 alkupäivinä on tarjolla runsas kattaus hartausohjelmia. Televisiossa nähdään arkistojen kätköistä nostalginen jumalanpalveluslähetys Lakeuden Rististä. Loppiaisena pohditaan lähetystyötä Nojatuolikirkossa. Radiossa kuullaan mm. moderni Verkoston jumalanpalvelus Munkkiniemestä sekä eri-ikäisten yhteisöllinen radiomessu suorana Haapajärven kirkosta. Radiohartauksissa saadaan postikortteja maailmalta. Musiikkina jumalanpalveluslähetyksissä kuullaan niin kanteleen helkyntää kuin urkuja ja bändimusiikkia.