Hyppää pääsisältöön

"Ihmiset mulle sanoi niin, jos et muutu voit joutua helvettiin" – Leevi and the Leavingsin musiikkivideoita

Leevi and the Leavings tunnettiin musiikkinsa ohella myös siitä, ettei yhtye tehnyt livekeikkoja. Ainoa julkinen live-esitys tapahtui Suomen Euroviisu-alkukarsinnassa 1981. Yhtyettä on tosin päästy tiirailemaan musiikkivideoilla myös Ylellä jo 1980-luvulta lähtien. Gösta Sundqvistin johtaman orkesterin videoita on esitetty Ylellä eri musiikkiohjelmissa ja artikkeliin on koottu kuusi sellaista.

Koosteen videot on tekijänoikeudellisista syistä rajattu näkymään vain Suomessa

Raha ja rakkaus -albumin avausraita Poika nimeltä Päivi johdattaa androgynian ja seksuaalisen ambivalenssin teemoihin vihlaisevastikin. Kappaletta voidaan pitää edistyksellisenä, julkaistiinhan se jo 1985. Myöhemmin biisistä ovat tehneet versionsa mm. Jonna Kosonen, Mariska ja Irina Björklund.

Vaihdan farkut verkkarihousuun― Ote kappaleesta Pohjois-Karjala

Verryttelyhousuisella maaseutunostalgialla kyllästetty ohjelmajulistuksen luonteinen laulu Pohjois-Karjala nousi Perjantai 14. päivä -levyn ehdottomaksi hitiksi. Hittimittarin videossa saadaan tuntumaa epämääräisten takavuosikymmenten asustemuotiin ja 1980-luvun vaikuttaviin kuvaefekteihin.

Sun on kai pakko yrittää, vaikka väkisin mut tyydyttää― Ote kappaleesta Rakkauden työkalu

Asiakasnäkökulmasta laadittu seksityöläisen toimenkuvaus Rakkauden työkalu oli mukana Leavingsien menestyslevyllä Rakkauden planeetta. Hannu Puttonen ohjasi biisistä musiikkivideon, jossa kappaleen tekijäkin vilahtaa seksikkäissä naisten alusvaatteissa.

Kuinka kotiinsa voikaan palata nyt? Suotta tuhlaajapoikaa ei halata nyt― Ote kappaleesta Tuhlaajapoika

Käärmenäyttely-levyltä irrotettu melankolinen Tuhlaajapoika ei jostain syystä päässyt mukaan yhdellekään Sundqvistin elinaikana julkaistulle Leavings-kokoelmalle. Biisi julkaistiin uudelleen vasta vuonna 2008 yhtyeen täydellisellä singlekokoelmalla.

Nimeksi ei lapselle kelvannutkaan se Pikku Myy― Ote kappaleesta Laura Jenna Ellinoora Alexandra Camilla Jurvanen

Käärmenäyttely-albumin video Laura Jenna Ellinoora Alexandra Camilla Jurvanen on näennäisen harmiton hittiralli. Sanoituksiin on kuitenkin ripoteltu salakavalia aihetodisteita päähenkilön todellisista sukujuurista.

Kun se minua hyväili ja kysyi: Kuuletko hiljaisena suuren valtameren pauhun?― Ote kappaleesta Nainen toiselta planeetalta

Nainen toiselta planeetalta on kaunis muistelma ekstraterrestiaalisesta kohtaamisesta. Se julkaistiin albumilla Perjantai 14. päivä. Viihteellinen Studio Studio -ohjelma teki kappaleesta oman videonsa vuonna 1986

 • Unelmien maa rakennettiin Norjaan öljyrahalla, ihmishengillä ja ympäristötuhoilla

  Norjan vaiheikas öljyhistoria synnytti menestyssarjan.

  Pohjanmerellä 1969 tehty ennätyssuuri öljylöytö käynnisti muutoksen, joka teki pienestä kalastajavaltiosta johtavan öljymaan. Uusi teollisuus ajoi Norjan yhteiskunnalliseen murrokseen, jota menestyssarja Unelmien maa (Lykkeland) kuvaa. Katastrofaalinen öljyvuoto ja yli sata ihmishenkeä vaatinut porauslautan kaatuminen muistuttivat norjalaisia, että öljyseikkailu ei ole pelkkää rahantuloa.

 • Hiihtokoulussa vedettiin sukset jalkaan ysäritunnelmissa

  Pikku Kakkosen hiihtokoulu opetti hiihdon saloihin.

  "Suk-suk-suk-sukset ja sau-sau-sau-sauvat" mukaan ja ladulle! Ysärimuotia ja -fiilistä tarjoileva Hiihtokoulu opetti lama-ajan lapsille hiihtämisen perusteita. Hiihtokoulu esitettiin Pikku Kakkosessa ensimmäistä kertaa vuonna 1996 ja sen oppeja voi katsoa nyt pysyvästi Areenasta.

 • ”Nyt sattu muuten Juhaa leukaan” – Kummelin Koistisen kootut kikkailut

  Legendaarinen ja hyväleukainen hätähousu vauhdissa.

  Juha Koistinen jos kuka on syntynyt muurahaisia housuissaan. Mies käyttää käytännössä kaiken vapaa-aikansakin holtittomaan kikkailuun ja heilumiseen. Maskuliinisella leukaluustolla varustettu veikkonen pitää kuitenkin koheltamisellaan työpaikkansa ilmapiirin keveänä. Timo Kahilaisen esittämän Koistisen kikkoja nähtiin Kummelissa vuosina 1993 sekä 1994.

 • Formulaliukua ja rokkia – Luisteluleikit Laura Lepistön, Valtter Virtasen ja muiden taitoluistelutähtien opastuksella

  Taitoluistelijat opettavat lapsille luistelua ja leikkejä.

  Miten sopii yhteen pingviinikävely ja luistelu? Taitoluistelijatähdet opettavat lapsille luistelua ja hauskoja leikkejä Pikku Kakkosen ja Suomen Taitoluisteluliiton ohjelmasarjassa vuodelta 2008. Luistimilla voi kokeilla vaikka formulaliukua, kisarokkia, merikotkahyppyjä tai rallijarrutusta. Luisteluoppaina ovat mm. Kiira Korpi, Laura Lepistö, Susanna Pöykiö ja Valtter Virtanen. Katsomisen jälkeen näitä temppuja voi lähteä jäälle testaamaan!

Uusimmat sisällöt - Elävä arkisto