Hyppää pääsisältöön

Valtion muita tapoja ärsyttää tahallaan näitä

Markus Kajo: Ajatusten miljoonalaatikko
Markus Kajo: Ajatusten miljoonalaatikko Kuva: Yle / Annukka Palmén-Väisänen ajatusten miljoonalaatikko

Valtion tapoja ärsyttää tahallaan näitä

Mitä varten, kun on lääkäriaika sairaalassa sellaisessa apokryfisessä paikassa, mihin on melkein mahdotonta edes sen henkilökunnan löytää ja vielä mahdottomampaa potilaan löytää saati saada parkkipaikkaa, niin kun kuitenkin viimein löytää sinne lääkärille, ja henki kurkussa, verta sylkien on vielä juosta rytkyttänyt niin hiessä, että on paikalla oikeaan kellonaikaan, niin siellä sanotaan, että se vastaanottoaika on kyllä oikea, mutta että se on vasta viikon päästä. Kun on itsellä vain muistitieto siitä ajasta, mutta ei ole tullut merkityksi kalenteriin sitä.

Ja jos toivoo, että se lääkäri armahtaisi, ja ottaisi vastaan nyt saman tien, kun kerta on itse paikalla ja se lääkäri myös, niin turha toivo! Ei lääkäri eikä vastaanoton täti lienny asialle yhtään, vaan sanoo, että jos et ala kalppia ulos, niin soitamme paikalle Pinkertonin kurinpalauttajan*). Eikä auta muu, kuin kalppia takaisin räntäsateeseen, otsalta valuva hiki ja itku silmässä.

*) Pinkertonin etsivätoimiston osti v. 1999 Securitas-konserni.

Mitä varten, kun nöyrästi haalii pyykkia kasaan, ja tuuppaa ne pesykoneeseen, ja laittaa sinne pesumyrkyn ja vedet päälle ja koneen sitten käyntiin, niin kymmenen minuutin päästä löytää vaatemytyn, joka olisi ollut se kaikkein tärkein pestävä.

Tai kun kerää roskia, ja sulloo pussiin, ja sitten monta kalorea uhraten käy viemässä ne ulkoroskikseen, niin sitten takaisin tullessaan, kun on pitkällään sängyssä toipumassa siitä rasituksesta, niin huomaa että ypöydällä on banaaninkuoria, ja vetelä satsuma, jossa on mustelmia. Ja sitten kamppailet sen ahdistuksen kanssa, että mennäkö roskikselle nyt heti uudestaan, vai kantaako sitä henkistä taakkaa, että pitäisi muistaa viedä se passé-satsuma ja banaaninkuoret huomenna roskiin. Eikä voi olla rentona, valitsipa kumman tahansa vaihtoehdon, vaan tulee joko fyysinen ahdistus tai henkinen ahdistus siittä.

Mitä varten tipahtava aina vierii hankalaan paikkaan!

Mitä varten on monia samanvärisiä pillereitä? Mikseivät ne voi erottua esim niin, että vaikka magnesium-tablettien ohjeissa sanottaisiin, että ”Tabletissa, joka on sinivalkoinen, on toisella puolella mäyräkoiran kuva, ja toisella merkintä 78164, ja tabletti maistuu kanaviillokilta.”

Miksi on niin paljon kanaruokia nykyään, mutta kanaviillokkia ei näy juuri koskaan?

Missä ovat topparoikat? Niitä näkee vain vanhoissa Suomi-Filmeissä, mutta niissä on selvästi hyvä tunnelma.

Epäonnistuneimman näköinen uhanalainen eläin on blobfish.

Ihme elinkeino on joillakin. Niin kuin Hermann Rorschachilla, joka kehitti joukon sairaita kuvia psykologien hoidattien ja potiloituvien katseltaviksi. Mikä ilo on näyttää sairaita kuvia potilaillen! Muutenkin vaikeaa mei heillä.

Suoraa takapotkua on yllättävän vaikea soittaa rummuilla pitkään niin, että pysyy tahdissa.

Mitä varten taas on nälkä, vaikka äsken söi avokadon ja palan ruisleipää. Ei pitäisi olla!

Ja päärynän.

Entä mitä varten pitää olla liian lyhyt johto monissa jo uutena. Pitää laittaa radio lattialle, kun ei yllä johto pöydälle asti. Lattialla siihen voi kompastua yöllä vessaan mennessään, ja saattaa katketa pää siltä.

Mitä varten pitää aloittaa linnunlaulu sika-aikaisin. Kuka joutaa kuuntelemaan laulua melkein 24 tuntia vuorokaudessa! Riittäisi huomattavasti lyhempi lauluaika. Ja lokkien ei tarvitaisi rääkyä ollenkaan. Pelkkää riesaa niiden ääntö: maksimimölyssä minimi-informaatio heillä.

Mikä on se pysäköintikieltomerkki, jossa on lisäkilvessä joku nuoli ja metrimäärä. Mitä se edes tarkoittaa! Jos olisi ukkini (s. 1876) aikana joku pentele tohtinyt sellaisen pystyttää, niin kyllä olisi pamppu laulanut! Pois ne nuolekkaat kummajaiset sieltä!

Aivan liian paljon maksaa kunnon vihannekset, pähkinät, hedelmät ja marjat suhteessa nameihin ja kotkotuksiin. Pitäisi valtion tukea marjoja, pähkiniä, hedelmiä ja kunnon vihanneksia. Karkit ja kotkotukset myy kuitengin itse itsensä.

Saako sakot jos ilmeilee valvontakamerassa?

Miksei kukaan keksi potkukelkkaa, jossa olisi sirot mutta kestävät, huippulaatuiset, teräksiset telaketjut; sellaiset polkupyörän kettingin paksuiset. Telaketjukelkalla voisi laskettaa vaikka kalliolta järveen!

Miksi kukaan ei enää sano ”kuomaseni”, ”suopea”, eikä ”soma”?

On hauskoja liikenneympyrät! Niitä lisää.

Toivoo:

Nimim. Yksi monten puolesta.

Kommentit
 • Matkakertomuksia - Osa I/V - Matkakuume

  Tähän sai kirjoittaa vain 60 merkkiä. Epistä! 60 on liian vä

  Monesti ilahdun pienestä minä. Esim. sähkömiehen jäljiltä kun on jäänyt millin pituisia eri värisiä johdonkatkileita, niin minusta ovat ne niin kauneita ja ilahduttavia, että voisin sirotella ne kaura-spelttipuuron päälle ja syödä huomenpuuroni seassa..

 • Testaa itsesi, oletko liian normaali!

  Täytyy tunnustaa joskus nettitestautuneeni.

  Uskon, että jotakuinkin terve ihminen tietää riittävän tarkkaan, millainen on, ja ei ole. Lisäksi ystävät ja viholliset auttavat ihmistä näkemään oman kuvansa paremmin. Minkä tautta sitä sitten pitää tukea kapitalistin klikkausrahastoa klikkaamalla jotain testiä netissä?

 • Kaksi, mistä sietäisi

  Nuhtelun ansaitsijia (2 kpl.)

  Ainkin ennen vanhaan yksi ”poliisin langettamista” rangaistuksista oli nuhteleminen. Siis että polisii nuhteli sitä, kerta oli töppöillyt hän. Että mitä vasten nuin teit, ja että yada yada yada. Ja toinen siinä kuuntelee kaula punoittaen, ja häpeää, ja parantaa tapansa!

Uusimmat sisällöt - Näkökulmat

 • Matkakertomuksia - Osa I/V - Matkakuume

  Tähän sai kirjoittaa vain 60 merkkiä. Epistä! 60 on liian vä

  Monesti ilahdun pienestä minä. Esim. sähkömiehen jäljiltä kun on jäänyt millin pituisia eri värisiä johdonkatkileita, niin minusta ovat ne niin kauneita ja ilahduttavia, että voisin sirotella ne kaura-spelttipuuron päälle ja syödä huomenpuuroni seassa..

 • Testaa itsesi, oletko liian normaali!

  Täytyy tunnustaa joskus nettitestautuneeni.

  Uskon, että jotakuinkin terve ihminen tietää riittävän tarkkaan, millainen on, ja ei ole. Lisäksi ystävät ja viholliset auttavat ihmistä näkemään oman kuvansa paremmin. Minkä tautta sitä sitten pitää tukea kapitalistin klikkausrahastoa klikkaamalla jotain testiä netissä?

 • Kaksi, mistä sietäisi

  Nuhtelun ansaitsijia (2 kpl.)

  Ainkin ennen vanhaan yksi ”poliisin langettamista” rangaistuksista oli nuhteleminen. Siis että polisii nuhteli sitä, kerta oli töppöillyt hän. Että mitä vasten nuin teit, ja että yada yada yada. Ja toinen siinä kuuntelee kaula punoittaen, ja häpeää, ja parantaa tapansa!

 • Ilom päivä!

  Hyviäkin asioita tapahtuu, sentään.

  Lienen kertonut kissasta, joka asuu kotini lähistöllä, viettää usein aikaa kerrostaloasuntonsa saunan avoimen ikkunan ikkunalaudalla ja katselee minua, kun talsin kotea kohti. Ja lienen kertonut, että pitkään aikaa ei ole näkynyt sitä kissaa..

 • WC:n pesy ym. juttuja joita naiset rakastavat

  Kylppärinpesun sukupuolimetafysiikkaa on tämä.

  "...Olin varautunut kunnon litkuilla, joiden tuoteselosteessa oli kannustava määrä varoitusmerkkejä; pääkalloja, kaasunaamareita, ylösalaisin olevia ristejä ja muita graafisia pelotteita..."

 • Havaittuja ja kuultuja eroja naisten ja miesten välillä

  Naiset eroavat miehistä, mutta ei aina päinvastoin.

  "Laiskana päivänä miehestä on kiva jos kaupassa nainen (tyttöystävä, vaimo) ottaa ostoskärryt ja työntää niitä, mutta uros-tomerana päivänä miehestä tuntuu, että nainen otti miehuuden pois samalla kun otti kärrien hallinnan. Kärrejä työntävien miesten rinnalla hän tuntee itsensä koiraksi..."

 • Kaltimo

  Kavalasta sängystä murehtuu Kajo

  Nukun mieluusti selälläni, päin vastoin kuin käärmeet jotka nukkuvat kai mahallaan. Vaikka en kyllä ole ihan varma. Kuitengin, oli selälle hyvä se sänky.

 • Hippi sai kyytiä!

  Hyviä asioita, joita pääsi sentään näkemään tämä.

  Ällistyin ihan oikeasti, kun se kotkotus putkahti näköpiiriini kuin avaruuden aikarepeämästä pössähtäneenä...

 • Mielikuvitusäiti

  Kuviteltu äiti Kajon mielessä

  Iltapäivällä, kun sitä tuli koulusta kotiin, usein papatti innostuneesti jo eteisestä äidille - -

 • Päästä viiraa

  Baletti ym. viiraavat päästä Kajoa tällä kertaa.

  "...Kolmas pään viiraus on outo. Saatan olla maaiman ensimmäinen mies, joka on kokenut sen.."

 • Salaa hyvät naapurit

  Naapureiden aiheuttamaa iloa miettii Kajo

  Harmien vastakohdaksi elämässä on myös joitakin iloja. Voi olla esim kokki korvasienihöyryjen sekavuustilassaan työntänyt itsen ruoka-annoksen kolmanteen perunaan hammastikun...