Hyppää pääsisältöön

Ruisrock-viikonloppu edessä? YleX listasi olennaisimmat keikat!

Ruisrock
Ruisrock Kuva: Janita Autio Ruisrock

Ennätysnopeasti loppuunmyyty Ruisrock polkaistaan käyntiin perjantaina Turun Ruissalossa. Luvassa on monipuolinen kattaus kovia artisteja, ja aikataulu on huippukeikkoja pullollaan.

Yltäkylläisyyden vallitessa on vaikeaa päättää mihin keikkoihin keskittyä, joten kokosimme Ruisrockin tärkeimmät must see keikat saman artikkelin alle. Myös Yle ja YleX ovat paikan päällä mukana meiningeissä.

PERJANTAI

21:30 - 22:30 Niittylava: Years & Years

Years & Years on yksi kotimaansa rakastetuimmista nykybändeistä. Yhtyeen ylistystä kerännyt debyyttialbumi Communion kohosi listasijoille heti ilmestyttyään, ja levyä on myyty tähän mennessä jo yli 1,5 miljoonaa kappaletta.

Bändi on urallaan ehtinyt voittaa arvostetun BBC Sound of -palkinnon ja esiintyä loppuunmyydyille saleille ympäri maailman. Yhtyeen johtohahmo Olly Alexander on myös keskeinen kulttuurivaikuttaja Britanniassa ja nostanut muun muassa LGBT-aiheita esille.

Years & Yearsin toinen albumi Palo Santo julkaistaan perjantaina.

23:30 - 01:30 Minirantalava: VERSACE HENRIK & NCO & MUSTA HANHI & BIZI & DJANGOMAYN

Suomiräpin uutta aaltoa edustavan Versace Henrikin nimeltä ei ole voinut viimeisen vuoden aikana välttyä – niin kovassa nosteessa artisti on.

Kongolaistaustainen turkulaisräppäri NCO on omien sanojensa mukaan mediamoguli. Mustan Hanhen biitit taittuvat puolestaan synkästä trapista meneviin rumpubassolinjoihin, herkempää puolta unohtamatta.

Bizi liikkuu saumattomasti R&B:n ja nykyräpin välimaastossa, kun taas kovaa iskevät 808-bassot ja tarinat villistä elämästä ovat keskeisiä elementtejä Djangomaynin musiikissa.

LAUANTAI

18:15 - 19:15 Rantalava: Vesta

Laulaja-lauluntekijä Vestan musiikki on folk-vivahteista poppia, joissa sanoitus on kappaleiden tärkein elementti. Itseoppinut artisti on tehnyt yhteistyötä muun muassa Pyhimyksen ja Töölön Ketterän kanssa.

Nouseva tähti julkaisi debyyttialbuminsa Lohtulauseita aiemmin tänä vuonna ja esitti hiljattain coverin Paperi T:n kappaleesta Paniikki.

20:15 - 21:15 Sateenkaarilava: Princess Nokia

Princess Nokia saapuu Ruissaloon tarjoilemaan aimo annoksen feminististä räppiä.

Tämä jenkkiräppäri on kerännyt mainetta tinkimättömillä omakustannejulkaisuillaan G.O.A.T ja Tomboy, ja on ehdottomasti yksi tulevan kesän kuumimpia nousukiidossa olevia nimiä. Tätä settiä ei kannata missata!

SUNNUNTAI

18:15 - 19:15 Niittylava: Alma

Suomalaisen musiikin kirkkain tähti Alma palaa Ruissaloon heinäkuussa. Kansainväliseen maineeseen noussut artisti tunnetaan hiteistään Chasing Highs ja Phases, jotka ovat keränneet miljoonia striimauksia ympäri maailman.

Alma on valloittanut niin kansainväliset klubi- kuin festarilavatkin energisellä livemenollaan, ja hänet nähdään Ruisrockissa yhdellä kesän harvinaisista kotimaisista keikoistaan.

20:15 - 21:15 Niittylava: Dua Lipa

Vain muutamassa vuodessa maailmantähdeksi nousseella Dua Lipalla on takanaan vuosi loppuunmyytyjä keikkoja, listasijoituksia sekä 8,5 miljoonaa myytyä singleä.

Jättihitti New Rulesia seurannut IDGAF takaa sen, että nousukiito sen kuin jatkuu. Eniten ehdokkuuksia BRIT Awardseissa keränneellä artistilla on takanaan muun muassa loppuunmyyty Britannian kiertue ennen saapumista Ruissaloon.

21:15 - 22:15 Telttalava: Kali Uchis

Kali Uchis punoo musiikkigenrejä luontevasti yhteen, ja Uchisin uskomaton lauluääni painuu takuulla mieleen.

Muun muassa Tyler, the Creatorin kanssa yhteistyötä tehnyt muusikko julkaisi keväällä ensimmäisen studioalbuminsa Isolationin, joka keräsi huimaa suitsutusta niin kriitikoilta kuin faneilta.

22:15 - 23:30 Niittylava N.E.R.D

Palkittujen artisti-tuottajien Pharrell Williamsin ja Chad Hugon sekä perkussionisti Shae Haleyn muodostama N.E.R.Djulkaisi viime vuonna NO ONE EVER REALLY DIES -albumin, seitsemän vuoden tauon jälkeen.

Kulttimaineesta nauttiva yhtye poimii vaikutteita ja fiittaajia yli genrerajojen – esimerkeistä käyvät muun muassa uudelta albumilta löytyvä hittisingle Lemon (feat. Rihanna) ja kappaleet 1000 (feat. Future) sekä Don’t Don’t Do It! (feat. Kendrick Lamar).

Keikkojen välissä ehdit kätevästi tulla maalauttamaan itsellesi makean bodypaintin YleX:n kontille Rantalavan tuntumaan. Pisteeltä löydät meidät tekemässä suoraa radiolähetystä, Seksikiskan, sekä suosikkijuontajiamme.

Yle tekee keikoista live-streamia Areenaan ja radioon, sekä kuvaa koosteen keikoista maanantaina TV2:lla klo 21 nähtävää lähetystä varten.

Ruisrockin meininkeihin pääset mukaan kätevästi myös YleX:n Instagramissa.

Juttua muokattu 5.7.2018 klo 11:25

Lisätty tieto Ylen ja YleX:n läsnäolosta Ruisrockissa, sekä info tehtävistä lähetyksistä ja YleX:n kontilta löytyvistä aktiviteeteista.