Hyppää pääsisältöön
Aihesivun Nosteessa radio pääkuva

YleX Nosteessa Ronja Mariela, jota moni on jo verrannut Jenni Vartiaiseen

Ronja Mariela hääpuvussa kukkakimppu kädessä
Ronja Mariela hääpuvussa kukkakimppu kädessä Kuva: Joanna Suomalainen Nosteessa (YleX),RONJA MARIELA - Hullu muija

Uuden musiikin X -ohjelman Anne Lainto ja Ida Karimaa valitsevat viikoittain soittoon yhden bändin tai artistin, jolla ei ole vielä levytyssopimusta – tai jonka on sopimus pienen levy-yhtiön tai julkaisijan kanssa. Tällä viikolla vuorossa on Ronja Mariela.

Helsinkiläinen 19-vuotias Ronja Mariela tekee tarttuvaa elektropoppia.

Uuden musiikin ohjelmien toimittajat Ida Karimaa ja Anne Lainto kuvailevat:
Ronja Mariela hurmaa valmiilla soundilla, persoonallisella otteella ja ihanalla äänellä, jota moni on verrannut Jenni Vartiaiseen. Hullu muija -biisissä on tarttuvat popkoukut ja se jää ensimmäisen kuuntelukerran jälkeen päähän soimaan. Biisissä on paljon tuttuja, toimiviksi todettuja elementtejä, mutta ne on laitettu sopivalla tavalla uudenlaiselle paletille. Aiemmin nainen on feattaillut Axel Thesleffin ja Mikko Leppilammen biiseillä, jotka ovat artisteina valovuosien päässä toisistaan, mutta toivomme että oma polku on nyt löytynyt ja tuleva materiaali vahvasti Hullu muija -soundia ja featitkin enemmän osastoa Axel Thesleff.

Mikä sai sinut aloittamaan musiikin tekemisen?
– Kuudennella luokalla perustimme bändejä musiikinopettajan johdolla. Sain tehtäväkseni olla meidän tyttöbändin laulaja – ensimmäinen esiintymisemme oli koulun vappujuhlassa. Silloin 13-vuotiaana huomasin kuuluvani lavalle ja päätin, että joku päivä minusta tulee vielä artisti.

Miten kuvailisit musiikkiasi?
–En halua asettaa musiikilleni mitään tiettyjä raameja. Olen tosi moniulotteinen ihminen, minussa on paljon kuoria ja se tulee näkymään myös biiseissä. Jos jotenki pitäisi kuvailla, niin modernia poppia, jossa ei lupia kysellä.

Mitkä ovat tähänastisen uran suurimmat saavutukset?
– Päällimmäisenä tulee mieleen tottakai minun ensimmäisen sinkkuni Hullu Muija (SOS) julkaisu. Lisäksi minulla on vahvasti mielessä taipaleeni KIDSing –laulukilpailussa, jossa etenin semifinaaleihin vuonna 2013, sekä viime vuonna yhdessä Axel Thesleffin kanssa tehty Free- biisi. Oli aika mahtava fiilis kuunnella kun se soi BBC:llä ensisoitossa – ei sellasta joka päivä koe.

Oletko jo keikkaillut? Jos olet, mitä keikkaa jännitit eniten?
– En ole keikkaillut, mutta KIDSingin semifinaalissa esiinnyin Messukeskuksessa 1500 hengen liveyleisölle ja televisiokameroille suorassa lähetyksessä. Se laittoi kyllä perhosia vatsaan.

Mitä bändiä tai artistia haluaisit päästä lämppäämään? Miksi?
James Arthur on tuleva aviomieheni, päätin sen jo vuonna 2012 ku näin hänen X Factorin finaalivetonsa. Hän on minulle yksi maailman ainoista artisteista, jossa on kaikki kohdallaan. Minusta paras perustelu on se, että kuuntele hänen musiikkiaan, niin ymmärrät.

Miten Hullu muija syntyi?
– Tuottajani Pauli Rantasalmi lähetti minulle kappaleen pohjan juuri kun selasin biisivihkoani. Löysin sieltä kirjoittamani sanat “Crazy girl” -kappaleeseen, jota en ollut saanut toimimaan englanniksi. Pauli ehdotti, että käännetään sanat suomeksi ja Hullu muija sytytti meidät heti. Varasimme session laulaja-lauluntekijä Ulpun kanssa ja aloimme työstää kappaletta.

Jos biisi soisi elokuvassa, mitä kohtauksessa tapahtuisi?
– Se olisi sellainen kohtaus, jossa jonkun naisen ihastuminen on siirtynyt uudelle tasolle ja hänen sisäinen hullu muijansa pääsee valloilleen. Siinä näytettäisiin miten riippuvaiseksi miehestä voi tulla.

Miltä tuntuu, kun oma biisi soi radiossa? Missä olit, kun kuulit sen ensimmäisen kerran?
– Tuntuu, etten tavallaan ole edes vielä sisäistänyt tätä asiaa. Ehkä siihen vaikuttaa se, että kun biisi tuli ekan kerran radiosta, istuin meidän sohvalla juomassa aamukahvia kuten joka päivä. Täytyy varmaan huomenna mennä autoon istumaan ja kuuntelemaan, ehkä sitten valaistun!

Minkälaisia tulevaisuuden suunnitelmia ja haaveita sinulla on musiikin suhteen?
– Uutta musiikkia tehdään koko ajan ja tähtäimessä kehittyä biisinkirjoittajana. Toivon, että tulevaisuudessa pääsisin myös kirjoittamaan muille artisteille kappaleita, ja totta kai myös omat festarikeikat ovat tähtäimessä.

Onko sinusta Nosteessa-artistiksi? Lähetä demo musatoimittajille täältä!