Hyppää pääsisältöön

Motherland – äitien sota, brittikomediaa nykyvanhempien kilpajuoksusta

Brittiläinen menestyskomedia Motherland – äitien sota (7) kertoo keskiluokkaisten perheenäitien arjesta, josta puhtoinen romantiikka on kaukana.
Äitipiiri koolla – Anne (Philippa Dunne, vas.), Liz (Diane Morgan), Julia (Anna Maxwell Martin), Kevin (Paul Ready) ja Amanda (Lucy Punch). Brittiläinen menestyskomedia Motherland – äitien sota (7) kertoo keskiluokkaisten perheenäitien arjesta, josta puhtoinen romantiikka on kaukana. Yle TV1,Motherland - äitien sota

Maanantaisin klo 19.30, Yle TV2
Areenassa 13 päivää

Työn ja perheen välissä tasapainoileva Julia (Anna Maxwell Martin) näkee punaista aina, kun vastaan tulee täydellinen alfaäiti – kuten Amanda (Lucy Punch).

Järjestelmällisyys ei ole Julian hyveitä, sillä hän saattaa vahingossa viedä lapset lomapäivänä kouluun tai sujauttaa koiran kakkapussin eväslaukkuun.

Brittiläinen komediassarja Motherland – äitien sota (7) kertoo keskiluokkaisten perheenäitien voiton ja tappion hetkistä sekä arjesta, josta romantiikka on kaukana.

Lontoon äitipiiri

Julia on aina halunnut, että hänen Marion-äitinsä (Ellie Haddington) voisi kasvattaa myös tyttärensä lapset – samalla tavalla kuin Julia on kasvatettu.

Puuhakkaan nuoren naisen pasmat menevät sekaisin, kun Marion päättää, että ilmaisena lapsenvahtina ja taksikuskina oleminen tyttären lapsille saa rittää.

Onneksi Lontoossa asuvaan äitipiiriin kuuluu monta muutakin naista kuten Julian uskollinen ystävä Liz (Diane Morgan) ja yksi kiltti koti-isä, Kevin (Paul Ready).

Komedian mestarit tekijöinä

Seitsemänosaisen menestyssarjan ovat käsikirjoittaneet palkitut komediantekijät, Catastrophe-sarjasta tuttu Sharon Horgan ja Graham Linehan, sarjojen Kirjava joukko (Black Books) ja IT-porukka (The IT Crowd) luoja. Sarjaan on tulossa toinen tuotantokausi.

Sarjan muissa rooleissa näyttelevät Margaret Cabourn-Smith, Philippa Dunne, Oliver Chris, Nick Nevern, Connie Wilkins, Sonita Henry, Terry Mynott ja Chetna Pandya.

Pääroolin esittäjä Anna Maxwell Martin oli ehdolla parhaana naisnäyttelijänä BAFTAn komediasarjassa.

Tuotanto: Delightful Industries / BBC, Britannia, 2017.

Keskustele