Hyppää pääsisältöön

Sunrise Avenuen Samu Haber: Ruisrock on kesän kohokohta! - Katso suorana Areenasta

Sunrise Avenue kävelee auringonlaskussa ja Samu Haber kantaa punaista lippua.
Sunrise Avenuen keikka suorana Ruisrockista Yle TV2:ssa ja Yle Areenassa 8.7. klo 19.15. Sunrise Avenue kävelee auringonlaskussa ja Samu Haber kantaa punaista lippua. Kuva: Anna Äärelä Sunrise Avenue

Keski-Eurooppaa parhaillaan kiertävä Sunrise Avenuen laulaja Samu Haber odottaa malttamattomana bändin keikkaa Ruisrockissa. Hänellä on festarista ainutlaatuisia muistoja, joista rakkaimpaan liittyy Jon Bon Jovi ja tämän aurinkolasit.

”Ruisrock on kesän kohokohta meille! Siellä olen yleisössä junnuna pyörinyt ja kattonut vaikka mitä bändejä. Rantalava, joka lilluu melkein vedessä, on ihan mahtava. Ruisrock on luokkaretki/keikka/bileet”, Samu hehkuttaa.

Hän laskeskelee, että on ollut Ruisrockin yleisössä kymmenisen kertaa – ja esiintymässä pari kertaa. Hänellä on pelkästään hyviä muistoja festarista.

”Kun teininä ja nuorena joutui laskemaan markkoja, että mihin on varaa lähteä, niin kaikki halusi Ruisrockiin juuri sen artistikattauksen takia. Siellä oli parhaat bändit.”

Jon Bon Jovilta muisto, joka yhä tallessa

Samun ikimuistoisin festarimuisto liittyy niinikään Ruisrockiin, oli vuosi 1995 ja hän oli yleisössä katsomassa sen ajan suosikkibändiään Bon Jovia. Ilta-aurinko alkoi jo laskea, mutta oli yhä kuuma. Samu oli saanut paikan ihan lavan edestä.

”Siellä oli eturivissä tuhannet tytöt ja yksi pitkä Samu.”

”Sillä keikalla Jon heitti aurinkolasinsa yleisöön ja mä sain niistä puolet, koska olin saanut itseni eturiviin. Mulla on edelleen tallessa John Lennon -tyyppiset aurinkolasit, jotka olen saanut Bon Jovilta! Olin jo silloin pitkä ja ulottuva, tytöillä ei ollut mitään saumaa mua vastaan. Toinen ärsyttävä jätkä sai toisen puolen niistä rilleistä. Mulle jäi se osa, jossa on nenänpidike, ne pysyy jopa päässä”, Samu muistelee.

Livekeikka koko Suomelle!

Samu sanoo, että siinä on oma hohtonsa, että pääsee soittamaan lavalle, jonka esiintyjiä on itse aikoinaan käynyt fiilistelemässä. Festarikeikoissa on muutenkin oma tunnelmansa.

”Väki on ehkä vähän rennompaa, eikä keikkaa tartte ottaa niin show’na. Voi koheltaa ja kaatuilla hyvällä omallatunnolla paljon enemmän. Omista kiertueista tämä poikkeaa siinä, että aika on rajoitettu. Setti pitää rakentaa sen mukaan, että kunnioittaa muita artisteja, ettei suinkaan vedä pitkäksi sitä hommaa. Se olisi kaikista nolointa ja iso häpeä”, Samu kauhistelee.

Yle TV2 ja Yle Areena esittävät Sunrise Avenuen keikan suorana Ruisrockista sunnuntaina 8.7. klo 19.15–20.30.

Ruisrock 2018 Ylen kanavilla

YleX:n taajuudet ja somekanavat välittävät Rantalavan parhaat keikat sekä koko Ruisrockin hienoimmat hetket suorana 6.-8.7.2018. Anne Lainnon ja Jani Kareisen juontamat suorat lähetykset paikan päältä kuullaan perjantaina klo 14–19, lauantaina klo 13–17 ja sunnuntaina 13–17.

Yle Live: Sunrise Avenue suorana Yle TV2:ssa ja Yle Areenassa sunnuntaina 8.7. klo 19.15-20.30.

Maanantaina 9.7. palataan vielä Ruisrockin tunnelmiin Yle TV2:ssa klo 21–23, jolloin nähdään YleX:n Uuden musiikin X -ohjelmasta tutun Ida Karimaan juontama koostelähetys Yle Live: Ruisrock 2018. Luvassa on kaksi tuntia Rantalavan keikkojen parhaita hetkiä esiintyjinä Sunrise Avenuen lisäksi mm. Paperi T, Vesta, Stig Dogg, Ismo Alanko, Olavi Uusivirta, Rae Sremmurd ja Gasellit.

 • Juhli Hella Wuolijoen syntymäpäivää Niskavuoressa

  Areenassa 11 Hella Wuolijoen kuunnelmaa

  Tuotteliaan kirjailijan Hella Wuolijoen useat näytelmät ovat taipuneet myös radiodraamoiksi. Tunnetuimpia lienee Niskavuoret, joista on tällä hetkellä kuunneltavissa neljä Laura Ruohosen ohjausta. Tauno Palo hurmaa Kuunsillalla Eeva-Kaarina Volasen kanssa. Areenasta löytyy myös Wuolijoen ensimmäinen näytelmä Talon lapset sekä Puntilan isännän ensimmäiset askeleet Sahanpuruprinsessassa.

 • Viikon 28 vinkit: MM-kisojen loppuhuipennus ja Ingmar Bergman 100 vuotta!

  Ylen parhaat ohjelmavinkit viikolle 28.

  Heinäkuun toisella viikolla jännitetään, kuka viekään jalkapallon maailmanmestaruuden! Finaalipaikoista pelataan tiistaina ja keskiviikkona, finaalit viikonloppuna! Ohjelmassa on myös tuhti pakkaus Ingmar Bergmania, kun Teema ja Fem juhlistavat ohjaajan 100-vuotissyntymäpäivää lauantaina ja sunnuntaina.

Lue myös - yle.fi:stä poimittua

 • Miksi olemme niin väsyneitä?

  Yksi väsymyksemme aiheuttaja on krooninen varovaisuus.

  "Mä oon ihan vitun väsynyt!" "Haluaisin vain nukkua!" Kuulostaako tutulta? Olemme pisteessä, jossa työikäiset ihmiset haukottelevat enemmän kuin vanhukset. Väsymykselle on monta syytä, mutta esittelen nyt yhden lisää. Se on ilmiö nimeltään krooninen varovaisuus. Kun psykologisia koreografioita ja varovaisuuden askelmerkkejä joutuu tarkkailemaan päivittäin, ihmisestä tulee väsynyt.

 • Mihin sinä uskot? Testaa itsesi!

  Mihin uskot?

  Mihin uskot? Mikä sinulle on elämässä tärkeätä? Mitä arvostat? Testaa itsesi! Testi perustuu professori Tatjana Schnellin pitkäaikaiseen tutkimustyöhön Innsbruckin yliopistossa.

 • Aivotutkija: Nämä viisi asiaa kaipaavat kipeimmin muutosta suomalaisessa työelämässä

  Kiire, uni, tehokkuus, tilat ja verkostotyö.

  Kun aivotutkija päästetään katselemaan suomalaista työelämää, tulee mieleen pitkä lista asioita, jotka kannattaisi muuttaa. Aloitetaan tärkeimmistä, kirjoittaa aivotutkija Minna Huotilainen blogissaan. 1. Kiire ja hoppu pois! Lyhytjänteinen asioista toiseen hyppiminen ja jatkuvat keskeytykset eivät päästä aivoja vakaviin töihin, vaan pitävät meidät lillukanvarsien parissa.