Hyppää pääsisältöön

Sunrise Avenuen Samu Haber: Ruisrock on kesän kohokohta! - Katso suorana Areenasta

Sunrise Avenue kävelee auringonlaskussa ja Samu Haber kantaa punaista lippua.
Sunrise Avenuen keikka suorana Ruisrockista Yle TV2:ssa ja Yle Areenassa 8.7. klo 19.15. Sunrise Avenue kävelee auringonlaskussa ja Samu Haber kantaa punaista lippua. Kuva: Anna Äärelä Sunrise Avenue

Keski-Eurooppaa parhaillaan kiertävä Sunrise Avenuen laulaja Samu Haber odottaa malttamattomana bändin keikkaa Ruisrockissa. Hänellä on festarista ainutlaatuisia muistoja, joista rakkaimpaan liittyy Jon Bon Jovi ja tämän aurinkolasit.

”Ruisrock on kesän kohokohta meille! Siellä olen yleisössä junnuna pyörinyt ja kattonut vaikka mitä bändejä. Rantalava, joka lilluu melkein vedessä, on ihan mahtava. Ruisrock on luokkaretki/keikka/bileet”, Samu hehkuttaa.

Hän laskeskelee, että on ollut Ruisrockin yleisössä kymmenisen kertaa – ja esiintymässä pari kertaa. Hänellä on pelkästään hyviä muistoja festarista.

”Kun teininä ja nuorena joutui laskemaan markkoja, että mihin on varaa lähteä, niin kaikki halusi Ruisrockiin juuri sen artistikattauksen takia. Siellä oli parhaat bändit.”

Jon Bon Jovilta muisto, joka yhä tallessa

Samun ikimuistoisin festarimuisto liittyy niinikään Ruisrockiin, oli vuosi 1995 ja hän oli yleisössä katsomassa sen ajan suosikkibändiään Bon Jovia. Ilta-aurinko alkoi jo laskea, mutta oli yhä kuuma. Samu oli saanut paikan ihan lavan edestä.

”Siellä oli eturivissä tuhannet tytöt ja yksi pitkä Samu.”

”Sillä keikalla Jon heitti aurinkolasinsa yleisöön ja mä sain niistä puolet, koska olin saanut itseni eturiviin. Mulla on edelleen tallessa John Lennon -tyyppiset aurinkolasit, jotka olen saanut Bon Jovilta! Olin jo silloin pitkä ja ulottuva, tytöillä ei ollut mitään saumaa mua vastaan. Toinen ärsyttävä jätkä sai toisen puolen niistä rilleistä. Mulle jäi se osa, jossa on nenänpidike, ne pysyy jopa päässä”, Samu muistelee.

Livekeikka koko Suomelle!

Samu sanoo, että siinä on oma hohtonsa, että pääsee soittamaan lavalle, jonka esiintyjiä on itse aikoinaan käynyt fiilistelemässä. Festarikeikoissa on muutenkin oma tunnelmansa.

”Väki on ehkä vähän rennompaa, eikä keikkaa tartte ottaa niin show’na. Voi koheltaa ja kaatuilla hyvällä omallatunnolla paljon enemmän. Omista kiertueista tämä poikkeaa siinä, että aika on rajoitettu. Setti pitää rakentaa sen mukaan, että kunnioittaa muita artisteja, ettei suinkaan vedä pitkäksi sitä hommaa. Se olisi kaikista nolointa ja iso häpeä”, Samu kauhistelee.

Yle TV2 ja Yle Areena esittävät Sunrise Avenuen keikan suorana Ruisrockista sunnuntaina 8.7. klo 19.15–20.30.

Ruisrock 2018 Ylen kanavilla

YleX:n taajuudet ja somekanavat välittävät Rantalavan parhaat keikat sekä koko Ruisrockin hienoimmat hetket suorana 6.-8.7.2018. Anne Lainnon ja Jani Kareisen juontamat suorat lähetykset paikan päältä kuullaan perjantaina klo 14–19, lauantaina klo 13–17 ja sunnuntaina 13–17.

Yle Live: Sunrise Avenue suorana Yle TV2:ssa ja Yle Areenassa sunnuntaina 8.7. klo 19.15-20.30.

Maanantaina 9.7. palataan vielä Ruisrockin tunnelmiin Yle TV2:ssa klo 21–23, jolloin nähdään YleX:n Uuden musiikin X -ohjelmasta tutun Ida Karimaan juontama koostelähetys Yle Live: Ruisrock 2018. Luvassa on kaksi tuntia Rantalavan keikkojen parhaita hetkiä esiintyjinä Sunrise Avenuen lisäksi mm. Paperi T, Vesta, Stig Dogg, Ismo Alanko, Olavi Uusivirta, Rae Sremmurd ja Gasellit.

 • Balilla pärjää viiden leffalipun hinnalla kuukaudessa

  Balilla pärjää reilulla 50 eurolla kuukaudessa.

  Suuri uima-allas, vehreä luonto ja valtavat ikkunat kuvaavat osuvasti Balilla lomailevien ihmisten asuntoja. Kuinka paljon elokuvamaisen kauniit kodit maksavat? Kysyimme Away-Bali sarjan henkilöiltä.

 • Aito ja alkuperäinen Syke on Areenassa!

  Syke jatkaa Ruudussa - 4 kautta Areenassa

  Syke on ollut kautta aikain yksi parhaista ja menestyneimmistä sarjoista Areenassa. Suosikkidraamaa tehtiin Ylellä neljä tuotantokautta, ja ne ovat edelleen katsottavissa Areenassa. Syke on täynnä vaikeita ja koskettavia tilanteita, sairautta, terveyttä, rakkautta, pettymyksiä, toivon ja toivottumuuden tunteita ihmiselämän ja kuoleman välillä.

 • Viikon 46 vinkit: Solsidan-tähden uusi komedia ja Todella upeeta -sarjan Joanna Lumleyn matkaohjelma alkavat!

  Ylen parhaat ohjelmavinkit viikolle 46

  Tykkäsitkö Solsidanista tai Bonusperheestä? Jos, niin tuleva viikko tarjoaa uutta katsottavaa menestyssarjoista tutulta Felix Herngreniltä: uusi perhekomedia Toinen kierros kertoo perheestä, joka päättää aloittaa uuden elämän kaukana suurkaupungin paineista. Petter ja Madde muuttavat pieneen pohjoisen hiihtokeskukseen, jossa Madden äiti pyörittää pientä hotellia.

Lue myös - yle.fi:stä poimittua