Hyppää pääsisältöön

Yle vastaa: Yle haastaa suomalaiset auttamaan läheisiään digitaidoissa

Kuva jota käytetään kuvituksena vastineiden yhteydessä
Kuva jota käytetään kuvituksena vastineiden yhteydessä Yle,yle vastaa

Julkaisemme Ylestä lehdille lähetettyjä kirjoituksia, vastauksia ja oikaisuja.

Helsingin Sanomien pääkirjoituksessa (2.7.) ja Vieraskynä-kirjoituksessa (4.7) tartutaan tärkeään asiaan: ikäihmisten digituen tarpeeseen. Palvelut menevät vauhdilla verkkoon ja erityisesti osa vanhemmista ikäluokista putoaa digikelkan kyydistä.

On hienoa, että tästä puhutaan.

Ikäihmisiä voidaan tukea verkon käytössä monin eri tavoin. Järjestöt ja kirjastot tekevät korvaamatonta työtä. Ylivoimaisesti suurin digiauttajien joukko ovat kuitenkin omaiset. Tämä lasten ja sukulaisten apu jää monesti näkymättömiin.

Yle kuuluu kaikille suomalaisille. Julkisen palvelun yhtiönä haluamme huolehtia siitä, että mahdollisimman monilla on pääsy Yle Areenaan ja Ylen verkkosisältöihin. Ylen verkosta löytyvät Digitreenit auttavat jo perustaidot omaavia.

Seuraava askel on Nettiä ikä kaikki -kampanja. Se alkaa maanantaina 13.8. ja näkyy Ylen kanavilla neljän viikon ajan elo-syyskuussa. Haastamme kaikki digitaitoiset suomalaiset opettamaan läheisilleen edes yhden arkea helpottavan digitaidon.

Mukana kampanjassa on useita digituen toimijoita: SeniorSurf / Vanhustyön keskusliitto, Väestörekisterikeskus, valtiovarainministeriö ja Digi arkeen -neuvottelukunta, Suomen kirjastoseura ja ikäihmisten tietotekniikkayhdistys ENTER ry. Kampanjan suojelijana toimii tasavallan presidentti Sauli Niinistö.

Katja Solla
Nettiä ikä kaikki -kampanjan vastaava, Yle
Marianne Heikkilä
Marttaliiton pääsihteeri, Digiarkeen -neuvottelukunnan pj