Hyppää pääsisältöön

Kolme syytä, miksi vanhoja yo-kokeita kannattaa harjoitella Abitreenien sivuilla

Ylioppilaslakkeja paljon vierekkäin, teksti jossa lukee: "Treenaa yo-kokeita Abitreenien sivuilla!"
Ylioppilaslakkeja paljon vierekkäin, teksti jossa lukee: "Treenaa yo-kokeita Abitreenien sivuilla!" Kuva: Rosa Lehtokari/Yle ylioppilaslakit,ylioppilaskirjoitukset,ylioppilastutkinto,lukio

Vanhojen ylioppilaskokeiden harjoittelu on nyt helpompaa kuin koskaan, sillä niitä on mahdollista tehdä suoraan Abitreenien sivuilla – koetta ei siis tarvitse enää erikseen ladata omalle koneelle. Kokeita harjoitellessa kannattaa myös ottaa kaikki hyöty irti Yle Tunnuksesta.

1. Omat pisteet näkyviin monivalinnoissa – ilman turhaa kikkailua

Kielten kuuntelukokeita on mahdollista harjoitella suoraan haluamansa kielen koesivulla. Kuunteluiden harjoittelu onnistuu niin, että klikkaa valitsemallaan koesivulla kuuntelun ääninauhan pyörimään ja vastaa samalla kuuntelukokeen kysymyksiin. Monivalinnoissa saat heti näkyviin omat pisteesi, avoimissa vastauskentissä puolestaan oikeat vastaukset.

Sama juju toimii myös kaikissa muissa yo-kokeissa, joissa on monivalintatehtäviä. Etenkin kielten kokeissa monivalintatehtäviä on paljon – omat, kysymyskohtaiset pisteesi tulevat näkyviin myös niissä.

2. YTL:n hyvän vastauksen piirteet oman koevastauksesi vertailuna

Esseemuotoisia tehtäviä Abitreenien koe-editori ei osaa pisteyttää, mutta tehtävän tehtyäsi saat heti näkyville kyseisen tehtävän hyvän vastauksen piirteet. Niihin on helppoa vertailla omaa koevastausta – kun klikkaat “Tarkista”, ovat hyvän vastauksen piirteet näkyvissä suoraan esseetekstisi alapuolella.

Kielten kokeissa myös produktiivisten aukkotehtävien hyvän vastauksen piirteet sekä maksimipisteet tulevat näkyviin, kun tarkistat tehtävän.

Hyvän vastauksen piirteet ovat nähtävillä kaikissa kokeissa, joihin Ylioppilastutkintolautakunta on ne julkaissut.

3. Kirjautuneena saat treenistä irti vielä enemmän

Jotta saisit yo-kokeiden harjoittelusta kaiken irti, kannattaa sinun ottaa käyttöön Yle Tunnus. Kun teet yo-koetta kirjautuneena, tunnuksellesi tallentuvat kaikki kokeet, jotka olet tehnyt – voit siis jatkaa aina siitä, mihin edellisellä harjoittelukerralla jäit. Jos esimerkiksi harjoittelet saman oppiaineen monia kokeita, sinun ei tarvitse pitää mielessä kaikkia tekemiäsi kokeita, sillä Yle-tunnus muistaa ne puolestasi.

Yle-tunnukselle kirjautuneena näet myös monivalinnoissa kysymyskohtaisen jakauman siitä, mitä muut tunnukselle kirjautuneet ovat kysymykseen vastanneet. Tuloksista voit siis päätellä, onko kysymys ollut muille hankala tai helppo.

Vaikka kokeiden harjoittelu ei kiinnostaisi, kannattaa Yle Tunnus joka tapauksessa tehdä. Siitä on hyötyä myös esimerkiksi Yle Areenassa ja Uutisvahti-sovelluksessa, joissa voit räätälöidä juuri itsellesi sopivan käyttäjäkokemuksen. Areenassa on mahdollista lisätä sarjoja ja ohjelmia suosikkeihin ja Uutisvahdissa voit listata itseäsi kiinnostavia aiheita, joiden perusteella sovellus kohdentaa uutisia sinulle.

Kuinka pääsen tekemään yo-kokeita?

Yo-kokeita voi harjoitella Abitreenien koe-editorissa suoraan kunkin oppiaineen koesivulla. Jos haluat treenata vaikkapa englannin vanhoja yo-kokeita, etsi ensin englannin sisällöt, klikkaa yo-kokeet ja valitse haluamasi vuoden koe. Esimerkiksi syksyn 2017 pitkän englannin yo-koetta pääset harjoittelemaan kyseiseltä koesivulta.

Huom! Lisäämme puuttuvia yo-kokeita koesivuille jatkuvasti. Pysy kuulolla!

Kommentit

Abitreenit

 • Navigaatiokuva aineelle Biologia.
  Navigaatiokuva aineelle Biologia. Abitreenit
 • Navigaatiokuva aineelle Elämänkatsomustieto.
  Navigaatiokuva aineelle Elämänkatsomustieto. Abitreenit
 • Navigaatiokuva aineelle Englanti.
  Navigaatiokuva aineelle Englanti. Abitreenit
 • Navigaatiokuva aineelle Espanja.
  Navigaatiokuva aineelle Espanja. Abitreenit
 • Navigaatiokuva aineelle Filosofia.
  Navigaatiokuva aineelle Filosofia. Abitreenit
 • Navigaatiokuva aineelle Fysiikka.
  Navigaatiokuva aineelle Fysiikka. Abitreenit
 • Navigaatiokuva aineelle Historia.
  Navigaatiokuva aineelle Historia. Abitreenit
 • Navigaatiokuva aineelle Italia.
  Navigaatiokuva aineelle Italia. Abitreenit
 • Navigaatiokuva aineelle Kemia.
  Navigaatiokuva aineelle Kemia. Abitreenit
 • Navigaatiokuva aineelle Latina.
  Navigaatiokuva aineelle Latina. Abitreenit
 • Navigaatiokuva aineelle Maantiede.
  Navigaatiokuva aineelle Maantiede. Abitreenit
 • Navigaatiokuva aineelle Matematiikka.
  Navigaatiokuva aineelle Matematiikka. Abitreenit
 • Navigaatiokuva aineelle Portugali.
  Navigaatiokuva aineelle Portugali. Abitreenit
 • Navigaatiokuva aineelle Psykologia.
  Navigaatiokuva aineelle Psykologia. Abitreenit
 • Navigaatiokuva aineelle Ranska.
  Navigaatiokuva aineelle Ranska. Abitreenit
 • Navigaatiokuva aineelle Ruotsi.
  Navigaatiokuva aineelle Ruotsi. Abitreenit
 • Navigaatiokuva aineelle Saame.
  Navigaatiokuva aineelle Saame. Abitreenit
 • Navigaatiokuva aineelle Saksa.
  Navigaatiokuva aineelle Saksa. Abitreenit
 • Navigaatiokuva aineelle Suomi.
  Navigaatiokuva aineelle Suomi. Abitreenit
 • Navigaatiokuva aineelle Terveystieto
  Navigaatiokuva aineelle Terveystieto Abitreenit
 • Navigaatiokuva aineelle Uskonto.
  Navigaatiokuva aineelle Uskonto. Abitreenit
 • Navigaatiokuva aineelle Venäjä.
  Navigaatiokuva aineelle Venäjä. Abitreenit
 • Navigaatiokuva aineelle Yhteiskuntaoppi.
  Navigaatiokuva aineelle Yhteiskuntaoppi. Abitreenit
 • Navigaatiokuva aineelle Äidinkieli.
  Navigaatiokuva aineelle Äidinkieli. Abitreenit
 • Kolme syytä, miksi vanhoja yo-kokeita kannattaa harjoitella Abitreenien sivuilla

  Abitreenit tarjoaa hyvät mahdollisuudet ylppäritreeniin.

  Vanhojen ylioppilaskokeiden harjoittelu on nyt helpompaa kuin koskaan, sillä niitä on mahdollista tehdä suoraan Abitreenien sivuilla – koetta ei siis tarvitse enää erikseen ladata omalle koneelle. Kokeita harjoitellessa kannattaa myös ottaa kaikki hyöty irti Yle Tunnuksesta.

 • Näin teet lukusuunnitelman

  Järkevä lukusuunnitelma auttaa valmistautumisessa.

  Olennaista on arvioida luku-urakkaa suhteessa käytettävissä olevaan aikaan ja omaan jaksamiseen. Lukeminen on helpompi pitää kohtuuden rajoissa, kun myös tauot ja vapaa-aika on kirjattuna kalenteriin.

 • Lukiolainen, näissä paikoissa voit opiskella kesällä

  Abitreenien kesäkamppis tutustui kesäopiskelupaikkoihin.

  Abitreenien kesäkamppis tutustui lukiolaisen kesäopiskelumahdollisuuksiin. Valmistaudut sitten kirjoituksiin, korotat arvosanoja tai punnitset jatko-opiskeluvaihtoehtoja, tässä tiivis tietopaketti siitä, missä lukiolainen tai tuore valkolakki voi opiskella kesällä.

 • Mitä sähköisessä äidinkielen ylioppilaskokeessa kannattaa ottaa huomioon?

  Äidinkielen ylioppilaskoe uudistuu syksyllä 2018.

  Syksyllä 2018 luovutaan konsepteista, kun äidinkielen ylioppilaskoe tehdään ensimmäistä kertaa tietokoneella. Tämän lisäksi tekstitaidon koe ja esseekoe muuttuvat luku- ja kirjoitustaidon kokeiksi. Mitkä ovat kokeiden suurimmat muutokset ja mitä äidinkielen kokeen sähköistymisessä kannattaa ottaa huomioon?