Hyppää pääsisältöön

Loma on ihmisen parasta aikaa – vai onko sittenkään? Kerro, mikä kesälomassa pännii

Kaksi lasta autonpenkillä, toinen itkee.
Kaksi lasta autonpenkillä, toinen itkee. Kuva: iStock lapset (perheenjäsenet),loma,autot

Ah, kesäloma! Vihdoin omaa aikaa, aurinkoa ja auvoa! Vai ehkä sittenkin myös riitelyä, roikkumista ärsyttävien sukulaisten nurkissa tai tuskaisia automatkoja rääkyvien lasten ympäröimänä? Mikä sinua kesälomassa ärsyttää? Kerro meille, me kokoamme vastauksista artikkelin!

Kesäloma on tunnetusti ihmisen parasta aikaa, ja sitä odotetaan kuin kuuta nousevaa. Vihdoin aikaa nukkua pitkään, lökötellä rannalla tai toljottaa tuntitolkulla lempisarjaa telkkarista. Kauan odotetun loman koittaessa saattavat onnistumispaineet kuitenkin olla melkoisen korkealla.

Pitäisi pestä ikkunat, vierailla sukulaisten luona, vaalia parisuhdetta, mökkeillä, mennä lasten ehdoilla, ottaa omaa aikaa, ehtiä reissuun ulkomaille - odotusten lista on usein loputon.

Kun loma lähenee loppuaan, saattaa mielen päällä joskus pyöriä lähinnä helpotus ja ajatus siitä, että onpa ihana päästä töihin lepäämään. Vaikka loma on ihana juttu, ei se välttämättä ole pelkkää auvoa, vaan myös kielteiset tunteet voivat kuulua asiaan. Mikä saa sinun sappesi kiehumaan?

Kiitos vastauksistanne, kysely on nyt suljettu!

Onko parisuhde koetuksella, hermostuttavatko nurkissa pyörivät sukulaiset tai onko työasioita vaikea saada mielestä? Vastaa alla olevaan kyselyyn ja kerro, mikä sinua lomassa pännii!