Hyppää pääsisältöön

Ruisrock-viikonlopusta kaikki irti YleX:n kanssa!

Yleisöä Ruisrockissa
Yleisöä Ruisrockissa Kuva: Annika Miettinen Ruisrock,YleX

Kesän odotetuin viikonloppu on täällä taas! Ennätysajassa loppuunmyyty Ruisrock valtaa tänä viikonloppuna Turun Ruissalon.

Vaikka Ruisrock jäisi tänä vuonna väliin, pääsee festareista onneksi nauttimaan YleX:n kanssa.

Ruisrockin parhaita paloja on luvassa niin radioaalloilla, Yle Areenassa kuin YleX:n somekanavissakin.

YleX:n suorat lähetykset Ruisrockista

Uuden musiikin X:n Anne Lainto ja YleX Illan Kareisen Jani tarjoilevat Ruisrockin parhaat palat suorana lähetyksenä YleX:n radiokontilta festareiden jokaisena päivänä. Anne ja Jani välittävät festaritunnelmat timanttisilla biisivalinnoillaan, tuomalla lähetyksiin kiinnostavia artistivieraita ja järjestämällä Festarinapakymppi-treffit festariheilaa metsästäville.

Anne ja Jani saavat vieraakseen niin suomalaisia kuin kansainvälisiäkin eturivin artisteja. Radiossa tullaan kuulemaan suomihiphop-tulokkaiden Cledosin ja Versace Henrikin, brittiläisten Anne-Marien ja Clean Banditin sekä monen muun haastattelut.

Perjantaina Annen ja Janin lähetyksessä seurataan, kun YleX:n uuden bassomusiikin ohjelmasta tutut Sonny ja Matti 8 kisailevat Rantalavan ympäristössä ainutlaatuisessa Amazing Ruisrock Racessa.

Lisäksi viikonlopun aikana etsitään festariheilaa Napakymppi-hengessä: perjantain lähetyksessä kuullaan heilan hakijan mietteitä, lauantaina rakkautta etsitään kolmen ehdokkaan joukosta ja sunnuntaina selvitetään, syttyikö todellinen festivaalirakkaus.

Miten tähän kaikkeen liittyy Anne Lainnon kana-asu? Tarinan mukaan Anne on aikoinaan haastatellut festarikävijöitä kyseinen asu päällään, jolloin haastatteluun päätyi myös eräs radiourasta vasta unelmoiva Kareisen Jani.

Viikonlopun radiojuontoparin ensikohtaaminen siis tapahtui vuosia sitten Ruisrockissa, ja heidät yhdistänyt kana-asu saapuu mukaan myös tänä vuonna – mutta kukaan ei vielä tiedä, missä käyttötarkoituksessa.

Anne Lainto ja Jani Kareinen suorana Ruisrockista perjantaina 14-19, lauantaina 13-17 ja sunnuntaina 13-17. Radiolähetyksiä voi seurata kuvan kanssa myös Yle Areenasta.

Rantalavan parhaat keikat livestreamina Yle Areenasta

Yle tuo Rantalavan sinne, missä sinäkin olet!

Ruisrockin legendaarisen Rantalavan parhaat keikat striimataan suorana Yle Areenaan, minkä jälkeen keikat ovat nähtävissä myös tallenteena. Luvassa on niin suomalaisten suosikkien kuin odotettujen maailmantähtien keikkoja.

YleX Aamun Vikin ja Köpin juontamalla Rantalavalla nähdään perjantaina monilahjakkaan Vilma Alinan, suomireggaen pioneeri Raappanan, legendaarisen Stig Doggin, jenkkiveljesduo Rae Sremmurdin sekä norjalaistuottaja Alan Walkerin keikat.

Lauantaina Ruisrockista lähetetään suorana suomalaisten suosikkiartisteihin nousseiden Vestan ja Gasellien keikat.

Sunnuntaina Rantalavalta nähdään suorana modernin suomirockin sankari Olavi Uusivirta, Saksassa menestystä niittävä Sunrise Avenue ja brittisuuruus Rag’n’Bone Man.

Keikat Rantalavalta suorana Yle Areenassa. Striimaus alkaa Vilma Alinan keikalla perjantaina klo 14. Kaikkien keikkojen aikataulut löytyvät Ruisrockin nettisivuilta.

Viking Linen laiva lipuu Ruisrockin Rantalavan ohi
Ruisrockin Rantalavalla saadaan perinteisesti ihastella ohilipuvia ruotsinlaivoja Viking Linen laiva lipuu Ruisrockin Rantalavan ohi Kuva: Annika Miettinen Ruisrock,YleX,yleisö

Sunrise Avenue suorana sunnuntaina ja Ruisrockin parhaat palat maanantaina TV2:lla

Kesän ainoan festarikeikkansa heittävä Sunrise Avenue nähdään suorana Areenan lisäksi myös TV2:n välityksellä. Suurta kansainvälistä suosiota nauttiva bändi tuodaan Rantalavalta tv-ruutuihin sunnuntaina kello 19.15–20.30.

Luvassa on varmasti energinen show täynnä yhteislaulua ja suuria tunteita, eli kotikatsomoissa kannattaa pitää TV2 auki.

Ja vaikka festarit loppuvat perinteisesti sunnuntai-iltaan, voi Ruisrock-tunnelmissa jatkaa myös tulevana maanantaina 9. heinäkuuta. Uuden musiikin X:n Ida Karimaan juontama Ruisrock-kooste tiivistää festivaalien parhaat palat kahteen tuntiin kello 21–23.

Sunrise Avenue sunnuntaina klo 19.15 ja Ruisrock-kooste maanantaina klo 21 TV2:lla.

YleX:n Instagram välittää festaritunnelmat Ruissalosta

Liity Ruisrock-meininkeihin Iltapäivän Poikeluksen ja Hätösen kanssa YleX:n Instagram storyn välityksellä. Luvassa on parhaita paloja keikoilta ja Ruissalon hengästyttävän hienolta festarialueelta takuuvarmaan Poikelus ja Hätönen -tyyliin.

Lisäksi Instagramin kautta luvassa kuvia ja tunnelmia läpi koko viikonlopun.

Ota siis viimeistään nyt seurantaan Instagramissa @ylex_official ja virittäydy mukaan Ruisrock-tunnelmiin.

YleX:n Poikelus ja Hätönen Ruisrockissa värikkäissä vaatteissa.
Seuraa Poikeluksen ja Hätösen Ruisrock-seikkailua Instagramissa. YleX:n Poikelus ja Hätönen Ruisrockissa värikkäissä vaatteissa. Kuva: Annika Miettinen YleX,Ruisrock,Poikelus ja Hätönen

Ruisrock Ruissalon kansanpuistossa 6.–8. heinäkuuta.