Hyppää pääsisältöön

Havaittuja ja kuultuja eroja naisten ja miesten välillä

Markus Kajo: Ajatusten miljoonalaatikko
Vaka vana Kajo Markus Kajo: Ajatusten miljoonalaatikko Kuva: Yle / Annukka Palmén-Väisänen ajatusten miljoonalaatikko

Havaittuja ja kuultuja eroja naisten ja miesten välillä

Miesten ja naisten käyttäytymisessä on eroja: usein miehet käyttäytyvät enemmän, mutta naiset käyttäytyvät paremmin. Tietenkin on olemassa huutavia poikkeuksia! Ja päinvastaisuuksiakin.

Mutta karkeasti ottaen, on havaittu tällaista:

Taksissa ravintolaan mennessä naiset ovat puheliaita, miehet hiljaisia.

Taksissa ravintolasta tultaessa miehet ovat puheliaita, naiset hiljaisia.

Miehillä ei yleensä ole käsilaukkua, mutta jos on, ja jos se on nahkainen, heillä yleensä on myös jonkinlainen ”kapteeninlakki”. Tätä ei voi edes tiede selittää.

Jos naisilla on jonkinlainen ”kapteeninlakki” heidän käsilaukkunsa voi olla muukin kuin nahkainen. Helposti jopa!

Jos jossain tehtävässä on nainen, hänen naiseutensa tulee esiin hänestä tehdyssä jutussa.

Jos jossain tehtävässä on mies, hänen miehuutensa ei tule jutussa esiin, mutta häneen saatetaan luoda vihaisia katseita, ja puristella salaa itsen nyrkkejä nyrkkiin, että vei hyviltä naisilta paikan tuo kelmi.

Monet naiset puhuvat luontaista äänialaansa korkeammalta. Siinä väsyy sekä ääni että kuulija.

Jotkut miehet puhuvat luontaiseen äänialaansa tai kokoonsa (”kroppaansa”) nähden liian matalalta. Siinä tulee samanlainen tunne kuin katsoessa varsin lyhyttä ihmistä joka harppoo hiiirveän pitkillä askelilla kiuaskivireppu selässä. Niin kuin hirvi etenee hän!

Jotkut miehet eivät tiedä paljonko on 5%.

Jotkut naiset eivät tiedä paljonko on e^{i\π}+1, kun e on Neperin luku, i on imaginaariyksikkö ja π = π (⁓3,1415926535897932384626433832795028...).

Jotkut naiset kyllä kimaltelevat auringossa, mutta eivät ajattele sitä, että nenärengas on streptokokeille Auervaara.

Jotkut miehet sukivat, rasvaavat, hypistelevät ja säätävät lyhyttä otsatukkaansa nätiksi peilin edessä, mutta eivät ajattele sitä, että huulen alusfyllinkinä oleva mälliturvoke saa kenet hyvänsä näyttämään pelleltä. Hymyillessä ylähuulen alta esiin pilkistävä ruskea mällin ”kieli” ei säväytä ketään.

Laiskana päivänä miehestä on kiva jos kaupassa nainen (tyttöystävä, vaimo) ottaa ostoskärryt ja työntää niitä, mutta uros-tomerana päivänä miehestä tuntuu, että nainen otti miehuuden pois samalla kun otti kärrien hallinnan. Kärrejä työntävien miesten rinnalla hän tuntee itsensä koiraksi.

Nainen ottaa mieluiten ostoskärrit, jos hän tietää etukäteen tarkalleen, mitä on ostamassa ja tuntee jo parhaat reitit kaupassa. Mies kärrejä työntämässä silloin vain ärsyttää häntä päästä. Mutta jos on pitkä ostoslista, käyttää hän miestä kulina, tehden itse ajattelu- ja tavaroiden poimintatyön.

Monet miespoliisit ja pelastajat tekevät vapaa-ajallaan kaikkia kivoja ihme juttuja. Yksi esimerkiksi rakensi sellaista kelluvaa saunalauttaa joka ajetaan järven keskelle ja siellä sittä saunotaan.

Naispoliiseja ja naispelastajia en valitettavasti tunne, mutta hämmästyisin, jos he eivät tekisi vapaa-aikanaan kaikkia kivoja ihme juttuja.

Ainakin sairaanhoitajista sekä miehet että naiset puuhaavat vaikka mitä! Vapaa-ajalla siis.

Kamarikuoro voi esiintyä tuvassakin, jos maksetaan lisää.

(Tuo ei liittynyt aiheeseen varsinaisesti, mutta ajattelin että hauska vitsi voisi virkistää teitä.)

(Join roibosta ja söin ¾ rahkapiirakkaa hauskaa vitsiä juhliakseni. Oli hyvin tehty rahkapiirakka: rahgan/rahan alla oli - oikeaoppisesti - omenahilloa, niin että suhteellisen matalaviskositeettinen rahka ei yhtään tarttunut huulen alla ikeneen, päinvastoin kuin usein käy (jolloin täytyy väännellä ja höristää huuliaan kuin hevonen) vaan suurempiviskositeettisena omenahillo toimi oivallisesti liukasteena, niin että rahka pääsi etenemään huulen alta pidemmälle itsen ruoansulatuselimistöön vitkasteluitta.)

Monet naiset lukevat sosiologiaa ja menevät naimisiin sellaisen kanssa joka myös luki sosiologiaa, ja molemmista tulee konttoristeja, ja sitten perheessä on kaksi konttoristia, mutta ei ketään, joka osaisi kiivetä mäntyyn, käyttää kenttäsirkkeliä ilman pelkoa, tai korjata vessan joka vuotaa lorisuttaa vettä aika ajoin. Yksi tippa sekunnissa on lähes 10 000 litraa vuodessa. Kymmenen kuutiometriä priimalaatuista vettä valuu kummankin konttoristin avutonna käsiä levitellessä aivan hauem persieen.

Monet naiset eivät osaa nimetä Lumikin Seitsemää Kääpiötä.

Monet miehet eivät osaa nimetä Lumikin seitsemää Kääpiötä.

Ne jotka osaavat, ovat joko tekemisissä lasten kanssa tai käyvät usein karaoessa.

Toivoo:

Nimim. yksi monten puolesta.

Keskustele

Uusimmat sisällöt - Näkökulmat

 • Ajatuksilla iloa elämään

  Flamingot onkin kai valkoisia. (Sei liity tähän mitenkään.)

  Ajatuksista on paljo harmia elämässä! Monesti ne tuo harmia pääähän. Ja joillekin vatsaan, esmes närästäen häntä sisältä. Mutta voi joskus olla iloakin niistä.

 • Energiatilanne kulissien takana

  Kierrätys-opettavainen kansalaiskertomus Kajolta.

  ..Valitettavasti huippukoulutetullekin ammattilaiselle, jonka vuotuinen työaika on kaksi minuuttia, palkkatulon auvo jää onnettoman pieneksi, lomarahoineenkin...

 • Luurailijat

  Omat haasteensa on siinä, jos puolet on näkymättömiä.

  Ken kurja olisi sattunut muutoshetkellä olemaan kelteisillään, hän joutuisi pysyttelemään ilkialastonna, jos mieli pysyä muiden huomaamattomissa..

 • Yhtenä hetkenä vain

  Yksinäisyys was here.

  Hiukan oli kepakko lyhyt tökkimiseen ja tutkimiseen, mutta kuivuuttaan kalahteli kivasti, kun sen sivulla kepitteli ison kiven kylkeen.

 • Kopioelämää

  Monenlaista saisi aikaan vaikka jo 150 miljardilla.

  "Ilomantsilaisbaarista poistuvien humalikkaiden ad hoc kännirallatuksistakin jouduttaisiin maksamaan tekijänoikeusmaksu"

 • Koulun hiihtopäivä (!!)

  Näin riivaa Saatana meitä, opinahjojen avulla.

  Pieni hiihtäjäparka uursi latua niin syvällä monimetrisessä hangessa, ettei sieltä hanki-urasta illalla hiihtäessään nähnyt kuin noin 2° kapean viirun tähtitaivasta, jos pipo silmillä edes jaksoi yrittää katsoa lumisesta ”ojastaan” ylös kuin Oscar Wilde.

 • Pieniä lämmön pilkahduksia

  Itsen varhaiskasvattumismuistelua, vaatimattomin annein.

  Koska noihin aikoihin ei ollut tietokoneita, nettiä, eikä paljon mitään muutakaan (paitsi verot, sairausvakuutustoimisto, invaliidien kioski, perunannosto, kuolema ja poliisi), piti lapsena keksiä jotakin tekemistä, että olisi ollut jotakin tekemistä.