Hyppää pääsisältöön

Havaittuja ja kuultuja eroja naisten ja miesten välillä

Markus Kajo: Ajatusten miljoonalaatikko
Vaka vana Kajo Markus Kajo: Ajatusten miljoonalaatikko Kuva: Yle / Annukka Palmén-Väisänen ajatusten miljoonalaatikko

Havaittuja ja kuultuja eroja naisten ja miesten välillä

Miesten ja naisten käyttäytymisessä on eroja: usein miehet käyttäytyvät enemmän, mutta naiset käyttäytyvät paremmin. Tietenkin on olemassa huutavia poikkeuksia! Ja päinvastaisuuksiakin.

Mutta karkeasti ottaen, on havaittu tällaista:

Taksissa ravintolaan mennessä naiset ovat puheliaita, miehet hiljaisia.

Taksissa ravintolasta tultaessa miehet ovat puheliaita, naiset hiljaisia.

Miehillä ei yleensä ole käsilaukkua, mutta jos on, ja jos se on nahkainen, heillä yleensä on myös jonkinlainen ”kapteeninlakki”. Tätä ei voi edes tiede selittää.

Jos naisilla on jonkinlainen ”kapteeninlakki” heidän käsilaukkunsa voi olla muukin kuin nahkainen. Helposti jopa!

Jos jossain tehtävässä on nainen, hänen naiseutensa tulee esiin hänestä tehdyssä jutussa.

Jos jossain tehtävässä on mies, hänen miehuutensa ei tule jutussa esiin, mutta häneen saatetaan luoda vihaisia katseita, ja puristella salaa itsen nyrkkejä nyrkkiin, että vei hyviltä naisilta paikan tuo kelmi.

Monet naiset puhuvat luontaista äänialaansa korkeammalta. Siinä väsyy sekä ääni että kuulija.

Jotkut miehet puhuvat luontaiseen äänialaansa tai kokoonsa (”kroppaansa”) nähden liian matalalta. Siinä tulee samanlainen tunne kuin katsoessa varsin lyhyttä ihmistä joka harppoo hiiirveän pitkillä askelilla kiuaskivireppu selässä. Niin kuin hirvi etenee hän!

Jotkut miehet eivät tiedä paljonko on 5%.

Jotkut naiset eivät tiedä paljonko on e^{i\π}+1, kun e on Neperin luku, i on imaginaariyksikkö ja π = π (⁓3,1415926535897932384626433832795028...).

Jotkut naiset kyllä kimaltelevat auringossa, mutta eivät ajattele sitä, että nenärengas on streptokokeille Auervaara.

Jotkut miehet sukivat, rasvaavat, hypistelevät ja säätävät lyhyttä otsatukkaansa nätiksi peilin edessä, mutta eivät ajattele sitä, että huulen alusfyllinkinä oleva mälliturvoke saa kenet hyvänsä näyttämään pelleltä. Hymyillessä ylähuulen alta esiin pilkistävä ruskea mällin ”kieli” ei säväytä ketään.

Laiskana päivänä miehestä on kiva jos kaupassa nainen (tyttöystävä, vaimo) ottaa ostoskärryt ja työntää niitä, mutta uros-tomerana päivänä miehestä tuntuu, että nainen otti miehuuden pois samalla kun otti kärrien hallinnan. Kärrejä työntävien miesten rinnalla hän tuntee itsensä koiraksi.

Nainen ottaa mieluiten ostoskärrit, jos hän tietää etukäteen tarkalleen, mitä on ostamassa ja tuntee jo parhaat reitit kaupassa. Mies kärrejä työntämässä silloin vain ärsyttää häntä päästä. Mutta jos on pitkä ostoslista, käyttää hän miestä kulina, tehden itse ajattelu- ja tavaroiden poimintatyön.

Monet miespoliisit ja pelastajat tekevät vapaa-ajallaan kaikkia kivoja ihme juttuja. Yksi esimerkiksi rakensi sellaista kelluvaa saunalauttaa joka ajetaan järven keskelle ja siellä sittä saunotaan.

Naispoliiseja ja naispelastajia en valitettavasti tunne, mutta hämmästyisin, jos he eivät tekisi vapaa-aikanaan kaikkia kivoja ihme juttuja.

Ainakin sairaanhoitajista sekä miehet että naiset puuhaavat vaikka mitä! Vapaa-ajalla siis.

Kamarikuoro voi esiintyä tuvassakin, jos maksetaan lisää.

(Tuo ei liittynyt aiheeseen varsinaisesti, mutta ajattelin että hauska vitsi voisi virkistää teitä.)

(Join roibosta ja söin ¾ rahkapiirakkaa hauskaa vitsiä juhliakseni. Oli hyvin tehty rahkapiirakka: rahgan/rahan alla oli - oikeaoppisesti - omenahilloa, niin että suhteellisen matalaviskositeettinen rahka ei yhtään tarttunut huulen alla ikeneen, päinvastoin kuin usein käy (jolloin täytyy väännellä ja höristää huuliaan kuin hevonen) vaan suurempiviskositeettisena omenahillo toimi oivallisesti liukasteena, niin että rahka pääsi etenemään huulen alta pidemmälle itsen ruoansulatuselimistöön vitkasteluitta.)

Monet naiset lukevat sosiologiaa ja menevät naimisiin sellaisen kanssa joka myös luki sosiologiaa, ja molemmista tulee konttoristeja, ja sitten perheessä on kaksi konttoristia, mutta ei ketään, joka osaisi kiivetä mäntyyn, käyttää kenttäsirkkeliä ilman pelkoa, tai korjata vessan joka vuotaa lorisuttaa vettä aika ajoin. Yksi tippa sekunnissa on lähes 10 000 litraa vuodessa. Kymmenen kuutiometriä priimalaatuista vettä valuu kummankin konttoristin avutonna käsiä levitellessä aivan hauem persieen.

Monet naiset eivät osaa nimetä Lumikin Seitsemää Kääpiötä.

Monet miehet eivät osaa nimetä Lumikin seitsemää Kääpiötä.

Ne jotka osaavat, ovat joko tekemisissä lasten kanssa tai käyvät usein karaoessa.

Toivoo:

Nimim. yksi monten puolesta.

Kommentit
 • Matkakertomuksia - Osa I/V - Matkakuume

  Tähän sai kirjoittaa vain 60 merkkiä. Epistä! 60 on liian vä

  Monesti ilahdun pienestä minä. Esim. sähkömiehen jäljiltä kun on jäänyt millin pituisia eri värisiä johdonkatkileita, niin minusta ovat ne niin kauneita ja ilahduttavia, että voisin sirotella ne kaura-spelttipuuron päälle ja syödä huomenpuuroni seassa..

 • Testaa itsesi, oletko liian normaali!

  Täytyy tunnustaa joskus nettitestautuneeni.

  Uskon, että jotakuinkin terve ihminen tietää riittävän tarkkaan, millainen on, ja ei ole. Lisäksi ystävät ja viholliset auttavat ihmistä näkemään oman kuvansa paremmin. Minkä tautta sitä sitten pitää tukea kapitalistin klikkausrahastoa klikkaamalla jotain testiä netissä?

 • Kaksi, mistä sietäisi

  Nuhtelun ansaitsijia (2 kpl.)

  Ainkin ennen vanhaan yksi ”poliisin langettamista” rangaistuksista oli nuhteleminen. Siis että polisii nuhteli sitä, kerta oli töppöillyt hän. Että mitä vasten nuin teit, ja että yada yada yada. Ja toinen siinä kuuntelee kaula punoittaen, ja häpeää, ja parantaa tapansa!

 • Ilom päivä!

  Hyviäkin asioita tapahtuu, sentään.

  Lienen kertonut kissasta, joka asuu kotini lähistöllä, viettää usein aikaa kerrostaloasuntonsa saunan avoimen ikkunan ikkunalaudalla ja katselee minua, kun talsin kotea kohti. Ja lienen kertonut, että pitkään aikaa ei ole näkynyt sitä kissaa..

Uusimmat sisällöt - Näkökulmat

 • Matkakertomuksia - Osa I/V - Matkakuume

  Tähän sai kirjoittaa vain 60 merkkiä. Epistä! 60 on liian vä

  Monesti ilahdun pienestä minä. Esim. sähkömiehen jäljiltä kun on jäänyt millin pituisia eri värisiä johdonkatkileita, niin minusta ovat ne niin kauneita ja ilahduttavia, että voisin sirotella ne kaura-spelttipuuron päälle ja syödä huomenpuuroni seassa..

 • Testaa itsesi, oletko liian normaali!

  Täytyy tunnustaa joskus nettitestautuneeni.

  Uskon, että jotakuinkin terve ihminen tietää riittävän tarkkaan, millainen on, ja ei ole. Lisäksi ystävät ja viholliset auttavat ihmistä näkemään oman kuvansa paremmin. Minkä tautta sitä sitten pitää tukea kapitalistin klikkausrahastoa klikkaamalla jotain testiä netissä?

 • Kaksi, mistä sietäisi

  Nuhtelun ansaitsijia (2 kpl.)

  Ainkin ennen vanhaan yksi ”poliisin langettamista” rangaistuksista oli nuhteleminen. Siis että polisii nuhteli sitä, kerta oli töppöillyt hän. Että mitä vasten nuin teit, ja että yada yada yada. Ja toinen siinä kuuntelee kaula punoittaen, ja häpeää, ja parantaa tapansa!

 • Ilom päivä!

  Hyviäkin asioita tapahtuu, sentään.

  Lienen kertonut kissasta, joka asuu kotini lähistöllä, viettää usein aikaa kerrostaloasuntonsa saunan avoimen ikkunan ikkunalaudalla ja katselee minua, kun talsin kotea kohti. Ja lienen kertonut, että pitkään aikaa ei ole näkynyt sitä kissaa..

 • WC:n pesy ym. juttuja joita naiset rakastavat

  Kylppärinpesun sukupuolimetafysiikkaa on tämä.

  "...Olin varautunut kunnon litkuilla, joiden tuoteselosteessa oli kannustava määrä varoitusmerkkejä; pääkalloja, kaasunaamareita, ylösalaisin olevia ristejä ja muita graafisia pelotteita..."

 • Havaittuja ja kuultuja eroja naisten ja miesten välillä

  Naiset eroavat miehistä, mutta ei aina päinvastoin.

  "Laiskana päivänä miehestä on kiva jos kaupassa nainen (tyttöystävä, vaimo) ottaa ostoskärryt ja työntää niitä, mutta uros-tomerana päivänä miehestä tuntuu, että nainen otti miehuuden pois samalla kun otti kärrien hallinnan. Kärrejä työntävien miesten rinnalla hän tuntee itsensä koiraksi..."

 • Kaltimo

  Kavalasta sängystä murehtuu Kajo

  Nukun mieluusti selälläni, päin vastoin kuin käärmeet jotka nukkuvat kai mahallaan. Vaikka en kyllä ole ihan varma. Kuitengin, oli selälle hyvä se sänky.

 • Hippi sai kyytiä!

  Hyviä asioita, joita pääsi sentään näkemään tämä.

  Ällistyin ihan oikeasti, kun se kotkotus putkahti näköpiiriini kuin avaruuden aikarepeämästä pössähtäneenä...

 • Mielikuvitusäiti

  Kuviteltu äiti Kajon mielessä

  Iltapäivällä, kun sitä tuli koulusta kotiin, usein papatti innostuneesti jo eteisestä äidille - -

 • Päästä viiraa

  Baletti ym. viiraavat päästä Kajoa tällä kertaa.

  "...Kolmas pään viiraus on outo. Saatan olla maaiman ensimmäinen mies, joka on kokenut sen.."

 • Salaa hyvät naapurit

  Naapureiden aiheuttamaa iloa miettii Kajo

  Harmien vastakohdaksi elämässä on myös joitakin iloja. Voi olla esim kokki korvasienihöyryjen sekavuustilassaan työntänyt itsen ruoka-annoksen kolmanteen perunaan hammastikun...

 • Arvoja ja normeja naisten hyödyksi

  Ohjeita ja mietteitä Kajom päästä

  Ajattelin päässä, että kirkkaan pakkaspäivän kunniaksi tekisin jonkin hyvän teon. Hykertelin miettiessäni, miten iloisiksi tulisivat he, joille sen hyvän teon tekisin. Pohdin, kuka tai ketkä olisivat hyvä kohde, ja sitten tulikin jo heti mieleen, että olisi huomaavaista olla avuksi naisille, noille Luojan laululintusille, jotka pörräävät ympäriinsä vailla huolen häivää..