Hyppää pääsisältöön

Yle vastaa: Aluetoiminta on yksi keskeisimmistä Ylen palveluista

Kuva jota käytetään kuvituksena vastineiden yhteydessä
Kuva jota käytetään kuvituksena vastineiden yhteydessä Yle,yle vastaa

Julkaisemme Ylestä lehdille lähetettyjä kirjoituksia, vastauksia ja oikaisuja. Tämä vastaus on julkaistu Satakunnan Kansassa 6.7.2018.

Nimimerkki Pettynyt esitti huolensa mielipidekirjoituksessaan (SK 5.7.) Yle Lounais-Suomen tarjoamista sisällöistä radiossa. Kiitos palautteesta! On hienoa, että Yle Radio Suomi ja aluetoiminta herättää keskustelua ja tunteita.

Yle Lounais-Suomi (Pori, Turku) ja Yle Kaakkois-Suomi (Lappeenranta, Kotka, Kouvola) aloittivat aluetoiminnan uudistuskokeilut maaliskuussa. Kokeilun keskeisenä tavoitteena on parantaa ja syventää journalistisia sisältöjä. Lisäksi olemme luoneet aluejournalisteille uusia tapoja olla lähellä ja läsnä. Käytännössä tämä tarkoittaa sitä, että toimittajilla on entistä paremmin aikaa keskittyä alueensa ajankohtaisten ilmiöiden ja uutisten tutkimiseen sekä syventämiseen.

Olemme myös parantaneet paikallisuutispalvelua mobiilisovelluksen avulla. Puhelimeen ladattavan Uutisvahdin kautta voi tilata suoraan kännykkään minkä tahansa alueen uutiset, vaikkapa asuinpaikan tai mökkikunnan mukaan.

Yle Radio Suomessa tehdään kokeilun aikana maakunnallisia aamulähetyksiä (klo 6–10) ja iltapäivälähetys on alueellinen (Pori, Turku klo 14–18).

Iltapäivätiimi koostuu juontajasta, kahdesta reportterista ja kahdesta uutisjuontajasta. He tuottavat lähetykseen sisältöjä joka päivä Satakunnasta ja Varsinais-Suomesta. Käsiteltävät aiheet päätetään päivittäin journalistisin perustein. Radiouutiset tarjoavat maakunnallisia uutisia tunnin välein. Lähetyksen tavoitteena on kertoa päivän kiinnostavimmat keskustelunaiheet, uutiset ja ilmiöt Lounais-Suomesta.

Kirjoittaja kertoo kuuntelukokemuksestaan viime viikon perjantailta. Hän oli harmistunut siitä, että lähetyksessä oltiin aistimassa Turun keskiaikamarkkinoiden tunnelmia. Ykkösaihe heti klo 14 jälkeen oli kuitenkin vahvaa paikallista tutkivaa journalismia: kerroimme, että maineikkaalla biokaasulaitosten valmistajalla on maksuhäiriöitä ja laitoksissa lastentauteja. Tämä on merkittävä uutinen sekä Satakunnassa että valtakunnallisesti. Lähetyksessä tavattiin myös satakuntalaiskanttori sekä Porin prikaatin vanha ja uusi komentaja.

Aluetoiminta on yksi keskeisimmistä Ylen palveluista. Se elää yleisöjen tarpeiden ja mediankäytön muutosten mukaan.

Mari Kunttu-Kauppi
päällikkö
Yle Lounais-Suomi

Jyri Kataja-Rahko
päällikkö
Yle Suomi, alueellinen uutis- ja ajankohtaistoiminta