Hyppää pääsisältöön

RUISROCK 2018: Vesta herkisti Rantalavan

vesta
vesta Kuva: Juuli Aschan / YleX Laulaja,Vesta

Loppuunmyyty Ruisrock nautti heinäkuisen auringonpaisteen lämmöstä, kun Vesta asteli legendaariselle Rantalavalle yhtyeensä kanssa. Koko rannan täyttävä fanilauma ja jatkuva keikkaa kohti kohdistunut ihmisvirta antoi selkeän viestin: Vestaa on odotettu.

Lohtulauseita juhlakansalle

Vestan lavaolemus on hallittua ja vähäeleistä heti keikan alusta saakka, mutta se ei tunnu vaikuttavan yleisön energiseen vastaanottoon tippaakaan.

Bileet pyöräytetään käyntiin kappaleilla Paikka Varattuna, Fakin Rockstarr, sekä yli kolme miljoonaa kuuntelua Spotifyssä keränneellä Ota Varovasti.

Rantalava on iso, mutta ei senttiäkään liian iso Vestalle, vaikka artisti ei jatkuvasti juoksekaan edestakaisin huudattamassa katsojia.

Tähden läsnäolo täyttää koko keikkapaikan hennolla itsevarmuudella ja tuntuu siltä kuin aurinko ja sininen taivas olisivat sulautuneet osaksi Vestan esitystä.

Osa katsojista tanssii vedessä koko keikan ajan ja Rantalava istuu kuin nakutettu nuoren tähden estradiksi.

Vesta on siitä mielenkiintoinen artisti, että hän ei tunnu vaativan yhtään mitään, mutta ansaitsee silti täyden huomion esiintyessään.

Ruisrock
Ruisrock Kuva: Juuli Aschan / YleX Ruisrock

Covereiden aatelia

YleX Liveä seuranneet tietävät, että Vesta on sovittanut oman version Paperi T:n kappaleesta Paniikki. Keikka jatkuu pitkälti Lohtulauseita–debyyttialbumin kappaleiden voimin, kunnes kaiuttimista kuullaan odotetun yllätyksen tutut sävelet: Vesta esittää Paniikin myös Ruisrockissa 2018.

Muutaman tunnin päästä samalla lavalla esiintyvä Paperi T juoksee lavalle halaamaan Vestaa, joka tuntuu olevan halauksesta yhtä yllättynyt kuin koko yleisökin.

“IHANAA OLLA TÄÄLLÄ, KIITOS!”

Tunnin keikka oli täynnä taianomaisia hetkiä ja suuria tunteita – myös itse tähti vaikuttaa liikuttuneelta juontaessaan välispiikkejä keikan loppua kohti.

Illan viimeisenä kappaleena kuultava Vielä1 muuttuu muutamien tuhansien ihmisten yhteislauluksi ja päällimmäisenä tunteena niin yleisöllä kuin Vestallakin tuntuu olevan kiitollisuus.

Vesta Rebekka Burman kehittyy jatkuvasti itsevarmempaan suuntaan, kasvaa artistina, ja on siitä huolimatta jalat tukevasti maassa. Rantalavalla nähtiin juuri yksi Suomen musiikkimaailman aidoimmista esiintyjistä.