Hyppää pääsisältöön

Afrikan murtunut niska – selkäydinvamman saanut lääkäri auttaa kohtalotovereita

Ruotsalainen lääkäri Claes Hultling halvaantui vain kaksi viikkoa ennen häitään.
Claes Hultling ryhtyi oman onnettomuutensa jälkeen työskentelemään selkäydinvammautuneiden hyväksi. Ruotsalainen lääkäri Claes Hultling halvaantui vain kaksi viikkoa ennen häitään. Yle TV1,Afrikan murtunut niska

TV1 sunnuntaina 15.7.2018 klo 12.30 - 13.30
Areenassa 30 päivää

Ruotsalainen lääkäri Claes Hultling mursi niskansa sukellusonnettomuudessa vuonna 1984. Mies halvaantui rintakehästä alaspäin. Onnettomuus tapahtui vain kaksi viikkoa ennen hänen häitään.

Hultling päätti tragedian jälkeen luoda uuden uran ja perusti Spinalis-säätiön, josta on tullut maailman johtavia selkäydinvammojen hoidon kehittäjiä. Säätiöllä on merkittävää tutkimustoimintaa.

Toiminnan ideana on se, että selkäydinvamman saaneen on noustava sairaalan sängystä liikkeelle heti kun mahdollista.

Hultling on tullut isäksi vammautumisensa jälkeen. Häneltä on imestynyt kolme kirjaa ja hän kiertää ympäri maailmaa luennoimassa selkäydinvammoista.

Dokumentissa seurataan Claes Hultlingin työtä selkäydinvamman saaneiden hyväksi Afrikassa. Tarkoituksena on avata hoito- ja kuntoutusklinikoita vammautuneille, ja nyt vuorossa on Zaire.

Afrika med bruten nacke. Ohjaus: Folke Rydén. Tuotanto: SVT, Ruotsi, 2016. Dokumentti on esitetty edellisen kerran Yle Fem -kanavalla tammikuussa 2018.

Keskustele