Hyppää pääsisältöön

Afrikan murtunut niska – selkäydinvamman saanut lääkäri auttaa kohtalotovereita

Ruotsalainen lääkäri Claes Hultling halvaantui vain kaksi viikkoa ennen häitään.
Claes Hultling ryhtyi oman onnettomuutensa jälkeen työskentelemään selkäydinvammautuneiden hyväksi. Ruotsalainen lääkäri Claes Hultling halvaantui vain kaksi viikkoa ennen häitään. Yle TV1,Afrikan murtunut niska

TV1 sunnuntaina 15.7.2018 klo 12.30 - 13.30
Areenassa 30 päivää

Ruotsalainen lääkäri Claes Hultling mursi niskansa sukellusonnettomuudessa vuonna 1984. Mies halvaantui rintakehästä alaspäin. Onnettomuus tapahtui vain kaksi viikkoa ennen hänen häitään.

Hultling päätti tragedian jälkeen luoda uuden uran ja perusti Spinalis-säätiön, josta on tullut maailman johtavia selkäydinvammojen hoidon kehittäjiä. Säätiöllä on merkittävää tutkimustoimintaa.

Toiminnan ideana on se, että selkäydinvamman saaneen on noustava sairaalan sängystä liikkeelle heti kun mahdollista.

Hultling on tullut isäksi vammautumisensa jälkeen. Häneltä on imestynyt kolme kirjaa ja hän kiertää ympäri maailmaa luennoimassa selkäydinvammoista.

Dokumentissa seurataan Claes Hultlingin työtä selkäydinvamman saaneiden hyväksi Afrikassa. Tarkoituksena on avata hoito- ja kuntoutusklinikoita vammautuneille, ja nyt vuorossa on Zaire.

Afrika med bruten nacke. Ohjaus: Folke Rydén. Tuotanto: SVT, Ruotsi, 2016. Dokumentti on esitetty edellisen kerran Yle Fem -kanavalla tammikuussa 2018.

Keskustele
 • Lokakuun Riemulauluissa Antti Kleemolan musiikkia

  Lokakuun Riemulaulujen teemana on Sun puolella.

  Sun puolella -Riemulauluissa 24.10. klo 10 Lahden Gospelkuoron valoisa ja voimakas soundi yhdistyy Kleemolan tarinallisiin kappaleisiin. Ohjelmassa keskustellaan erityisesti nuorten auttamisesta ja siitä, mikä luo toivoa elämän heikkoina hetkinä.

 • Mika Ihamuotila aloittaa Toivomus-keskustelusarjan uuden kauden

  Toivomus-keskustelusarja TV1:llä 2.9.2021 alkaen

  Keskustelusarjan Toivomus (En önskan) uuden kauden aloitusjaksossa Mika Ihamuotila kertoo sairastumisestaan, joka rohkaisi hänet vaihtamaan alaa. Sarjan neloskausi esitetään Yle TV1:llä 2.9.2021 alkaen.

 • Trauma - henkirikoksen jäljet kertoo rankoista henkirikoksista uhrien omaisten äänellä

  Yle Areenassa 30.8. ja Yle TV1:llä 5.9. alkaen

  Trauma – henkirikoksen jäljet on kahdeksanosainen sarja ihmisistä, jotka ovat menettäneet läheisensä yllättäen mielivaltaisen henkirikoksen uhrina. Jokainen tarina elämästä trauman jälkeen on henkilökohtainen ja omanlainen. Sarjan juontaja Jere Tiihonen kuljettaa katsojaa rankkojen kertomuksien läpi. Sarjaa esitetään Yle TV1:ssä sunnuntaisin 5.9. alkaen. Yle Areenasta kaikki jaksot voi katsella jo 30.8. alkaen.