Hyppää pääsisältöön

Avantgardet – yliannostuksesta Lontoossa Allsång på Skanseniin

Rasmus Arvidsson.
Rasmus Arvidsson yhtyeestä Avantgardet. Rasmus Arvidsson. Kuva: SVT / Janne Danielsson Yle TV1,Allsång på Skansen

Avantgardet, joka laulaa kappaleissaan muun muassa huumeista ja niiden väärinkäytöstä, on yllättävä artistivalinta kesän yhteislaululavalle. Solisti Rasmus Arvidsson tunnustaa saaneensa sokin, kun kutsu kävi ohjelmaan.

Useimmat ohjelman artistit ovat suuren yleisön tuntemia ja rakastamia, mutta joka vuosi halutaan antaa mahdollisuus myös tuoreille nimille. Avantgardet on jo ehtinyt hurmata Ruotsin niin kutsutun ”rokkipoliisin” ja kerätä runsaasti faneja.

Kun Rasmus Arvidsson laulaa, miltä tuntuu olla päihtynyt tai kun huume lakkaa vaikuttamasta, yleisö laulaa hänen mukanaan. "Olemme ehdottomasti yhteislaulubändi, yleisömme yhtyy aina kertosäkeistöön ja faniemme ansiosta olemme täällä."

Kun kysyn Arvidssonilta, minkä kappaleen hän aikoo esittää Skansenilla, solisti toteaa, että todennäköisesti Suomen kansallislaulun tai kappaleen När vi gräver guld i USA.

Muissa haastatteluissa, jotka eivät suuntaudu suomalaisille, hän on toivonut, että yhtye saisi luvan esittää omaa tuotantoaan.

Tuntuu epätodellisen suurelta mutta myös aika luonnolliselta.― Rasmus Arvidsson kuvailee tunteitaan kutsusta Allsång på Skanseniin.

Arvidsson on aikaisemmin kertonut huumeiden väärinkäytöstään ja yliannostuksesta Lontoossa. Nyt lavalle astuu nöyrä artisti ja runsaslukuinen yhtye.

Avantgardetiin kuuluvat Rasmus Arvidssonin ohella Matti Ollikainen, Patrik Åberg, Johan Offerlind, Andreas Ejnarsson, Andreas Stellan, Mattias Täck ja Daniel Gilbert.

Kesän kolmannessa Allsång på Skansen -jaksossa esiintyvät myös Markoolio, jonka juuret ovat Suomessa, Lilla Al-Fadji, Cornelia Beskow ja Margaret.

Ruotsinkielinen teksti: Anne Hietanen
Suomennos: Eva Lamppu

Allsång på Skansen esitetään suorana Yle TV1:ssä ja Areenassa joka tiistai klo 21.00 kahdeksan viikon ajan 26.6.2018 alkaen. Ohjelman suomeksi selostaa Hanna Pakarinen.

Keskustele