Hyppää pääsisältöön

Dokumenttiprojekti: Lo and Behold – matka internetin historiaan ja tulevaisuuteen

Palkittu dokumenttielokuva kertoo tietotekniikan ja internetin historiasta sekä tulevaisuudesta.
Palkittu dokumenttielokuva kertoo tietotekniikan ja internetin historiasta sekä tulevaisuudesta. Yle TV1,Dokumenttiprojekti: Lo and behold

TV1 maanantaina 23.7.2018 klo 21.30 - 23.05, uusinta sunnuntaina 29.7. klo 11.35
Areenassa 14 päivää

Yksi aikamme suurimmista vallankumouksista sai alkunsa Kalifornian yliopiston kampuksella Los Angelissa. Vuonna 1969 oli käsillä internetin syntyhetki.

Yhtä kampuksen tiederakennuksista pidetään internetin syntypaikkana. Asianmukaisesti entisöidyssä huoneessa seisoo kaappi, joka on ensimmäinen internetiin kuulunut kone.

Ohjaaja Walter Herzogin kymmeneen osaan jaettu dokumenttielokuva kertoo tietotekniikan ja internetin historiasta sekä tulevaisuudesta.

Teknologia vaikuttaa kaikkeen

Yhteiskunta ei enää toimi ilman tietoverkkoja, ja netin mahdollisuuksia pidetään rajattomina. Teknologia vaikuttaa nykymaailmassa kaikkeen, olipa kyse sitten koulutuksesta, avaruusteknologiasta tai henkilökohtaisten suhteiden luomisesta.

Palkitussa dokumentissa saavat puheenvuoron muun muassa Teslan toimitusjohtaja Elon Musk, maailman kuuluisin hakkeri Kevin Mitnick sekä tragedian kohdannut perhe, joka joutui karmivan nettikiusaamisen kohteeksi.

Lo and Behold: Reveries of The Connected World. Tuotanto: Saville Productions, Yhdysvallat, 2016. Dokumentti on esitetty edellisen kerran Kakkosella Docventures-ohjelmapaikalla 2017.

Keskustele
  • Hartausohjelmissa kysellään toivoa ja lohdutusta Ukrainan tilanteeseen

    Television ja radion hartausohjelmissa rukoillaan rauhaa.

    Hartausohjelmissa rukoillaan rauhan puolesta ja etsitään rohkaisua levottomuuden keskelle. Ukrainan tilanne näkyy ja kuuluu lähipäivinä sekä televisio- ja radiojumalanpalveluksissa, aamu- ja iltahartauksissa että Pisara-ohjelmassa. Sunnuntaina 13.3. klo 10 lähetetään myös suorana Yle TV1:llä ekumeeninen ja uskontojen välinen Rauhanrukous Ukrainan puolesta.

  • Alkuvuoden hartausohjelmissa uskon pohdintaa ja postikortteja maailmalta

    Radion ja tv:n hartausohjelmissa toivoa sävelin ja sanoin.

    Vuoden 2022 alkupäivinä on tarjolla runsas kattaus hartausohjelmia. Televisiossa nähdään arkistojen kätköistä nostalginen jumalanpalveluslähetys Lakeuden Rististä. Loppiaisena pohditaan lähetystyötä Nojatuolikirkossa. Radiossa kuullaan mm. moderni Verkoston jumalanpalvelus Munkkiniemestä sekä eri-ikäisten yhteisöllinen radiomessu suorana Haapajärven kirkosta. Radiohartauksissa saadaan postikortteja maailmalta. Musiikkina jumalanpalveluslähetyksissä kuullaan niin kanteleen helkyntää kuin urkuja ja bändimusiikkia.