Hyppää pääsisältöön

ILOSAARIROCK 2018: Zara Larssonin häikäisevä show valaisi pimenevän Laulurinteen

Zara Larsson
Zara Larsson Ilosaarirockin päälavalla Zara Larsson Kuva: Nelli Kenttä / YleX Zara Larsson

Ilosaarirockin toinen päivä sai arvoisensa päätöksen, kun 20-vuotias Zara Larsson tarjoili maailmanluokan spektaakkelin loppuunmyydylle yleisölle.

Larsson kertoi Joensuun keikan olevan ensimmäinen esitys hänen Euroopan kiertueesta ja siksi keikka jännitti häntä. Jännitys osoittautui kuitenkin show’n edetessä täysin aiheettomaksi – tämä oli nimittäin viiden tähden näytös!

Tanssiklubi keskellä niittyä

Heti alusta asti on selvää, että katsojia on siunattu maailmanluokan tähdellä. Keikka alkaa enteilevällä intronauhalla, ja vilkkuvilla visuaaleilla – lavalla nähdään bändi, taustalaulajat, rivistö tanssijoita ja lopulta myös itse Zara Larsson.

528 miljoonaa kertaa Spotifyssa striimannut hittikappale Never Forget You räjähtää käyntiin ja tuhansien henkien yleisömeri yhtyy hurraamaan.

Tuntuu ihan siltä, kuin koko festivaali olisi hetkessä muuttunut yhdeksi isoksi yökerhoksi: valot vilkkuvat, ihmiset tanssivat hymyillen, Zara Larsson on DJ ja tarjoilee tanssihittien aatelia juhlakansalle.

Klubin kuningatar pitää huolen siitä, että nämä bileet jäävät ikimuistoisina jokaisen paikalla olleen mieleen.

Zara Larsson
Zara Larsson Kuva: Nelli Kenttä / YleX Zara Larsson

Britney Spearsin pikkusisko

Keikka oli alusta loppuun niin tiukkaa poptykitystä, että hengähdystaukoja sai etsiä.

Tuulikoneiden edessä tanssiva tähti muistuttaa koreografioiltaan ja esiintymisotteeltaan sitä säkenöivää Britney Spearsia, josta musiikkimaailma sai nauttia artistin huippuvuosina.

Zara Larsson on kuin raikas henkäys viileää vuoristoilmaa, paahtavan helteen kourissa kieriskelleelle festivaalille.

Tämän esityksen jokainen sekunti ja yksityiskohta on tarkkaan suunniteltu ja harjoiteltu.

Lavan valot, näytöillä olevat visuaalit, synkronoidut tanssiliikkeet ja tietenkin yli miljardi kuuntelukertaa Spotifyssä keränneet hitit tekevät tästä keikasta maailmanluokan show’n.

Zara Larsson
Zara Larsson Kuva: Nelli Kenttä / YleX Zara Larsson

Vääjäämättä poptähtien harvalukuiseen joukkoon

Zara Larsson on nuoresta iästään huolimatta ehtinyt jo työskennellä musiikin tähtitaivaan kirkkaimpien menestyjien kanssa.

Kun puhelimen osoitekirjasta löytyy Ed Sheeranin ja Clean Banditin tasoisten kavereiden numerot, takataskusta iso kasa palkintoja ja hittejä, sekä kasapäin lahjakkuutta, on tie musiikkimaailman huipulle miltei taattu.

Ilosaarirockin toisen päivän päätteeksi ei tällä kertaa nähty ilotulitusta, mutta sellaista ei kieltämättä olisi tarvittukaan – Zara Larssonin häikäisevä show valaisi Laulurinteen yli tunniksi vähintäänkin vastaavalla tavalla.