Hyppää pääsisältöön

Yle mukana Porin SuomiAreenan tapahtumissa: puhetta journalismista, luonnosta, digitaidoista sekä nuorten ja lasten asioista

Avoin teltta, ihmisiä turkooseissa paidoissa, turkooseja ja valkoisia Yle-ilmapalloja, aurinkoinen sää.
Yle-teltta Porin SuomiAreena-tapahtumassa 16.7.2018 Avoin teltta, ihmisiä turkooseissa paidoissa, turkooseja ja valkoisia Yle-ilmapalloja, aurinkoinen sää. Kuva: Jere Nurminen / Yle SuomiAreena

Yle on vahvasti mukana Porin SuomiAreenan tapahtumissa 16.-20.7. Tervetuloa Ylen teltalle kuulemaan kiinnostavia puheenvuoroja, keskustelemaan ja tapaamaan yleläisiä!

Maanantaina voit esimerkiksi kysyä Yle uutis- ja ajankohtaistoiminnan päätoimittaja Jouko Jokiselta uutiskriteereistä ja tiistaina taas Pirkka-Pekka Petelius ja muut luonto-ohjelmien tekijät kertovat työstään. Keskiviikkona voit kokeilla urheiluselostajan hommia ja torstaina teltalla ovat Yle Kioskin Gogi ja Matti. Perjantaina telttaa isännöi Pikku Kakkosen väki.

Yle Pori tekee päivittäin radiolähetystä teltalta ja myös Yle Radio Suomen uusi keskipäivä kuullaan Porista. Tarkat ohjelma- ja aikataulutiedot sekä vieraat kannattaa varmistaa paikan päällä teltalla.

MA 16.7. Journalismin päivä
Journalismin päivänä voit kysyä uutisten päätoimittaja Jouko Jokiselta muun muassa uutiskriteereistä, keskustella säästä meteorologi Seija Paasosen kanssa tai antaa palautetta. Iltapäivällä paikalla radiosta tuttu vuoden journalisti Olli Seuri – tule vinkkaamaan, mistä radiossa pitäisi puhua! Vuoden journalistin Olli Seurin tapaat teltalla iltapäivällä. Myös Yle-tyyppi Sami Koivisto on teltalla maanantain ja tiistain.

TI 17.7. Luonnon päivä
Luonnon päivänä keskustellaan luonnosta ja Mennään metsään! Luonto-ohjelmista tutut Minna Pyykkö ja Pirkka-Pekka Petelius sekä Luontoillan asiantuntijat Juha Laaksonen ja Henry Väre ovat teltalla. Mennään metsään -kampanjan tapahtumatuottaja Tuire Lindström kertoo, miten hyvinvointi lisääntyy kansallispuistojen poluilla. Teltalla myös jaossa kuusen paakkutaimia 450 ensimmäisinä ehtiville!

KE 18.7. Urheilun päivä
Urheilun päivänä voit kokeilla urheilutoimittajan hommaa selostuskaraokessa klo 10–16. Anna palautetta: ruusuja, risuja, toiveita tai vaatimuksia tai kysy sinua kiinnostavista asioista urheilun johdolta. Panu Pokkinen ja Roope Portman toimivat myös selostuskaraoken isäntinä. Lisäksi paikalla on kiinnostavia vieraita: kiekkolegenda Veli-Pekka Ketola on teltalla yleisön jututettavissa kello 10.30–11.30, nyrkkeilyn tuore porilainen EM-kultamitalisti Elina Gustafsson tavattavissa teltalla noin kello 12–13. Ajat kannattaa tarkistaa teltalta. Toimittajat Kristiina ja Mikko Kekäläinen ovat paikalla klo 13–15. Aiheina menneet olympialaiset, talven iso hiihtopaketti ja illan urheiluvisa-keskustelu. Kekäläiset juontavat myös urheiluvisa Kesäpähkinä livenä Porin Pub Winstonissa – ja myös Areenassa!

TO 19.7. Uudet sukupolvet
YleX Aamun Viki & Köpi tulevat lähetyksen jälkeen mestoille telttaan moikkaamaan Porin kuuntelijoita. Teltalla pyörii myös Kioskin Gogin ja Matin viihde vai asia -onnenpyörä. Gogi ja Matti tekevät vieraiden kanssa livehaastiksia pyörän arpomista aiheista. Esittelyssä on myös elokuussa käynnistyvä Nettiä ikä kaikki -kampanja, jossa etsitään seniorikansalaisille auttajia digiasioissa. Kampanjasta kertovat Ylen kuuluttaja Anna-Liisa Tilus ja kampanjan tuottajat Katja Solla ja Karita Korolainen sekä SeniorSurf-toiminnasta vastaava Liisa Tiainen.

PE 20.7. Lasten päivä
Lasten perjantaina Ylen teltassa on Pikku Kakkosen postin puuhapäivä. Tule tapaamaan Pikku Kakkosen postin Iinaa. Iltapäivällä leikitään ja lauletaan yhdessä Iinan ja Tuomon kanssa klo 12, 14 ja 16. Paikalla lastenohjelmien toimittaja Petra Palola ja Pikku Kakkosen vastaava tuottaja Teija Ryösä sekä Tuomo Rannankari ja Iina Suominen.

SuomiAreena – Koko ohjelma ja kaikki puhujat