Hyppää pääsisältöön

Ella, Oskari ja Huu - jokainen päivä on uusi seikkailu!

Ella, Oskari ja Huu
Ella, Oskari ja Huu Kuva: Yle / Pikku Kakkonen Pikku Kakkonen,tunnekasvatus

Oskari on vauhdikas pikkupoika, joka tapaa pienen pilven ja he ystävystyvät. Yhdessä naapurintytön, Ellan, kanssa Oskari ja Huu-pilvi tutkivat lapsuuden tunnemaailman iloja ja pieniä myrskyjä. Jokainen päivä on heille uusi seikkailu ja mahdollisuus oppia yhdessä rohkeudesta, rehellisyydestä ja ystävyydestä.

Sarjassa käsitellään lasten näkökulmasta haastavia asioita, mutta se tehdään lapsen tasolta ja huumorin keinoin. Joka jaksolla on teemanaan eri tunne, jota tarkastellaan tarinan avulla. Sarjalle on ominaista lapsenomaisuus ja leikkisyys, sekä hahmojen tasa-arvoisuus. Tekijät ovat myös halunneet rohkaista lapsia ulkona leikkimiseen ja eri vuodenajoista nauttimiseen.

Ella, Oskari ja Huu
Ella, Oskari ja Huu Kuva: Yle / Pikku Kakkonen Pikku Kakkonen,tunnekasvatus
Ella, Oskari ja Huu
Ella, Oskari ja Huu Kuva: Yle / Pikku Kakkonen Pikku Kakkonen,Ella, Oskari ja Huu
Ella, Oskari ja Huu
Ella, Oskari ja Huu Kuva: Yle / Pikku Kakkonen Pikku Kakkonen,Ella, Oskari ja Huu

Alle kouluikäisille suunnatun sarjan perustana ovat Théo de Marcousin kirjoittamat ja Michael Dudok De Wit’in kuvittamat kuvakirjat. Kaunis kuvakerronta mukailee alkuperäisten kuvakirjojen tyyliä, yhdistäen vahvoja ääriviivoja ja herkkiä akvarellivärityksiä.

Ella, Oskari ja Huu on katsottavissa Areenassa 30 päivää ensilähetyksestä.

Asiasana: tunteet
Asiasana: tunteet asiasanat,Pikku Kakkonen
Asiasana: ajatuksia herättävä
Asiasana: ajatuksia herättävä Asiasana,Pikku Kakkonen
Pikku Kakkosen asiasanat: ystävyys
Pikku Kakkosen asiasanat: ystävyys Pikku Kakkonen,asiasanat
  • Pikku Kakkosen Eskari -sovellus vie kirjainten maailmaan

    Eskari-sovelluksen Lukivalmiudet-kokonaisuuden tehtävätyypit

    Pikku Kakkosen Eskari -sovelluksen lukivalmiuksiin liittyvässä kokonaisuudessa leikitään kirjaimilla, tavuilla ja sanoilla. Samalla harjoitellaan kirjaintuntemusta, sanojen alkuäänteiden ja -tavujen tunnistamista sekä kootaan kirjaimista ja tavuista merkityksellisiä sanoja.

  • Pikku Kakkosessa annetaan kaikille kehon osille nimi ja opetellaan uimapukusääntö

    Kesäkeskiviikkoisin tutustutaan kehoon ja turvataitoihin.

    Miten lapsi oppisi kunnioittamaan omaa ja toisen kehoa? Voiko turvataidoista puhua säikyttämättä lasta turhaan? Missä iässä turvataidoista voisi alkaa puhua? Väestöliiton mukaan lasten kehotunnekasvatus on tavallisten käytöstapojen harjoittelua ja omien oikeuksien opettelua.