Hyppää pääsisältöön

Juhlat päättyvät parhaimmillaan – Alcazar valmistautuu yhteislauluun ja jäähyväiskiertueelle

Alcazar.
Alcazarin Lina Hedlund (vas.), Andreas Lundstedt ja Tess Merkel ovat valmiita Allsång på Skanseniin. Alcazar. Kuva: SVT / Janne Danielsson Yle TV1,Allsång på Skansen,Alcazar,Lina Hedlund,Andreas Lundstedt,Therese Merkel

Allsång opå Skansenin yhteislaululavalle nousee haikea ja vauhdikas Alcazar-yhtye.

Alcazar perustettiin vuosituhannen vaihteessa ja diskotrio on siitä lähtien saanut paljon faneja. Yhtye valmistautuu parhaillaan syksyn jäähyväiskiertueelle. "Kahdenkymmenen vuoden jälkeen on aika löytää uusi polku, eikä se löydy diskopallosta", toteaa Tess Merkel.

Trion kaksi muuta jäsentä Lina Hedlund ja Andreas Lundstedt ovat samaa mieltä ja vahvistavat, että tunteet vaihtelevat.

"Nyt pistämme pillit pussiin, Alcazar on tehnyt musiikkia parikymmentä vuotta, mutta on muiden projektien aika", sanoo Hedlund, ja lisää olevansa kiitollinen, kun saa esiintyä toistamiseen yhteislaululavalla.

Yhtye sai kolme vuotta sitten johtaa kokonaisen tunnin yhteislaulua. Tänä vuonna kunnian saa Bo Kaspers Orkester. "On aika uskomatonta, että meille suotiin se kunnia. Minun on nipistettävä itseäni uskoakseni sen todeksi", Lundstedt ihmettelee.

Tänä vuonna yhtye jakaa lavan Uno Svenningssonin ja Jojje Wadeniuksen kanssa.

Yhteislaulun jälkeen on luvassa suuri lopetus. Jäähyväiskiertue starttaa 5. lokakuuta ja päättyy uudenvuoden aattona Cirkuksessa Tukholmassa. "Saatte kokea Alcazarin parhaimmillaan", yhtye lupaa.

"More is more, älkää unohtako. Aina on tilaa glitterille", heittää Lina Hedlund ja esittää toisen iskulauseen:

"More glitter, less bitter!"

Uno Svenningson.
Uno Svenningsson esiintyy kesän neljännessä jaksossa. Uno Svenningson. Kuva: SVT / Janne Danielsson Yle TV1,Allsång på Skansen,Uno Svenningsson

Ruotsinkielinen teksti: Anne Hietanen
Suomennos: Eva Lamppu

Allsång på Skansen esitetään Yle TV1:ssä ja Areenassa tiistaina 17.7.2018 poikkeuksellisesti klo 21.10 alkaen. Ohjelman suomeksi selostaa Hanna Pakarinen.

Keskustele