Hyppää pääsisältöön

Kesäksi kotiin – Tarja Visan ja Anna-Julia Kontio, kovalla työllä maailmanmaineeseen

Kesäksi kotiin -sarjassa Ella Kannisen vieraina ovat Tarja Visan ja Anna-Julia Kontio.
Kesäksi kotiin -sarjassa Ella Kannisen vieraina ovat Tarja Visan ja Anna-Julia Kontio. Kesäksi kotiin -sarjassa Ella Kannisen vieraina ovat Tarja Visan ja Anna-Julia Kontio. Yle TV1,Ella Kanninen,Anna-Julia Kontio,Kesäksi kotiin

TV1 perjantaina 27.7.2018 klo 20.00 - 20.30, uusinta lauantaina 28.7. klo 00.00 ja sunnuntaina 29.7. klo 11.05
Katsottavissa Areenassa

Maailmalla menestyneen Buddha-Bar -ravintolaimperiumin luonut Tarja Visan päätyi alun alkaen Pariisiin mallin töiden takia vain 16-vuotiaana.

Edesmenneen ranskalaisen aviomiehensä kanssa Visan riskeerasi 90-luvulla kaiken, kun pariskunta kokeili täysin uudenlaista ravintolakonseptia Pariisin vaativalla yökerhoalalla. Nyttemmin 25 kansainvälisen ravintolan ketjua, luksushotelleja ja kylpylöitä luotsaava Visan on yksi loistavasti menestyneistä suomalaisyrittäjistä maailmalla.

Anna-Julia Kontio on kohonnut vauhdilla esteratsastajien kansainväliselle huipulle. Vuonna 2016 kilpailumenestys ja sijoitukset toivat Kontiolle paikan lajin maailmanlistan sadan parhaan joukossa.

Tarja Visan ja Anna-Julia Kontio ovat toimittaja Ella Kannisen vieraana ohjelmasarjassa Kesäksi kotiin. Ella keskustelee vieraidensa kanssa siitä, minkälaista on tasapainoilla kahden maan ja kahden kulttuurin välissä.

Parikkalasta Pariisiin

Tarja Visan lähti nuorena tyttönä Parikkalasta Pariisiin tekemään kesäksi mallintöitä ja jäi sille tielle.

Ranskasta puolisonsa löytänyt Tarja matkusti paljon mallintöiden ja puolisonsa kanssa, Hän keräsi vaikutteita eri kulttuureista, ravintoloista ja ihmisten kanssa toimimisesta. Tarja sai miehensä kanssa kaksi tytärtä, joista toinen asuu Lontoossa ja toinen Pariisissa, mutta kotiäitiys ei olut Tarjan juttu.

Tarja puolisoineen perusti Buddha-Bar -nimellä tunnetun ravintolan, jossa oli vaikutteita niin Aasiasta kuin Hawajiltakin. Suurta suosiota saaneeseen ravintolakonseptiin kuului live-dj:t ja ravintolalle tunnusomainen lounge-musiikki. Tästä musiikin merkittävästä roolista parin ravintolassa sai alkunsa Tarjan ura myös levy-yhtiön johdossa.

Vuonna 2010 Tarjan puoliso ja liikekumppani menehtyi ja Tarja vetäytyi hetkeksi miettimään mitä tekee elämässään jatkossa. Työ ravintolanimperiumin johdossa, tosin nyt yksin, vei lopulta voiton.

Nyttemmin Tarjan yritys on laajentanut myös hotelli- ja kylpyläalalle. Helppoa elämä naisena yrityksen johdossa ei ole ollut, varsinkaan puolison menehdyttyä. Tarja sanoo olleensa usein ”krokotiilien” ympäröimänä ja tehneensä kolme kertaa enemmän töitä kuin miehet päästäkseen siihen asemaan, missä on.

Kellon tarkasti töihin ja vapaalle

Anna-Julia Kontio suuntasi jo 12-vuotiaana kisamatkoilleen ulkomaille.

Ratsastajan uran myötä kansainvälisyydestä on tullut oleellinen osa Anna-Julian työtä. Ammattitasolla ratsastajan on siirryttävä Suomesta lähemmäs Euroopan sydäntä, puhumattakaan ammattiratsastuksen pitkistä perinteistä ja osaamisesta muualla Euroopassa.

Anna-Julian pisin yksittäinen ulkomaankokemus on Sveitsistä, jossa hän asui lähes viisi vuotta. Anna-Julia juurtui kellon tarkkaan työaikojen noudattamiseen, mutta myös viettämään vapaa-aikaa. Suomessa päivät saattoivat venyä usein työajan ulkopuolelle, mutta Sveitsissä töiden jälkeen lähdettiin yhtä säntillisesti viettämään vapaa-aikaa.

Viimeisimmän kilparatsunsa Lorenzon sanotaan nostaneen Anna-Julian maailman parhaimmistoon vain muutamassa kuukaudessa. Sveitsin, Belgian ja Saksan kautta uuden tukikohdan Briteistä löytänyt nuori nainen työskentelee parhaillaan sekä kilparatsastajana että valmentajana.

Teksti: Taina Heinonen

Keskustele
  • Hartausohjelmissa kysellään toivoa ja lohdutusta Ukrainan tilanteeseen

    Television ja radion hartausohjelmissa rukoillaan rauhaa.

    Hartausohjelmissa rukoillaan rauhan puolesta ja etsitään rohkaisua levottomuuden keskelle. Ukrainan tilanne näkyy ja kuuluu lähipäivinä sekä televisio- ja radiojumalanpalveluksissa, aamu- ja iltahartauksissa että Pisara-ohjelmassa. Sunnuntaina 13.3. klo 10 lähetetään myös suorana Yle TV1:llä ekumeeninen ja uskontojen välinen Rauhanrukous Ukrainan puolesta.

  • Alkuvuoden hartausohjelmissa uskon pohdintaa ja postikortteja maailmalta

    Radion ja tv:n hartausohjelmissa toivoa sävelin ja sanoin.

    Vuoden 2022 alkupäivinä on tarjolla runsas kattaus hartausohjelmia. Televisiossa nähdään arkistojen kätköistä nostalginen jumalanpalveluslähetys Lakeuden Rististä. Loppiaisena pohditaan lähetystyötä Nojatuolikirkossa. Radiossa kuullaan mm. moderni Verkoston jumalanpalvelus Munkkiniemestä sekä eri-ikäisten yhteisöllinen radiomessu suorana Haapajärven kirkosta. Radiohartauksissa saadaan postikortteja maailmalta. Musiikkina jumalanpalveluslähetyksissä kuullaan niin kanteleen helkyntää kuin urkuja ja bändimusiikkia.