Hyppää pääsisältöön

Vallan ja rakkauden välissä – näyttävä draamasarja Euroopan historiasta

Näyttävä kolmiosainen draamasarja kertoo valtapelistä, rakkaudesta ja kappaleen Euroopan historiasta.
Nuoren Burgundin Marian roolin näyttelee Christa Théret ja Maximilianina nähdään Jannis Niewöhner. Näyttävä kolmiosainen draamasarja kertoo valtapelistä, rakkaudesta ja kappaleen Euroopan historiasta. Yle TV1,Vallan ja rakkauden välissä

TV1 keskiviikkoisin 31.7. - 14.8.2019 klo 22.55 - 00.25, Areenassa 14 päivää

Burgundin herttuakunta, vuonna 1477. Varakkaan ja mahtavan alueen hallitsija, herttua Kaarle Rohkea kuolee Nancyn taistelussa.

Ainoa perillinen, nuori Burgundin Maria (Christa Théret) julistautuu herttuattareksi. Kauanko itsellinen nainen pysyy vallassa, sillä voimakkaat hallitsijat ympärillä ovat valmiita jakamaan Burgundin.

Näyttävä kolmiosainen saksalais-itävaltalainen draamasarja Vallan ja rakkauden välissä (16) kertoo valtapelistä, rakkaudesta ja kappaleen Euroopan historiasta.

Näyttävä kolmiosainen draamasarja kertoo valtapelistä, rakkaudesta ja kappaleen Euroopan historiasta.
Burgundin Maria (Christa Théret, kesk.), hänen äitipuolensa Margaret of York (Alix Poisson) ja hovineito (Miriam Fussenegger). Näyttävä kolmiosainen draamasarja kertoo valtapelistä, rakkaudesta ja kappaleen Euroopan historiasta. Yle TV1,Miriam Fussenegger,Christa Theret,Alix Poisson,Vallan ja rakkauden välissä

Yllättävä avioliittotarjous

Keskiajalla nykyinen Eurooppa oli sirpaleisten pikkuvaltioiden sekä kilpailevien aatelis- ja hallitsijasukujen temmellyskenttä. Valta saattoi vaihtua hetkessä.

Burgundin Maria on vaikeassa tilanteessa, sillä nainen ei voi periä maata. Ei kulu kauaakaan, kun herttuatar saa varteenotettavan avioliittotarjouksen Habsburgien suvulta.

Usean kansallisuuden muodostaman Pyhän saksalais-roomalaisen valtakunnan keisari Fredrik III (Tobias Moretti) tarjoaa poikaansa Maximiliania (Jannis Niewöhner) puolisoksi Marialle.

Näyttävä kolmiosainen draamasarja kertoo valtapelistä, rakkaudesta ja kappaleen Euroopan historiasta.
Keisari Fredrik III (Tobias Moretti) järjestelee avioliittoa. Näyttävä kolmiosainen draamasarja kertoo valtapelistä, rakkaudesta ja kappaleen Euroopan historiasta. Yle TV1,Tobias Moretti,Vallan ja rakkauden välissä

Herttuakunnan tulevaisuus

Avioliitto vaikuttaisi hajanaisten pikkuvaltioiden keskinäisiin voimasuhteisiin, ja siksi sillä oli vastustajansa. Mitä hyvää naimakauppa tarjoaisi Burgundille ja Habsburgeille?

Naapurimaiden hallitsijat yrittävät kaikin keinoin estää Burgundia luisumasta osaksi Pyhän saksalais-roomalaisen keisarikunnan kasvavaa valtaa.

Ranskan kuninkaalla Ludvig XI:lla (Jean-Hugues Anglade) on myös omia suunnitelmiaan Burgundin tulevaisuudesta ja poikansa Kaarlen (Max Baissette) avioliitosta.

Näyttävä kolmiosainen draamasarja kertoo valtapelistä, rakkaudesta ja kappaleen Euroopan historiasta.
Ranskan kuninkaan poika Kaarle (Max Baissette). Näyttävä kolmiosainen draamasarja kertoo valtapelistä, rakkaudesta ja kappaleen Euroopan historiasta. Yle TV1,Vallan ja rakkauden välissä

Mitä uhrauksesta seuraa?

Kaksi vastentahtoista nuorta joutuu mukautumaan valtakunnan etuun. Voiko uhraus tuoda heille itselleen maallisen hyvän ja sotilaallisen turvallisuuden lisäksi odottamattoman onnen?

Historiallisista henkilöistä draamasarjassa tavataan muun muassa Kaarle Rohkean puoliso Margaret of York (Alix Poisson), Geldernin herttua Adolf von Egmond (Fritz Karl) ja Ranskan kuningatar, Savoijin Charlotte (Sylvie Testud). Mukava ovat myös Jan van Coppenolle (Sebastian Blomberg), Ulrich Fugger (Martin Wuttke), Philippe de Commines (Nicolas Wanczycki) ja Wolfgang von Polheim (Stefan Pohl). Marian hovineitoa näyttelee Miriam Fussenegger.

Maximilian, das Spiel von Macht und Liebe. Ohjaus: Andreas Prochaska. Käsikirjoitus: Martin Ambrosch. Tuotanto: MR Film, Beta-Film/ZDF, Saksa ja ORF, Itävalta 2017. Draamasarjaa on esitetty Ykkösellä edellisen kerran vuonna 2018.

Keskustele