Hyppää pääsisältöön

Prisma: Kyllä lääkäri tietää – totuus terveysväittämien takana

Lääkäri ja toimittaja Michael Mosley tutkii terveyden muoti-ilmiöitä ja terveysväittämiä.
Lääkäri Michael Mosley selvittää, pitävätkö erilaiset terveysväittämät paikkansa. Lääkäri ja toimittaja Michael Mosley tutkii terveyden muoti-ilmiöitä ja terveysväittämiä. Kuva: BBC 2016 Yle TV1,Michael Mosley,prisma: kyllä lääkäri tietää

TV1 keskiviikkoisin 8. - 29.8.2018 klo 19.00 -19.55, uusinta lauantaisin klo 13.40 ja tiistaisin n. klo 22.45
Areenassa 14 päivää

Meitä neuvotaan koko ajan, miten pitäisi elää. Mihin terveysneuvoihin voi luottaa?

Lääkäri ja toimittaja Michael Mosley ja hänen tutkijatiiminsä ottavat selvää, onko terveyden muoti-ilmiöissä, kohuotsikoissa ja terveysväittämissä perää.

Sarjan neljännellä tuotantokaudella mukana ovat tutut kirurgi Gabriel Weston sekä lääkärit Christoffer van Tulleken ja Saleyha Ahsan.

Vähemmän kiloja, vähällä vaivalla

Sarjan aloitusjaksossa tutkitaan, miten polttaa kehosta rasvaa lisäämättä liikuntaa, ja miten bionisen keinosilmän avulla voidaan korjata näköä.

Toisessa jaksossa testataan, kuinka ruoka-aikojen vaihtelu auttaa laihtumisessa ja miten hoitaa maapähkinäallergiaa? Michael Mosley tutkii myös minkälaisia terveysvaikutuksia alkoholilla on.

Oliviiöljy terveellistä?

Oliiviöljyllä on terveystuotteen maine, mutta onko se sitä? Sarjan kolmannessa jaksossa neuvotaan myös mistä tunnistaa verenmyrkytyksen? Michael Mosley selvittää lihansyönnin terveellisyyttä.

Neljännessä jaksossa Mosleyn tiimi tutkailee, miten pitää motivaatiota yllä ja miten nukkua paremmin. Lääkäreillä on tarjota uusia keinoja pysyä terveempänä ja hoikempana.

Trust Me I´m A Doctor. Tuotanto: BBC, Britannia,

Keskustele
  • Hartausohjelmissa kysellään toivoa ja lohdutusta Ukrainan tilanteeseen

    Television ja radion hartausohjelmissa rukoillaan rauhaa.

    Hartausohjelmissa rukoillaan rauhan puolesta ja etsitään rohkaisua levottomuuden keskelle. Ukrainan tilanne näkyy ja kuuluu lähipäivinä sekä televisio- ja radiojumalanpalveluksissa, aamu- ja iltahartauksissa että Pisara-ohjelmassa. Sunnuntaina 13.3. klo 10 lähetetään myös suorana Yle TV1:llä ekumeeninen ja uskontojen välinen Rauhanrukous Ukrainan puolesta.

  • Alkuvuoden hartausohjelmissa uskon pohdintaa ja postikortteja maailmalta

    Radion ja tv:n hartausohjelmissa toivoa sävelin ja sanoin.

    Vuoden 2022 alkupäivinä on tarjolla runsas kattaus hartausohjelmia. Televisiossa nähdään arkistojen kätköistä nostalginen jumalanpalveluslähetys Lakeuden Rististä. Loppiaisena pohditaan lähetystyötä Nojatuolikirkossa. Radiossa kuullaan mm. moderni Verkoston jumalanpalvelus Munkkiniemestä sekä eri-ikäisten yhteisöllinen radiomessu suorana Haapajärven kirkosta. Radiohartauksissa saadaan postikortteja maailmalta. Musiikkina jumalanpalveluslähetyksissä kuullaan niin kanteleen helkyntää kuin urkuja ja bändimusiikkia.