Hyppää pääsisältöön

Ulkolinja: Ruotsin uusi pakolaispolitiikka

Mikä muutti Ruotsissa pitkään jatkuneen liberaalin maahanmuuttopolitiikan?
Rajatarkastuksen Ruotsin ja Tanskan välillä otettiin käyttöön 2016. Mikä muutti Ruotsissa pitkään jatkuneen liberaalin maahanmuuttopolitiikan? Yle TV1,Ulkolinja: Ruotsin uusi pakolaispolitiikka

TV1 torstaina 9.8.2018 klo 22.40 - 23.40, uusinta keskiviikkona 15.8. klo 23.35
Areenassa 26 päivää

Syksy vuonna 2015 oli Euroopassa poikkeuksellinen. Syyriasta, Afganistanista, Irakista ja Eritreasta saapui yli miljoona turvapaikanhakijaa.

Ruotsi tunnettiin pitkään liberaalista suhtautumisesta maahanmuuttajiin. Pakolaiskriisi sai myös Ruotsin tiukentamaan pakolaispolitiikkaansa. Ohjaaja Pontus Mattssonin dokumentissa kysytään, miten näin kävi?

Tvärvändningen – svängningen i flyktpolitiken. Tuotanto: SVT, Ruotsi, 2017.

  • Hartausohjelmissa kysellään toivoa ja lohdutusta Ukrainan tilanteeseen

    Television ja radion hartausohjelmissa rukoillaan rauhaa.

    Hartausohjelmissa rukoillaan rauhan puolesta ja etsitään rohkaisua levottomuuden keskelle. Ukrainan tilanne näkyy ja kuuluu lähipäivinä sekä televisio- ja radiojumalanpalveluksissa, aamu- ja iltahartauksissa että Pisara-ohjelmassa. Sunnuntaina 13.3. klo 10 lähetetään myös suorana Yle TV1:llä ekumeeninen ja uskontojen välinen Rauhanrukous Ukrainan puolesta.

  • Alkuvuoden hartausohjelmissa uskon pohdintaa ja postikortteja maailmalta

    Radion ja tv:n hartausohjelmissa toivoa sävelin ja sanoin.

    Vuoden 2022 alkupäivinä on tarjolla runsas kattaus hartausohjelmia. Televisiossa nähdään arkistojen kätköistä nostalginen jumalanpalveluslähetys Lakeuden Rististä. Loppiaisena pohditaan lähetystyötä Nojatuolikirkossa. Radiossa kuullaan mm. moderni Verkoston jumalanpalvelus Munkkiniemestä sekä eri-ikäisten yhteisöllinen radiomessu suorana Haapajärven kirkosta. Radiohartauksissa saadaan postikortteja maailmalta. Musiikkina jumalanpalveluslähetyksissä kuullaan niin kanteleen helkyntää kuin urkuja ja bändimusiikkia.