Hyppää pääsisältöön

Versaille-yhtye: “bändimusiikki on nousemassa ja me ajetaan sitä junaa”

Versaille
Versaille Bändi

Turkulainen Versaille tuli tammikuussa YleX:lle tutuksi, kun uuden musiikin ohjelmien Anne Lainto ja Ida Karimaa valitsivat sen viikon Nosteessa bändiksi.

Tänään uuden Eka-sinkun julkaissut Elektropoppia soittava yhtye uskoo bändimusiikin toisen aallon olevan tuloillaan, vaikka viime vuosina esimerkiksi DJ:t, räppärit ja yksittäiset solistit ovatkin yleistyneet soittolistoilla ja keikkalavoilla nopeaan tahtiin.

– Mä näen että sillä on kirkas tulevaisuus, mutta se tulee vaan vähän eri kautta kuin ennen. Rokkibändit ei ehkä enään ole se juttu, mut tällänen modernimpi katsaus voisi toimia, yhtyeen laulaja-kitaristi Teemu Javanainen pohtii.

Uutta aaltoa artistin mukaan edustavat esimerkiksi Clean Bandit, sekä kotimainen Ruusut. Molemmat ovat yhtyeitä, mutta silti täysin eri asia, kuin mitä bändimusiikki on aiemmin aiemmin ollut. Kysyttäessä edustaako Versaille tätä uutta aaltoa, Javanainen vastaa itsevarmasti:

– Joo todellakin. Me ajetaan sitä junaa.

Coverbändistä yhdeksi Suomen lupaavimmaksi indiepop-yhtyeeksi

Teemu Javanaisen taival muusikkona alkoi jo kuusivuotiaana, kun kateellisuus veljien soittoharrastuksesta sai nuoren pojan haluamaan artistiksi. Lopulta tie vei Metallican kappaleita soittavaan coverbändiin, josta nykyinen yhtye alkoi muotoutua.

Vuonna 2014 otettiin Versaille-nimi haltuun ja genre vaihtui indierockin kautta poppiin.

– Kai silloin halusi vaihtelua siihen mitä on tehnyt ja se vaan tapahtui. Samalla kun on itse kasvanut, niin on myös musiikkimaku on laajentunut ja siten myös se, minkälaista musiikkia tykkää tehdä, Javanainen tiivistää.

Versaille
Versaille Bändi

Kontaktit keikan takahuoneesta

Eka on Versaillen viides single, vaikka sen lisäksi yhtyeen Spotifystä löytyy vain kaksi kappaletta Terveisii sun seuraavalle, sekä Yks muiden joukossa.

Aiemmin julkaistut Jotkut vielä tanssii ja Hukut hiljaa eivät enää bändin solistin mukaan edustaneet bändin nykyistä linjaa.

Uudemmille kappaleille löytyi oikeat kontaktit tekijätiimiin.

Mikko Tiainen on meidän vanha tuttu Turusta. Jonkun keikan bäkkärillä ollaan varmaan ensimmäistä kertaa morotettu ja sitten on jossain vaiheessa tuli mieleen, että mitä jos tehtäisiin Mikon kanssa musaa. Sitä kautta löydettiin se soundi, jota Versaille on tällä hetkellä.

Nykyään kappaleiden ensimmäiset versiot ovat Javanaisen ja Tiaisen käsialaa, jonka jälkeen sovitustyöhön yhtyy koko bändi.

Eka ykköseksi

Yhtye kertookin säveltävänsä musiikkia ahkerasti ja edistävän uraansa lähtökohtaisesti kappaleet edellä: esimerkiksi tätä sinkkua varten sävellettiin yhteensä 27 eri kappaletta, joista yksi tuli nyt ulos.

– Tärkeintä on ollut koko alkuvuoden, että ollaan vaan tehty sairaasti biisejä. Kun saatiin sopimus Fried musicille / Emille, niin se on tietenki vaan buustannut sitä, että on kunnon draivi päällä ollaan tehty biisejä ihan sikana.

Ennen Ekaa julkaistu sinkku Terveisii sun seuraavalle striimasti Suomen 50 viraalisinta-listan sijalle 41. Uusimmalla lohkaisulla on jo selvästi korkeammat tavoitteet:

– Kyllähän se sinne ykköseks menee. Eka on ekana, eikö sen niin pitäisi olla, Javanainen naurahtaa.

Versaille
Versaille Bändi

Nosteesta nimet paperiin

Versaillen Terveisii sun seuraavalle oli YleX:n Nosteessa tämän vuoden tammikuussa, jonka vuoksi levy-yhtiön edustajat olivat kuulleet kappaleen radiosta.

– Sitten meille laitettiin sähköpostia ja kysyttiin, onko meillä jo levy-yhtiötä ja haluammeko tulla juttelemaan. Tavattiin muutamat kerrat, kuunneltiin biisejä ja lopulta kirjoitimme sopimuksen, Javanainen kertoo.

– Olihan se aika uskomaton fiilis.

Nälkä on nuorella yhtyeellä selvästi kova. Nelikko on esiintynyt Ruisrockin Minirantalavalla jo vuonna 2015, mutta kysyttäessä missä Teemu Javanainen näkee Versaillen viiden vuoden kuluttua, on vastaus välitön ja itsevarma:

– Ruisrockin rantalavalla.