Hyppää pääsisältöön

Kioski FOOD: Vihreä keitto ja leipätikut -resepti

Vihreä keitto ja leipätikut
Vihreä keitto ja leipätikut Kuva: Anna-Kreetta Saarinen/Yle keitot,ruoka

Kioski FOOD on uusi ruokakanava Youtubessa ja Instagramissa.
Sara Parikka kokkaa ja opettelee uusia, helppoja reseptejä livenä joka torstai klo.17.00!

Vihreä keitto ja leipätikut (kahdelle)

 • 7 dl vettä
 • 2 tl suolaa
 • 250g nippu tuoretta parsaa
 • 400 g pakasteherneitä
 • 100g parmesan- tai muuta vastaavaa pastajuustoraastetta
 • 100 g suolapähkinöitä
 • 6 paahtoleivän siivua
 • n. 3 rkl oliiviöljyä

Laita uuni kuumenemaan 225 asteeseen. Laita hellalle kattilaan 7 dl vettä ja 2 tl suolaa, levy toiseksi tai kolmanneksi kovimmalle. Kuori parsat, eli poista n. 2 cm varresta ja kuori nupusta alaspäin kuorimaveitsellä. Palastele parsat n. 3 cm palasiksi ja laita ne kattilaan. Jätä kiehumaan. Laita sitten 6 viipaletta paahtoleipää uuninpellille leivinpaperin päälle, viipaloi niistä jokainen pitkittäin neljäksi tai viideksi tikuksi. Ripsi leipätikkujen päälle oliiviöljyä, voit laittaa myös valkosipulijauhetta tai kaapistasi löytyviä yrttejä. Kun uuni on kuumennut, laita tikut uuniin keskitasolle. Laita kello soittamaan 5 minuutin päästä.

Lisää pakasteherneet kattilaan ja sekoita. Anna kiehua noin viisi minuuttia, tai kunnes olet saanut leipätikut uunista. Ota kattila tämän jälkeen levyltä ja soseuta sauvasekoittimella huolellisesti. Kaada parmesanit keittoon ja sekoita, anna levätä hetken. Laita keitto lautasille ja ripottele suolapähkinät keittoannoksien päälle. Tarjoa leipätikut ohessa tai keittoon aseteltuina.

 • Ankea suomalainen ruokakulttuuri jäi menneille vuosikymmenille

  Makumaisemamme kansainvälistynyt viime vuosina.

  Suomalainen ruokaperinne on muuttunut vaurastumisen ja yhteiskunnallisen kehityksen myötä. Kansainvälistyminen ja uudet raaka-aineet muokkaavat makutottumuksiamme. Yhä useampi myös ilmentää identiteettiään ja arvojaan ruuan kautta. Voidaanko enää edes puhua käsitteestä "suomalainen ruokakulttuuri"?

 • Kioski FOOD: helpot linssiburritot

  Tässä ohje nopeisiin ja helppoihin linssiburritoihin.

  Kioski FOOD on uusi ruokakanavaYouTubessa ja Instagramissa. Sara Parikka kokkaa ja opettelee uusia, helppoja reseptejä livenä joka torstai klo 17.00! Nopeat linssiburritot: 2,5 dl vettä 1dl kuivia, punaisia linssejä 1/2 dl tummaa soijarouhetta puolikas tölkki tomaattimurskaa 3 rkl rypsiöljyä 1 kasvisliemikuutio 2 kynttä valkosipulia 1 sipuli pippuria voit la

Lue myös - yle.fi:stä poimittua

Uusimmat sisällöt - Ruoka

 • Jos joku asia suomalaisia yhdistää, niin se on ehdottomasti kahvihetki

  Rakkaalla kahvihetkellä on monta erilaista nimeä.

  Ihmiset juovat tätä nykyä Suomessakin monia erilaisia, usein vieraskielisiä nimillä kutsuttavia kahveja, mutta itse kahvihetki on ainakin monille Aristoteleen kantapään facebook- ryhmän jäsenistä perisuomalainen. Päiväkahviseuraa kukaan enää lehti-ilmoituksella tuskin itselleen etsii, mutta päiväkahvit on kyllä selvästi monelle yhtä kuin päivän ykköshetki .

 • Ankea suomalainen ruokakulttuuri jäi menneille vuosikymmenille

  Makumaisemamme kansainvälistynyt viime vuosina.

  Suomalainen ruokaperinne on muuttunut vaurastumisen ja yhteiskunnallisen kehityksen myötä. Kansainvälistyminen ja uudet raaka-aineet muokkaavat makutottumuksiamme. Yhä useampi myös ilmentää identiteettiään ja arvojaan ruuan kautta. Voidaanko enää edes puhua käsitteestä "suomalainen ruokakulttuuri"?

 • Makupaloissa tehtiin ruokaa hauskasti ja helposti

  Janne Pekkala ja Timo Nykyri kokkasivat arkeen ja juhlaan.

  Makupalat-ohjelmassa ammattikokki Janne Pekkala ja toimittaja Timo Nykyri valmistivat konstailematonta kotiruokaa. Kansansuosioon nousseessa tv-ohjelmassa kokattiin myös juhlahetkiin Juhlamakupaloissa.

 • Kioski FOOD: helpot linssiburritot

  Tässä ohje nopeisiin ja helppoihin linssiburritoihin.

  Kioski FOOD on uusi ruokakanavaYouTubessa ja Instagramissa. Sara Parikka kokkaa ja opettelee uusia, helppoja reseptejä livenä joka torstai klo 17.00! Nopeat linssiburritot: 2,5 dl vettä 1dl kuivia, punaisia linssejä 1/2 dl tummaa soijarouhetta puolikas tölkki tomaattimurskaa 3 rkl rypsiöljyä 1 kasvisliemikuutio 2 kynttä valkosipulia 1 sipuli pippuria voit la

 • Kioski FOOD: Tofu bowl -resepti

  Kioskin uuden ruokakanavan FOODin ensimmäinen resepti.

  Kioski FOOD on uusi ruokakanava Youtubessa. Sara Parikka kokkaa ja opettelee uusia, helppoja reseptejä livenä joka torstai klo.17.00! Ensimmäisessä lähetyksessä valmistui herkullinen Tofu Bowl.

 • Alexandran kasvisopas

  Luonnon tarjoamat vitamiinit ja mineraalit.

  Alexandra kirjoittaa lyhyesti siitä, mitä vitamiineja ja mineraaleja tärkeimmät kasviksemme ja yrttimme sisältävät. Opimme myös, mitkä kasvit auttavat mihinkin vaivaan ja mitä tunnettuja ja yllättäviä vaikutuksia niillä voi olla meille ja ympäristöllemme.