Kioski FOOD on uusi ruokakanava Youtubessa ja Instagramissa.
Sara Parikka kokkaa ja opettelee uusia, helppoja reseptejä livenä joka torstai klo.17.00!
Vihreä keitto ja leipätikut (kahdelle)
- 7 dl vettä
- 2 tl suolaa
- 250g nippu tuoretta parsaa
- 400 g pakasteherneitä
- 100g parmesan- tai muuta vastaavaa pastajuustoraastetta
- 100 g suolapähkinöitä
- 6 paahtoleivän siivua
- n. 3 rkl oliiviöljyä
Laita uuni kuumenemaan 225 asteeseen. Laita hellalle kattilaan 7 dl vettä ja 2 tl suolaa, levy toiseksi tai kolmanneksi kovimmalle. Kuori parsat, eli poista n. 2 cm varresta ja kuori nupusta alaspäin kuorimaveitsellä. Palastele parsat n. 3 cm palasiksi ja laita ne kattilaan. Jätä kiehumaan. Laita sitten 6 viipaletta paahtoleipää uuninpellille leivinpaperin päälle, viipaloi niistä jokainen pitkittäin neljäksi tai viideksi tikuksi. Ripsi leipätikkujen päälle oliiviöljyä, voit laittaa myös valkosipulijauhetta tai kaapistasi löytyviä yrttejä. Kun uuni on kuumennut, laita tikut uuniin keskitasolle. Laita kello soittamaan 5 minuutin päästä.
Lisää pakasteherneet kattilaan ja sekoita. Anna kiehua noin viisi minuuttia, tai kunnes olet saanut leipätikut uunista. Ota kattila tämän jälkeen levyltä ja soseuta sauvasekoittimella huolellisesti. Kaada parmesanit keittoon ja sekoita, anna levätä hetken. Laita keitto lautasille ja ripottele suolapähkinät keittoannoksien päälle. Tarjoa leipätikut ohessa tai keittoon aseteltuina.