Hyppää pääsisältöön

Realitysarjasta ajankohtainen Pernilla Wahlgren: "Kotona riittää draamaa, mutta katsojat pitävät rehellisyydestämme!"

Pernilla Wahlgren.
Pernilla Wahlgren Pernilla Wahlgren. Kuva: SVT / Janne Danielsson Yle TV1,Allsång på Skansen,Pernilla Wahlgren

Suosikkiartisti Pernilla Wahlgren on valmis kesän viidenteen Allsång på Skansen -jaksoon.

Pernilla Wahlgrenilla on takanaan pitkä ura laulajana ja näyttelijänä. On haastavaa keksiä asioita, joita Pernilla ei olisi uransa aikana tehnyt.

Hän on näyttelyt kummituslasta Ingmar Bergmanin elokuvassa Fanny ja Alexander, osallistunut lukuisia kertoja Melodifestivaleniin, nimetty Ruotsin seksikkäimmäksi naiseksi, markkinoinut sampoota ja perustanut oman vaatemerkin.

Viime aikoina Pernilla on yhdessä perheensä kanssa noussut tosi-tv-tähdeksi suositun Pernilla Wahlgrenin maailma -ohjelman (Wahlgrens värld) ansiosta.

"On ainutkertaista, että omassa perheessä on niin monta alan ammattilaista, ja että kaikilla menee hyvin. Kun kuljen kaupungilla ihmiset haluavat lähettää terveisensä lapsilleni Benjaminille tai Biancalle, ja erityisesti äidilleni, jota yleisö rakastaa!"

Pernilla Wahlgren, Bianca Wahlgren Ingrosso & Christina Schollin.
Pernilla ja tytär Bianca sekä äiti Christina. Pernilla Wahlgren, Bianca Wahlgren Ingrosso & Christina Schollin. Kuva: All Over Press Pernilla Wahlgren,Wahlgrens värld,Christina Schollin,Bianca Wahlgren Ingrosso

Bloggaajia, elokuvatähtiä, artisteja

Pernillan äiti on näyttelijälegenda, 80-vuotias Christina Schollin, joka on noussut sarjan suursuosikiksi.

Tytär Bianca Ingrosso on Ruotsin kuuluisimpia bloggajia ja mielipidevaikuttajia, ja poika Benjamin nähtiin lavalla viimeksi Lissabonissa, jossa edusti Ruotsia Euroviisuissa.

Lisäksi muutama menestynyt eno ja täti, ja pikkuhiljaa muodostuu kuva Wahlgren-Ingrosson vauhdikkaasta klaanista.

Jännittävää, loppuunmyyty show

Keskiössä on Pernilla itse. Hän on ajankohtainen myös oman show’nsa ansiosta. Siinä hän tarjoaa katsojille naurua ja kyyneleitä ja kertaa ajoittain vaiherikasta elämäänsä.

"Olin niin hermostunut ja mietin, haluaako kukaan tulla katsomaan minusta kertovaa esitystä. Mutta olemme houkutelleet täyden salin joka ilta. Lisäksi minulla on huipputiimi lavalla."

Pernilla Wahlgren.
Pernillan show "Kort, glad och tacksam" on ollut menestys. Pernilla Wahlgren. Kuva: Stella Pictures/All Over Press Pernilla Wahlgren,show

Pernilla Wahlgren ja hänen perheensä eivät piilota loistokasta elämäänsä, ja he kertovat myös avoimesti vaikeista asioista. Useimmiten palaute on myönteistä.

"Tietysti netissä leviää vihapuhetta. Bianca reagoi herkästi ilkeisiin kommentteihin. Usein saa viisikymmentä mukavaa kommenttia ja yhden ilkeän, ja tähän yhteen tarttuu. Yritän itsepäisesti keskittyä myönteisiin kommentteihin ja se auttaa!"

Ei aina suloista

Pernilla Wahlgrenin maailma -sarjan suosio johtuu todennäköisesti perheen avoimuudesta. Tv-tiimi saa kuvata virheettömästi sisustettuja olohuoneita ja sotkuisia kodinhoitohuoneita.

Välillä Pernilla esiintyy kameralle meikattuna ja kauniina. Toisinaan hän kuljeskelee kotonaan vasta heränneenä. Perhe näyttää avoimesti koko tunneskaalansa.

"Pohdimme ohjelmantekoa koska kotona on aina draamaa, riitelyä ja nahistelua. Katsojat ovat ilmeisesti tykänneet siitä, että olemme rehellisiä, ja on mukavaa, ettei aina tarvitse olla niin suloista."

Amanda Ginsburg.
Amanda Ginsburg esiintyy Allsång på Skansenilla. Amanda Ginsburg. Kuva: SVT / Janne Danielsson Yle TV1,Allsång på Skansen

Amanda Ginsburg - Pori Jazzista Allsång på Skanseniin.

Kauden viidennessä jaksossa tiistaina 24.7. esiintyvät myös tanssiyhtye Sannex ja jazzlaulaja Amanda Ginsburg.

Ginsburgin elämässä tapahtuu tällä hetkellä paljon. Hän julkaisi vuosi sitten appaleen Havsmelodi. Tammikuussa 2018 ilmestyi debyyttialbumi Jag har funderat på en sak, josta hän sai hienot arviot. Eräänä päivänä tuli soitto Allsång på Skansenilta.

"Jouduin istahtamaan hetkeksi ja miettimään mitä juuri tapahtui. Luulen, että tajuan sen vasta viisi minuuttia ennen esiintymistä."

Ginsburg ei ole aikaisemmin käynyt Skansenilla koska on viettänyt kesät purjehtien. "Yhteislaulu on minulle tuttua, kuten muillekin artisteille. Minulle tämä on iso asia, erittäin jännittävää ja rohkaisevaa."

Ginsburg uskoo, että jazzmusiikki on ajan hermolla, ja että sen suosio kasvaa. "Jazz sopii mainiosti juuri tälle lavalle. Se puhuttelee kaiken ikäisiä, niistähän yleisö koostuu." Ginsburg on esiintynyt tänä kesänä myös Pori Jazzissa Suomessa.

Ruotsinkielinen teksti: Anne Hietanen & Eva Frantz
Suomennos: Eva Lamppu

Allsång på Skansen suorana Yle TV1:ssä ja Areenassa tiistaina 24.7. klo 21.00. Ohjelman suomeksi selostaa Hanna Pakarinen.

Keskustele
  • Hartausohjelmissa kysellään toivoa ja lohdutusta Ukrainan tilanteeseen

    Television ja radion hartausohjelmissa rukoillaan rauhaa.

    Hartausohjelmissa rukoillaan rauhan puolesta ja etsitään rohkaisua levottomuuden keskelle. Ukrainan tilanne näkyy ja kuuluu lähipäivinä sekä televisio- ja radiojumalanpalveluksissa, aamu- ja iltahartauksissa että Pisara-ohjelmassa. Sunnuntaina 13.3. klo 10 lähetetään myös suorana Yle TV1:llä ekumeeninen ja uskontojen välinen Rauhanrukous Ukrainan puolesta.

  • Alkuvuoden hartausohjelmissa uskon pohdintaa ja postikortteja maailmalta

    Radion ja tv:n hartausohjelmissa toivoa sävelin ja sanoin.

    Vuoden 2022 alkupäivinä on tarjolla runsas kattaus hartausohjelmia. Televisiossa nähdään arkistojen kätköistä nostalginen jumalanpalveluslähetys Lakeuden Rististä. Loppiaisena pohditaan lähetystyötä Nojatuolikirkossa. Radiossa kuullaan mm. moderni Verkoston jumalanpalvelus Munkkiniemestä sekä eri-ikäisten yhteisöllinen radiomessu suorana Haapajärven kirkosta. Radiohartauksissa saadaan postikortteja maailmalta. Musiikkina jumalanpalveluslähetyksissä kuullaan niin kanteleen helkyntää kuin urkuja ja bändimusiikkia.