Hyppää pääsisältöön

Dokumenttiprojekti: Oleg ja sodan äänet

Kymmenvuotias Oleg ja hänen isoäitinsä ovat jääneet pikkukylään Itä-Ukrainaan sodan jalkoihin.
Taistelujen äänet ovat kymmenvuotiaan Olegin arkea. Kymmenvuotias Oleg ja hänen isoäitinsä ovat jääneet pikkukylään Itä-Ukrainaan sodan jalkoihin. Yle TV1,Dokumenttiprojekti: Oleg ja sodan äänet

TV1 maanantaina 20.8.2018 klo 21.30 - 22.30, uusinta sunnuntaina 26.8. klo 13.00
Katsottavissa Areenassa

Kymmenvuotias Oleg asuu isoäitinsä Alexandran kanssa Hnutoven kylässä Donetskin alueella Itä-Ukrainassa. Sodan eturintamassa.

Suurin osa pikkukylän asukkaista on lähtenyt ja sotilaat ovat vallanneet tyhjiä taloja. Oleg ja isoäiti haluaisivat jäädä, mutta elämä käy yhä vaikeammaksi, kun sodalle ei näytä tulevan loppua.

Isoäiti huolehtii

Oleg asuu isoäitinsä kanssa, sillä pojan äiti kuoli hänen ollessaan 4-vuotias. Isä on liian sairas huolehtiakseen pojastaan.

Oleg ja Alexandra ovat hyvin läheisiä ja he puhuvat lähes kaikesta. Pojalla on kuitenkin salaisuuksia: Hän kulkee yhä oikotietä pitkin auringonkukkapellon läpi, vaikka pelto on miinoitettu. Oleg kerää myös luoteja ja ohjusten sirpaleita. Hänellä on jo iso kokoelma sirpaleita, jotka ovat osuneet kylään.

Miten sota vaikuttaa lapsiin?

Tanskalaisohjaaja Simon Lereng Wilmontin palkittu dokumenttielokuva seuraa yli vuoden ajan poikaa ja hänen isoäitiään taisteluiden pauhatessa.

Dokumentti muistuttaa lasten kärsimyksistä ja sodasta, joka jatkuu edelleen.

The Distant Barking of Dogs. Tuotanto: Final Cut For Real, Mouka Filmi Oy, Story AB, Tanska, Suomi, Ruotsi, 2016.