Hyppää pääsisältöön

Dokumenttiprojekti: Takaisin vapauteen

Yli kahdenkymmennen vuoden vankilatuomion jälkeen Brian astelee vapauteen.
Yli kahdenkymmennen vuoden vankilatuomion jälkeen Brian astelee vapauteen. Yle TV1,Dokumenttiprojekti: Takaisin vapauteen

TV1 maanantaina 27.8.2018 klo 21.30 - 22.30, uusinta sunnuntaina 2.9. klo 13.00
Katsottavissa Areenassa

Elämä Los Angelesin eteläisessä kaupunginosassa on kovaa. Aseelliset yhteenotot ja huumeet leimaavat alueen arkea. On vaikea paeta köyhyyden ja rikollisuuden kehää.

South Los Angelesin kaduilla kasvanut Brian astelee vapauteen yli kahdenkymmenen vuoden vankilatuomion jälkeen.

Merkillinen maailma

Tanskalaisohjaaja Camilla Magid seuraa dokumentissaan 42-vuotiaan Brianin elämää. Miehen, joka on viettänyt koko aikuisikänsä vankilassa. Nyt hänen pitäisi sopeutua vieraalta tuntuvaan maailmaan, opetella internet, hankkia ajokortti ja töitä sekä löytää uusi rakkaus.

Palkitussa dokumentissa tavataan myös Juan. Koevapauteen päässyt teini-ikäinen Juan haluaa olla isä vauvaikäiselle tyttärelleen. Hän haluaa jättää taakseen huumeet ja katuelämän.

Seitsemänvuotiaan Giannin äiti Cezanne on päässyt vankilasta. Yhteiselo ei ole helppoa, varsinkaan kun äiti yrittää pitää poikansa pois kadulta.

Miten aloittaa alusta?

Magid on seurannut päähenkilöitään ja heidän perheitään kahden vuoden ajan. Miten aloittaa alusta vuosikymmenien vankilatuomion jälkeen? Miten kasvaa ihmiseksi uudelleen yhteiskunnassa, jossa apua saa niukasti.

Dokumentti näyttää, minkälaisen jäljen vankilajärjestelmä jättää. Järjestelmä, joka keskittyy rikostenehkäisyn ja yhteiskuntaan sopeuttamisen sijaan rangaistuksiin.

Land of the Free (Transformations). Tuotanto: Final Cut For Real/Tuffi Films, Tanska, Suomi, 2018.