Hyppää pääsisältöön

Dokumenttiprojekti: Vihan kehto

Norjalainen dokumentaristi Håvard Bustnes etsii totuutta Kreikan Kultaisen aamunkoiton hymyilevien naisten takana.
Ourania Michaloliakos jatkaa isänsä jäljissä politiikassa. Norjalainen dokumentaristi Håvard Bustnes etsii totuutta Kreikan Kultaisen aamunkoiton hymyilevien naisten takana. Yle TV1,Dokumenttiprojekti: Vihan kehto

TV1 maanantaina 13.8.2018 klo 21.30 - 22.30, uusinta sunnuntaina 19.8. klo 22.50
Areenass 30 päivää

Kreikkalaispuolueen Kultaisen aamunkoiton edustajia syytetään rikollisen uusnatsipuolueen johtamisesta ja tärkeimpiä henkilöitä vangitaan. Kun miehet ovat vankilassa, mitä tapahtuu heidän perheenjäsenilleen ja puolueelle?

Norjalainen dokumentaristi Håvard Bustnes etsii selitystä radikaalin äärioikeistopuolueen menestykselle. Bustnes kuvauryhmineen pääsee puolueen salaisiin kammioihin ja tutustuu sisäpiirin elämään.

Äiti, vaimo ja tytär

Dokumenttielokuvassa Vihan kehto (16) seurataan kolmen pidätetyn perheenjäsentä oikeudenkäynnin ajan.

Päähenkilöinä ovat puolueen johtajan Nikolaos Michaloliakosin tytär Ourania, puolueen keskuskomitean jäsenen Georgious Germenisin vaimo Jenny ja puoleaktiivin Panagiotis Iliopoulosin äiti Dafni.

Miten naiset kamppailevat miestensä ja puolueen maineen puolesta?

Naiset jatkavat puoluetyötä

Naiset yrittävät kaikkensa pitääkseen puolueen ja perheensä kasassa, kun miehet ovat vangittuina. Naisten mielestä miehet ovat syyttömiä ja vangitseminen osa laajempaa salaliittoa.

Tammikuussa 2015 pidettyjen parlamenttivaalien jälkeen puolue onnistui säilyttämään asemansa maan viidenneksi suurimpana puolueena. Miten oikeudenkäynti vaikuttaa puolueen tilanteeseen?

Hatets vugge. Golden Dawn Girls. Tuotanto: House Of Real /Napafilms, Tanska, Suomi, 2017.