Hyppää pääsisältöön

Taikapeili oli ysäri-Suomen suosikkiduo

Hanna-Riikka Siitonen ja Nina Tapio muodostivat yhden 1990-luvun ikonisimmista kotimaisista pop-duoista. Artikkeliin on koottu kaksikon hittikappaleita vuosien varrelta.

Esiintyminen oli parikymppisille naisille tuttua; pienestä pitäen musiikkia opiskellut teatteritieteen maisteri Siitonen oli muusikko Matti "Fredi" Siitosen ja poliitikko Eva-Riitta Siitosen tytär; Tapio taas oli myöhemmin Adiemuksessa ja Jean S -yhtyeessä vaikuttanut pitkän linjan muusikko ja näyttelijä.

XL5:nkin kanssa työskennellyt Kristian Maukonen tuotti vuonna 1994 duon debyyttialbumin Suuri salaisuus, johon kuului hittikappale Jos sulla on toinen.

Vuonna 1995 Siitonen ja Tapio joutuivat kiistaan oululaisen mallikoulun kanssa, joka oli rekisteröinyt Taikapeili-nimen puoli vuotta ennen Suuren salaisuuden ilmestymistä. Yhtye tuomittiin maksamaan korvauksia markkinahäiriön aiheuttamisesta.

Yhtye julkaisi vielä kaksi albumia, Nähdään taas (1995) ja Nukahda jos uskallat (1999) sekä vuonna 2000 ilmestyneen kokoelmalevyn.

Lyhyt comeback nähtiin vuoden 2006 euroviisukarsinnoissa, joihin Siitonen ja Tapio osallistuivat kahdella kappaleella. Niistä Miqael Perssonin ja Eric Mårtenssonin kynäilemä Who I Am eteni finaaliin ja sijoittui seitsemänneksi.

Hanna-Riikka Siitonen tunnettiin myöhemmin Lissuna Ylen Uusi päivä -sarjassa, johon hän teki myös musiikkia. Siitonen sairasti 2000-luvulta lähtien kilpirauhassyöpää ja jättäytyi pois roolistaan vuoden 2018 helmikuussa. Seiska uutisoi 26.7.2018, että Siitonen oli kuollut 47-vuotiaana.

Keskustele